designideer soveromsinnfelte lamper

Velg riktig belysning for soverommet ditt

Å tenne et rom er morsomt og utfordrende på samme tid. Utvalget av lysinstallasjoner og det uendelige utvalget, designstiler og strålende nyanser fengsler og inspirerer oss. Ja, å velge riktig belysning viser seg ofte å være en vanskelig oppgave som de fleste ikke kommer godt overens med.

Det som ser så enkelt ut, har mange kompleksitetsnivåer. Ofte ender det med at hjemmene våre er fulle av feil belysning. Dette skjer spesielt ofte på soverommet, hvor du ser forskjellige typer lys som brukes uten særlig god kunnskap og fører til slike resultater.

La soverommet ditt skinne

belysning soverom interiørdesign ideer

For å velge riktig belysning for soverommet, må man forstå det grunnleggende i belysningskunsten og kombinere det med soveromstemaet og fargepaletten. Til syvende og sist må soverommet se ut som et personlig paradis som er dramatisk, beroligende, romantisk og funksjonelt på samme tid. Det avhenger av dine behov og også av tiden på dagen. Belysning er nøkkelen til å bestemme stemningen i mange situasjoner. Her er noen enkle, men viktige råd som vil få deg rett på sak.

1. Størrelse er viktig

Det første og viktige aspektet ved valg av lys på soverommet er den optimale størrelsen. Du bør velge lys som er i stand til å belyse hvert eneste hjørne av rommet og på riktig måte. Vanligvis plasserer du for mange lys, og du håper at disse gjenspeiler den omfattende detaljplanleggingen. Faktisk oppnår du vanligvis det motsatte på denne måten. Rommet ser for lyst ut noen steder og for mørkt andre steder. Til og med det skulpturelle tilbehøret som lysekronene du velger, må matche proporsjonene på soverommet og dekorasjonen rundt.

Juster belysningen etter størrelsen på soverommet

soverom belysning ideer lysekrone gulvlamper

Gylden lysekrone

stort soverom belysning design ideer seng

2. En strålende stilistisk uttalelse

Soveromsbelysningen din må gjenspeile designet og fargetemaet du har tatt med så mye omtanke og oppmerksomhet. Da vil du ha et rom som er flott og har elementer fra den kongelige Hollywood -stilen. Den kaskadeformede lysekronen er et flott sentralt stykke. Vil du gå i en helt annen retning og velge minimalistisk belysning? Vurder deretter enkle, innebygde lys i kombinasjon med slanke vegglamper. Serge Mouille -lampen, som du ser her, er det ideelle valget. Du kan også legge til en kul hotellromskarakter ved å velge lysekroner som viser en tradisjonell sjarm.

Soverom i orientalsk stil

ideer til belysning av soverom i orientalsk stil

Varm belysning skaper komfort

moderne soverom ideer varm belysning

3. Flere lysnivåer

Det beste du kan gjøre er å legge til flere lag med belysning og kombinere det med et perfekt designerutseende. Ethvert rom som er elegant designet kan inkludere dem. Jeg kjenner ikke til noe alternativ som kan erstatte dette designet. Omgivelseslys bestemmer rommets generelle aura og det fokuserte lyset belyser visse nisjer. Med aksentbelysning kan du markere objektet som fungerer som et sentralt punkt i rommet. Det kan være en moderne peis eller et flott kunstverk. Alle tre typene kan kombineres for å gi soverommet ditt et virkelig nydelig utseende.

Peis på soverommet

belysning kombinasjon design ideer soverom

Moderne taklamper

original belysning i taket på taket

4. Innovative innebygde senger

Denne typen anlegg har vist stor utvikling de siste årene. Unike pendellamper og lysekroner har blitt erstattet av tradisjonelle bordlamper. Disse nye og lave nøklene tilføyer plass og gir deg muligheten til å fjerne bordene. De gir deg også muligheten til å legge fra deg boken du leser før du legger deg.

I små rom kan disse sidebordene øke mangelen på plass til ytterligere dekorasjon. Men det betyr ikke at bordlampen er utdatert eller overflødig.

Originale innebygde senger oppfattes som tilbehør

praktfull belysning soverom veggdesign ideer

Identiske sidebord med doble bordlamper er en fin måte å bringe visuell symmetri inn i rommet. Bare fordi dette er en tradisjonell tilnærming til romdesign, betyr det ikke at du må kaste det ut. Noen ganger kan denne godt testede, testede og tidløse metoden gi deg mye.

Stilig lysekrone

lysdesign ideer soverom lysekrone

5. Lek med atmosfæren

Et unikt lys som presenterer soverommet ditt i et helt nytt lys, er dimmeren. Takket være dette kan du helt endre stemningen i rommet ved å trykke på knappen eller skjermen. Med denne teknologien er mulighetene nesten uendelige. Neste gang du vil lese en bok i meditativ stemning, er det bare å bytte lys, ikke rom. Mens andre typer belysning først og fremst brukes til å fylle med lys, har dimmeren en sekundær funksjon. Han bringer forskjellige slags stemninger og tar seg av den elegante innredningen.

Innfelt lys ser dramatisk ut i det mørke soverommet

designideer soverom mørke farger innfelte lys

6. Dekorasjon med lys

Vil du vite hvilke feil de fleste av oss gjør når vi installerer lys? Du setter estetikk over ergonomi og alle de andre praktiske aspektene. Vil du ha en lysekrone som bare ser utsøkt ut? Men er du sikker på at det vil se like bra ut hjemme som i utstillingslokalet? Vil fungere fint hvis du legger til andre lag med lys. Ikke glem at du til slutt leter etter den riktige belysningen. Ikke tenk på belysningsarmaturer som et hovedformål.

Varme farger og originale dekorasjonsideer

belysning ideer soverom varme farger

Har du en glitrende lysekrone eller en nydelig hengende lampe som også gir flott belysning? I så fall er du sikker på å være på vinnersiden. Hvis du er i tvil, så sjekk det ut: trekk i belysningen, intensiteten og vinklene den virker på. Først da kunne du betrakte lampen som et unikt skulpturelt tillegg til rommet.

Art taklamper

innovative designideer soverom taklamper

7. Flyten av farger

Jeg vet ikke om det er fargen på lampeskjermene eller lyspærene selv, men en liten forandring kan umiddelbart forandre hele stemningen i rommet. Varme og uklare hvite lys skaper en følelse av renhet og ro. De er også egnet for lidenskapelige romantiske kvelder og netter. Lysere lys har muligheten til å øke rommets storhet og gjøre det mye mer forlokkende. Lampeskjermer kan også brukes til å gi mening til et bestemt tema eller en fargepalett.

Har soverommet generelt blitt gjort i nøytrale nyanser? Da kan en enkel endring i fargene på lampeskjermene bidra til å tilføre rommet en ny aksent.

Matchende farger gir mer farge inn i rommet

soverom moderne ideer farger lilla

Her er en viktig detalj å ta hensyn til når du planlegger soverommet: plasseringen av lysene i forhold til sokkler og brytere. Det siste du må bekymre deg for er ledningene. Når det gjelder dekorering og belysning av badet, bør din viktigste oppgave være å uttrykke din personlighet. Dette bør skje på en hyggelig og hyggelig måte.

Så du vet allerede noen enkle hemmeligheter for å lage flotte soveromslys. Ikke glem dette når du ser etter de riktige lysene!

             Myk fargedesign på soverommet

soverom moderne ideer farger rosa hvitt