Oppvarming og åpen ild vil garantert ikke være typiske temaer som en berører i midtsommeren, men bare vent og se! Spesielt om sommeren, når de fleste er i harmoni med ferie, svømmer i friluft og isbar, kan du finne gode kupp. Det vil ta en stund før neste vinter kommer, men du kan begynne å tenke på å forbedre varmekvaliteten i ditt eget hjem. Hva ville være viktig å vite når du kjøper en ny komfyr? Er det mulig å installere en peisovn i leiligheten til tross for fjernvarme eller gassvarme? Hva er alternativene, og hvordan kan du gjøre det riktige valget? Vel, først bør du være klar over hva du vil gjøre med en komfyr. Skal peisen bare tjene som en kilde til varme og komfort, eller skal den oppfylle en tilleggsfunksjon? Med den høye kvaliteten Panadero ovner For eksempel er du definitivt godt utstyrt i alle tilfeller. Vi lager en kort liste over mulighetene og ser på de enkelte eksemplene med fordeler og ulemper.

Kjøp en klassisk komfyr med hvit hette

Kjøp en komfyr – hvilke alternativer er det?

Det er nå et gigantisk utvalg av tilbud på markedet, og du bør få noen ting gjort klart på forhånd. I hvilket rom skal ovnen installeres? Trenger du et bakerom eller vil du heller ha en hylle til ved? Vi starter med den klassiske vedovnen, som gir myk varme og koselig komfort.

Det gode med denne komfyren er at først og fremst den klassiske aldri går av moten. For det andre får du den autentiske varmen og det vakre varme lyset fra bålet. Selv om varmen har en behagelig effekt og skaper en behagelig følelse, møter den klassiske peisen de høyeste utfordringene for energieffektivitet. Den klassiske komfyren er laget av bærekraftige materialer av høy kvalitet og lover varig nytelse. Du kan se modeller som oppfyller dine personlige behov direkte fra enhver leverandør og få ekspertråd fra ekspertene.

peis kjøpe klassisk rom

peis kjøpe klassisk soverom

Fordeler og ulemper som du bør vite før du kjøper en peisovn

Den eneste ulempen med en klassisk vedovn er at den ikke kan brukes som ovn. Avhengig av hvor mye plass du har tilgjengelig, kan du velge en høyde mellom 60 og 100 cm. Om nødvendig kan du også bestille et bakerom på dette nivået. Hvis du tross alt ikke vil bake, anbefaler vi å velge en peisovn med tre vinduer, slik at du kan se inn i bålet lenge på kalde kvelder. Før du kjøper en komfyr, er det veldig viktig å vite nøyaktig hvor stort rommet du vil varme opp. Det finnes måleinstrumenter, men også spesialiserte selgere som gjerne hjelper deg. Fordi en vedovn ikke bare er i rommet for å spre hygge, men også for å varme rommet eller rommene effektivt. Det er sikkert andre tekniske detaljer som gjør valget ditt enklere.

kjøpe en klassisk komfyr

kjøpe en klassisk komfyr

Klassisk eller moderne – hvilken komfyr kjøper du?

Når du velger klassikeren, kan du ikke gå galt. Men det er alltid godt å finne ut hva som i dag regnes som moderne, og om det ikke er moderne i visse tilfeller. Ovnen kalles moderne, og den oppfyller ikke bare sin grunnfunksjon, men tilbyr også mer. Når du velger en moderne komfyr, kan du være sikker på at materialene og hele konseptet oppfyller økologiske standarder og er litt dyrere av dette og mange andre gode grunner. Hvis du ønsker å plassere ovnen i et hjørne, kan vi forsikre deg om at dette definitivt er mulig. Ta deg tid til å tenke på hva du vil og få detaljerte råd fra en god forhandler! Frem til da, nyt sommeren og vær sunn!

kjøpe en klassisk liten komfyr