stuedesign hvelvede takgulv i tre hvit rustikk

Stue design med hvelvede tak

Trodde du at de hvelvede takene for det meste sees i katedraler og basilikaer? Lurte du på hvorfor de er så populære der. Dette får rommet til å virke større enn det faktisk er.

Bortsett fra den visuelle effekten, sikrer de også styrken og stabiliteten til den generelle konstruksjonen.

Det er flere typer hvelv som ofte brukes: tønnehvelv, tverrhvelv, kryssrygger, stjernehvelv. I de spesialiserte bøkene for arkitekter og kunsthistorikere er det 1000 sider med studier om hver enkelt art.

De 18 bildene nedenfor går ikke så dypt inn i motivet. Men de respekterer deres betydning ved å skape en moderne kontekst for bruk.

Hus på 34er Street

stuedesign med hvelvede tak

Her ser vi et hus i Austin. Innvendig kan du se en beige sofa og en gyngestol, klassiske vinduer og dører. De er spennende tillegg i seg selv, men faktisk er det hvelvede taket det som gjør rommet ganske attraktivt og belyser det.

Alamo

Stue design med hvelvet tre veggpanel

Dette rommet har blitt fullstendig fornyet. Et skreddersydd skap er installert for TV-en, en fallende skjerm er integrert og mange bøker er festet. Du har nylig leddede tak- og veggpaneler, en benk og annen lagringsplass. Alle disse er også spesialdesignet.

Eplefarm

stue design med hvelvede tak tregulv møbler ideer

Ved første øyekast kan du se de buede stengene. De har blitt avslørt for oss, og vi kan se det hvelvede taket. Er ikke det en kunstfull måte å innlemme moderne flotte ting i dette dekorerte rommet?

Bowen Island

stuedesign med hvelvede tretak, glassvegger, havutsikt

Det endelige målet her var å oppnå et rent og elegant utseende. Det har også blitt oppnådd i denne stuen. Det gir flott utsikt over havet. Gulv til tak-vinduene er et ekstra tillegg. De flotte, svarte rullegardinene utfyller sofaen og gulvet på en flott måte.

Chestnut Hill House

stuedesign i kolonial stil hvelvet tak tregulv antikke møbler

Hva liker du best med huset som vises? Lichtgaden for friske ideer. Ja, rommet har faktisk mange vinduer. Hvorfor ikke? Designerne ønsket at huseierne virkelig skulle dra nytte av det.

Christoffersen

stuedesign med hvelvede tak hvit veggfarge grå stort vindusområde

I dette huset ser vi et ekstra høyt tak. Treet dukker opp akkurat her, tror du ikke? Det er laget ledd i denne stuen. De gir rommet ekstra symmetri og høyde!

Familierom på loftet

stue ideer og design hvelvede takgulv

Hva slags utstyr vil du ha i huset ditt? Det skal gi deg luft å puste, passende lys, komfortable seter og behagelig lagringsplass, ikke sant? Alle disse tilleggene finner du i det moderne hjemmet som vises her.

Øst -Montain

stuedesign i hvite hvelvede takgulv i tre hvit minimalistisk rustikk

Tak og vegger er hvite og introduserer dermed en ren og hjemmekoselig atmosfære i rommet. Nøytrale møbler og en skyggefull peis utfyller eikegulvet på en flott måte.

Edward Dart Moderne fra midten av forrige århundre

stue designer ideer klassiske elegante tremøbler peis tak

Fengslende peis- og takbehandling utfyller beige sofaer og eventyrgulv og tepper på en flott måte. Se det sånn?

Fallende bekk

moderne stue designer høyt buet tak

Her har vi å gjøre med en skifergrå peis og synlige bjelker. Hva mer vil du ha? Det er en så flott kombinasjon av interiør og utvendig design. Selv med moderne materialer kan du fremdeles oppnå en klassisk atmosfære.

Grandin residens

stue designer peis hengende lys hvelvet tak i hvitt

Sjekk Nelson Pearl Lamper. Du og de store pendellampene har fanget skjønnheten i dette hvite rommet. Jeg elsker det som er laget av denne peisen.

Healdsburg residens

stue designer hvelvede takgulv i hvitt

La du merke til resirkulert tre i bakgrunnen? Det er her kjøleskapet oppbevares. Så flott designprosess.

Jaffa leilighet

stue innredet steinvegger i landlig stil hvelvet tak

Denne enheten har blitt frigjort fra alle overflødige detaljer. Under ble det funnet eiendommens virkelige verdi. Du kan se strukturen til steinveggene, segmentet taket og buene. Andre moderne aksenter fullfører utseendet.

Sommerbolig ved Blussjøen

stueideer designer hvelvede takgulv

Hovedstuen har et katedralloft. Den viser veggbekledning og fasede bjelker. Du kan også se en skorstein. Flott er det ikke?

Hus ved innsjøen

arkitekter hus, stuedesign, høyt buet tak

Her har de gamle synlige bjelkene blitt behandlet på samme måte som resten av konstruksjonen. På denne måten har du til tross for de historiske elementene oppnådd et veldig oppdatert utseende.

Moderne herregård

høye tak i stuen veggen farge hvit

Rethink Renovation er selskapet som laget dette designet. Drama og skjønnhet ble skapt i det hvelvede taket som vi ser her.

Morning Star Residence

stue design ideer tre hvelvet tak

Her kan du oppleve en myk samtidskarakter. Rette linjer og fargeangivelser har blitt brukt mye her. Disse forekommer både i taket og på møblene.

Orange County familierom

stue ideer og design deco peis designermøbler

Her har vi igjen å gjøre med moderne stil fra midten av forrige århundre. Dette inkluderer Saarinen -stolen med krakk, Noguchi -salongbordet og Elieen Gray -sidebordet, samt den buede gulvlampen. Peisen ble laget etter mål og er et kunstverk fra India.

Det er lagt til himmellys for å belyse atmosfæren.

Listen ovenfor viste oss hvelvede tak i forskjellige former og materialer. Noen er laget av betong og andre er laget av murstein eller til og med tre. I alle tilfeller tjener de nøyaktig sitt formål når det gjelder form og funksjon. Du kan nå bestemme hvilke av disse ideene som vil fungere godt hjemme.