Interiørdesigner stue komplett med lenestol

Har du noen gang ansatt en interiørarkitekt eller vil du gjøre det??

Eller kanskje du bare er nysgjerrig på hvordan prosessen ser ut?

Vi kontaktet Hara fra Martha O’Hara Interiors og Andrea Schumacher fra Andrea Schumacher Interiors for å spørre deres synspunkt om de grunnleggende spørsmålene om “anvendt” interiørdesign.

Hva gjør interiørdesignerne egentlig?

Mesteparten av tiden, når man tenker på interiør, forestiller man seg å leke med forskjellige stoffer og fargeprøver. Men det er bare en liten del av jobben. De kan også hjelpe deg med å finne tekstiler, møbler og fargenyanser. Du får også designopplæring for denne jobben. I tillegg har du også tilleggssertifikater om kunnskap om byggestandarder, prosjektkoordinering og mye mer.

Du kan finne ut mer om hva her interiørdesigneren faktisk gjør.

Realiser levende ideer på avstand

interiørarkitekt

Har du funnet en flott designer på nettstedet vårt eller på et annet nettsted, men som jobber i en helt annen posisjon? Ikke avvis ideen om at du kan jobbe med denne personen umiddelbart. Noen har kontorer i andre byer, og noen er villige til å reise. Takket være moderne kommunikasjonsmetoder kan prosjekter også utføres eksternt.

Interiørdesignere er forberedt gjennom seriøs utdanning og opplæring, akkurat som alle andre fagfolk

Interiørdesigner stue sofa rød vase pute

Du kan måle ferdighetene til interiørdesignere etter hvilke sertifikater de har. Det er også mulig å ta en titt på treningen deres og vurdere om den er egnet for dine formål. En av personene som er nevnt i artikkelen vår – Schumacher, for eksempel, tok eksamen i interiør og universell design. Han fullførte den første opplæringen ved Colorado State University og den andre – ved Graduate School of Design ved Harvard. Han er også medlem av den amerikanske profesjonelle sammenslutningen på sitt felt.

Du kan ta den nyeste teknologien i bruk når du realiserer ideene dine for å leve

Interiørdesigner kjøkken tapet blomster synker

Designere må bli kjent med Auto Cad og andre nye romlige planleggingsmetoder, sier Schumacher. Du kan se på rommet ditt på en måte du nesten ikke kan forestille deg. De er i stand til en digital gjengivelse, som en lekmann knapt kan forestille seg. Denne metoden lar deg visualisere endringer før de implementeres.

Interiørdesignere jobber i et rom eller i en hel leilighet

Interiørdesigner stue tapet mønstret grå

Interiørdesignere tilpasser seg budsjettet ditt. Du kan lage ideer innenfor små og store budsjetter. Du bør ikke vike fra å ansette en interiørarkitekt bare fordi du ikke vil endre hele huset ditt eller innrede det med nye levende ideer.

Vi kan realisere prosjektet ditt innenfor sikkerhetstiltak og forskrifter

Interiørdesigner vindu bad badekar

De sertifiserte designerne må være kjent med lovene og bygningsforskriftene. Dette betyr at du også er på den sikre siden for alvorlige endringer i interiørdesign.

Det er ikke alltid mulig å gi informasjon om produkternes opprinnelse og deres priser

Interiørdesigner chevronmønster bygget i peismaleri

De fleste interiørdesignere vil være så åpne som de kan med kundene sine, men det er ikke alltid helt mulig. For det første tillater ikke selgerne produktene å bli oppført på nettet og for det andre – prisene endres betydelig over tid. Du vil ikke kunne oppdatere hundrevis av bilder hver gang noe endres.

Vi jobber med dine levende ideer og vil bare utvide dem

Interiørdesigner kjøkken rustikk designet grå overflater

Interiørdesignerne kan ikke alltid lage den vinnende modellen du forventer! De er der for å forstå behovene dine, og deretter komme opp med et design som fungerer for deg. Interiørdesignerne er alltid glade for utfordringen med å prøve noe nytt. Så du får lyst til å eksperimentere med forskjellige stiler og levende ideer.

 Du kan se prosjektet foran øynene dine fra start til slutt

Interiørdesigner soverom himmelseng gardiner

Den gode interiørdesigneren kan forutse nesten alt – antall og type arbeidere som skal ansettes, behovet for strukturelle endringer, det riktige anlegget for funksjonshemmede.

Har du en liste over ting interiørdesigneren trenger å vite??