kjellerbelysning stue taklamper

Som er riktig kjellerbelysning?

For designerne er kjellerrommene som hvite overflater. Du kan lage praktisk talt alt av det – fra et herrerom til en stue til et underholdningsrom. Uansett hvilken idé du velger, kan den imidlertid bare komme til sin rett hvis rommet er skikkelig opplyst..

Kjellerne presenterer spesifikke utfordringer som lav takhøyde og manglende vinduer. Riktig belysning er derfor av grunnleggende betydning.

Men hvordan kommer du dit??

Her har vi noen ideer klare for deg, som kan være nyttige i denne forbindelse. Bare fordi kjelleren er under jorden, betyr det ikke at den skal føles mørk og dyster. I det første eksemplet skaper lampene bak i rommet en illusjon av høyere tak.

Den høye, dekorative gulvlampen får rommet til å virke godt planlagt og komfortabelt

kjellerbelysning stue belysning lysekrone innfelt belysning

Innfelt belysning er en veldig populær løsning. Men som i alle andre tilfeller, bør lyset påføres i lag. Nærmere bestemt bør dette bety at omgivelseslyset suppleres med lamper rettet mot spesifikke oppgaver. Taklampene er perfekt for den andre oppgaven. I dette eksemplet brukes de over baren og biljardbordet.

Kombiner forskjellige typer lysarmaturer

kjellerbelysning stue biljardbord belyser bardisk

Taklampene her kommer i forskjellige former og størrelser. De gir et dramatisk utseende. Sidebelysningen får rommet til å skinne

kjellerbelysning stue biljardbord belyser anhengslamper

Innfelte halogenlys er vanlige i kjellere. Dette skaper et mer moderne preg og rommet føles mer luftig

kjellerbelysning stue lys i kjelleren

En annen kreativ måte å tilføre lys i kjelleren uten å ofre takhøyden, ville være å plassere elektriske ledninger og vannanlegg bak en avsløring som strekker seg over hele omkretsen av rommet.

Legg merke til det lave taket

kjellerbelysning stue lys innfelt belysning hus bibliotek

Der kan du installere stikkontakter for lysene eller montere lamper på overflaten. Dette lar deg heve taket i midten av rommet. Det hele kan lyses opp med et gulv eller en arbeidslampe. Så det hele ser mye mer intimt ut.

Ikke alle er så heldige å ha høyt tak som dette i rommet. Hvis du er en av dem, bør du vurdere fine lys over setene.

Hvis taket i kjelleren er høyt nok

kjellerbelysning stue lys lysekroner innfelt lys anheng lys

En lysekrone over bordet får hvert rom til å se bedre og hyggeligere ut

lekerom biljardbord kjellerbelysning stue bar counter bar

Vurder lavt hengende lamper. Disse passer perfekt til områdene over bordene, bardiskene og andre slike steder der du ikke trenger å bekymre deg for å støte hodet mot det.

Lavt hengende lamper

kjellerbelysning stue stue sofa hjemmekino

Jeg elsker takhyllene, og disse vises i mitt siste eksempel. Du har denne følelsen av frihet, men det er kanaler for elektriske installasjoner overalt.

Innebygde taklamper er veldig praktisk kjellerbelysning

kjellerbelysning stue innfelte taklamper sofa hjemmekino