Planlegg rombelysning riktig

Alle som planlegger funksjonell rombelysning mens de bygger eller renoverer leiligheten fortjener en koselig lys atmosfære hjemme. Men hvordan planlegges vellykket belysning? I dag ser vi etter svaret på dette spørsmålet sammen.

Først og fremst er det veldig viktig å ikke gå glipp av riktig tidspunkt. Som vi allerede har nevnt kort, må rombelysningen fortsatt tas i betraktning når du bygger leiligheten. Hvis du ikke har vært involvert i det, ikke gå glipp av det nest viktigste øyeblikket – renoveringen av leiligheten eller det spesifikke rommet. Deretter planlegges den komplette elektriske installasjonen nøyaktig og med det alle stikkontakter, lysholdere, samt tak- og vegguttak. For å unngå kostbar omarbeid senere, bare la deg være erfarne belysningseksperter å gi råd.

Tips for vellykket belysningsplanlegging

lys indirekte belysning planlegge rombelysning riktig

Vi har listet opp følgende viktige tips nedenfor, slik at du også kan oppnå presis belysningsplanlegging. Individuell ekspertråd anbefales imidlertid på det sterkeste for optimal rombelysning.

Presis belysningsplanlegging inkluderer alltid tre forskjellige lyskilder. Disse inkluderer arbeidsbelysning, bakgrunnsbelysning og aksentlys.

Motlys, også kjent som indirekte belysning, anbefales ikke som den eneste lyskilden i stua. På grunn av belysningen med lav kontrast kan det raskt føre til tretthet i øyet. I kombinasjon med arbeidslys og aksentlys er det imidlertid uslåelig. På den annen side er bakgrunnsbelysning veldig praktisk i rom der du ikke bor hele tiden (for eksempel i gangen).

Aksentlyset – gir forskjellige høydepunkter i rommet. Det gjør anlegget enda mer interessant fordi det lar deg bringe bestemte objekter eller områder frem.

Arbeidsbelysning er ikke bare viktig på kjøkkenet. Den kan også gi riktig lys som leselampe ved siden av sofaen. Gulvlamper eller spotlights er perfekte for dette ettersom de utfyller bakgrunnsbelysningen og dermed skaper et levende rom som er levende opplyst..

Hvis du følger denne enkle regelen om å kombinere de tre forskjellige lyskildene på riktig måte, vil du ha en positiv effekt på romeffekten og nyte en koselig levende atmosfære.