På nettstedet vårt finner du sikkert mange interessante artikler som vil gjøre din interesse for uvanlige arkitektoniske former og uvanlige design enda høyere. Hvis du blir inspirert og guidet av det velkjente minimalistiske prinsippet “less is more” når det gjelder husbygging og interiørdesign, så har vi forberedt noe spesielt for deg i dag. Nedenfor viser vi deg et utmerket eksempel på et minimalistisk hus i Japan som er bygget i form av et telt. Det ligger i et landlig område ikke langt fra Nagaoka City. Dette ligger i prefekturen Niigata på hovedøya i Japan,  Honshu.  Dette var et byggeprosjekt av Takeru Shoji Architects og har en teltformet trekonstruksjon. Det minimalistiske huset, også kalt Hera House av arkitektene, er laget helt av tre og ble bygget for et familiepar og deres to barn.

 Huset er bygget i en minimalistisk stil og er slående på avstand på grunn av sin særegne form.

Minimalistisk hus bygget i Japan i form av et telt er merkbart på lang avstand

  • Minimalistisk hus laget av tre i form av et telt midt i det store utendørs

Denne boligen ligger på et hjørne av eiendommen, som er en gammel familieeiendom. Det er ingen andre bygninger rundt det, så det er praktisk talt midt i naturen. Byggekonseptet hans ble også utarbeidet med tanke på denne unike beliggenheten.

Arkitektene tegnet forskjellige bygninger, som deretter ble koblet til hverandre. Resultatet ble et helt bygningskompleks, som inkluderer et hovedhus, arbeidsrom, et våningshus og en garasje. Ideen bak det er faktisk å fremme bedre kommunikasjon mellom husets beboere. I denne forbindelse oppfordres de til på en unik måte å bruke alle bygninger i hele bygningskomplekset. Dette gjør også forbindelsen mellom de enkelte bygningene mer intensiv.

Godt eksempel på et minimalistisk hus som er delvis åpent for eiendommen. Store glassdører gir tilgang til utsiden.

Minimalistisk hus i Japan i form av et telt, store glassdører gir tilgang til utsiden

Arkitektene i dette minimalistiske huset i Japan tok hensyn til omgivelsene når de designet bygningen. De designet huset bevisst som et “ufullstendig” hjem. det vil si at i dette tilfellet må familien også stole på bruken av de andre bygningskonstruksjonene. Dermed ønsket arkitektene å styrke beboerens fellesskapsånd innenfor dette landet. I denne forbindelse går hver eneste bygning utover familiens husholdning. I følge dette åpne konstruksjonsprinsippet smelter grensene mellom innsiden og utsiden. Du har satt deg som mål å skape nye forbindelser og likevel føle deg fri.

Interiøret er minimalistisk, med lett beiset tre og kryssfiner og noen slanke hvite overflater.

Minimalistisk hus i Japan massevis av lettbeiset kryssfiner og glatte hvite overflater inni

  • Et blikk inne i dette huset øker følelsen av komfort og praktisk bruk

Den spesielle utformingen av dette huset er ikke den eneste spesielle funksjonen. Som du kan se på bildene, er det på den ene siden bygget i form av et telt, på den andre siden ble det brukt mye tre til dette minimalistiske huset. Innvendig er det ren minimalisme. Den japanske familiens bolig har et åpent rom inne. Veggene er panelert med lyse treverk. Faktisk er alt interiør hovedsakelig preget av treoverflater, mens naturlig lys kommer inn i huset gjennom de trekantede vinduene. Noen av rommene har også brede glassdører som slipper inn mye lys og gir mulighet for tilkobling til utsiden. Møblene er minimalistiske og funksjonelle. Det er ikke mye romdekorasjon. Hvis du tillater deg selv slikt, er det sparsomt og ikke merkbart. Alt er tradisjonelt enkelt som i de fleste moderne hjem i Japan.

Som alltid utstråler den japanske stuen ro og enkelhet.

Minimalistisk hus i Japan i form av et telt i to etasjer i stua adskilt av en bokhylle laget av tre

Trebjelker og mange treoverflater gjør rommet mer innbydende. Møblene og dekorasjonen er tradisjonelt minimalistisk.

Minimalistisk hus i Japan Trebjelker og trepanel Møbler og dekorasjon tradisjonelt minimalistisk

 Det er to forskjellige nivåer i huset, atskilt med en stor trehylle.

Minimalistisk hus i Japan to nivåer i huset atskilt med en stor trehylle

 Store trekantede vinduer gir utsikt over grøntområdet i den japanske hagen og andre bygninger som tilhører samme kompleks.

Minimalistisk hus i Japan store trekantede vinduer med utsikt over den japanske hagen og andre bygninger

Innredningen er veldig enkel og møblene er funksjonelle og holdbare.

Minimalistisk hus i Japan inne i innredningen er enkelt, møblene er funksjonelle og holdbare

Det superlange bordet har rikelig med lagringsplass og kan brukes til å spise, studere, jobbe og alt annet

Minimalistisk hus i Japan boareal superlange bord masse lagringsplass multifunksjonelt område for å spise, lære, jobbe

 Soverommet er ultra-minimalistisk, med hyller og bare et par madrasser på gulvet.

Minimalistisk hus i Japan soverom ultra-minimalistiske hyller madrasser på gulvet