Alt som kalles “julestress” i førjulstiden, finner ikke sted i år. Corona lockdown betyr at vi alle vil bli hjemme og få mest mulig ut av fritiden. De obligatoriske julebordene med familie, venner og arbeidskolleger blir rett og slett kansellert i år. Stresset med å gi gaver får også en noe mildere oversikt. Vi kommer til å forberede mye selv i år, og kanskje vil det fungere ganske bra. Det vil være en enorm forandring for oss alle, men det er nå. I dagens innlegg vil vi gjerne beholde den koselige og søte julestemningen og legge bakverk og søtsaker til det store temaet. Lag fristende sjokolade selv og gi dem bort til jul. Det vil vi gjerne forholde oss til i dag. Vi samler ideer som inspirerer oss enda mer til en koselig og reflekterende jul.

Lag klassiske praliner selv – med ganache og sjokoladetopp

Lag din egen sjokolade Lag din egen sjokolade

Lag små og fine sjokolader selv og pakk dem i julegave

Ingen rot er fullstendig hvis den ikke blir supplert med de fineste og godeste sjokoladene. Det er ingen som ikke har falt i sjokoladefristelsen. I hvert fall ikke til jul .. Det er så fine og delikate sjokolader, og du burde ha prøvd dem minst en gang i livet ditt.

Enkel sjokolade for barn kan gjøres mer attraktiv med fargerike godterier og kjeks

Lag sjokolade selv

Det er virkelig vanskelig å skrive om sjokoladekunsten uten å komme i humør for dem. Men formålet er annerledes nå: av alle sjokoladene du har smakt så langt, er det alltid en type du liker. Og det er nettopp det det handler om. Vi lager sjokolade selv, hvoretter vi kaller frem vår favorittsmak og prøver å etterligne den. Til slutt er målet å lage sjokolade som du liker å smake og gi bort til jul.

De klassiske pralinene kan gjøres enda mer forførende med oreokrummer

Lag din egen sjokolade med oreo

Lag enkle sjokoladetrøfler og praliner selv

Vi ønsker å berolige alle først. Yrket chocolatier krever mye tid, erfaring og talent. Sist, men ikke minst, bør du brenne for dette yrket, for sjokolade er rett og slett en ren lidenskap. Vi tror ikke det minste på at vi kan sammenligne oss med en fin konditor. Men det finnes også enkle oppskrifter på praliner som du enkelt kan lage på egen hånd. Og det er akkurat det vi skal snakke om i dag.

Med cocktail -kirsebær eller syrlig kirsebærsyltetøy kan du trylle frem helt spesielle praliner

Lag dine egne sjokoladegaveideer

Lag sjokolade selv – vi trenger en oppskrift?

Selv den enkleste retten trenger en oppskrift. Oppskriftene er rammen i den kreative prosessen og også en god orientering.

Grunnlaget for en praline er ganachen. Det er en blanding av vaniljesmak og smør. Ganachen gir den grunnleggende konsistensen og smaken av hver pralin. I mange tilfeller erstattes smøret med fløte. Avhengig av smak og sammensetning av krydder, kan du blande de to sammen.

I det klassiske tilfellet er couverturen i et forhold på 2: 1 til krem ​​eller smør.

De selvlagde pralinene kan se ut som pralinkunstneren selv bestemmer 

Lag dine egne sjokoladeoppskrifter

Så enkelt som produksjonen av praliner ser ut ved første øyekast, bør du legge merke til små, men fine detaljer om temperering og behandling av ganache.

Rommet du lager praliner i, må ikke være varmere enn 20 ° C. Temperaturen på den oppvarmede ganachen må ikke overstige 37 ° -38 °. Ellers blir ganachen klumpete, og du vil oppnå den silkeaktige og edle teksturen til sjokoladen. Husk alltid at øyet aktivt spiser spesielt med praliner.

La de grunnleggende ingrediensene smelte sammen i vannbadet.

Støpeformer av metall eller silikon får sjokoladen til å se enda mer fortryllende ut

Gjør praliner selv gi sjokolade i gave

Hvit sjokolade med gummibjørner? Hvorfor ikke? 

Lag din egen sjokolade Lag dine egne sjokoladegaveideer

Hvilken sjokolade er best å bruke når du lager praliner ?

Valget av sjokolade er en personlig smakssak. Det er best å gjøre et rikt valg fra det brede utvalget av sjokolade og jobbe med både mørk og fin melkesjokolade. Vi anbefaler også å eksperimentere med hvit sjokolade slik at pralinetallerkenen din er vakkert fargerik og deilig.

Avhengig av hvem du vil lage praliner til, kan du legge til nøtter, tørket kokos, rom, julekrydder, te, kaffe, bourbon vanilje og til og med chili.

De edle pralinene skal pakkes pent og velsmakende 

Lag din egen sjokolade Julebakstsjokolade Sleber lag julekaker

Lag først ganachen, og når du fjerner kjelen fra ovnen, tilsett de andre ingrediensene forsiktig.

Sjokoladen din kan få et eksotisk preg hvis du blander i et strekk appelsinolje, rosenblad eller tørket frukt.

Jo mer couverture, desto fastere masse. Hvis du vil forme små kuler for hånd, må du la sjokoladeporsjonen avkjøles en stund først.

Marsipanpralinene kan også drysses med sukkerperler i stedet for sjokolade 

Lag dine egne sjokolade ingredienser oppskrift gaveide karamell

Gal sjokoladekreasjoner kan lages av rester av praliner

Sjokolade lager dine egne julegaveideer bakverk

Candy canes i stedet for pistasjnøtter – design dine egne sjokolader individuelt 

Lag dine egne sjokoladebiter

Gi pralinene riktig form og pakk dem dyktig

Du kan forme små kuler og rulle dem i kakaopulver, tørket kokos eller nøtter. Du kan deretter helle sjokolade over dem på bakepapir og la dem avkjøles igjen.

Pralinene kan også lages til enhver form. For dette må du helle den varme og flytende ganachen i former og deretter avkjøle. Du kan også fylle pipene med ganache og forfølge dine egne ideer.

La barna hjelpe – det er så gøy, og hjelpende hender er alltid nyttige 

Lag din egen sjokolade til julebakst med barn

Hva skjer når du smelter karamellgodis med sjokoladen?

Lag din egen sjokolade

Alle kan være glade og fornøyde i julen 

Lag sjokolade selv med barn

Hvis du har lykkes med å skape grunnlaget, kan du la fantasien løpe vilt og lage dine egne individuelle pralinekreasjoner. Lag en ekte kunst av sjokolade og gjør det med mye kjærlighet!

Bedårende pakket, disse guddommelige skattene gjør en utmerket julegave!

Lag dine egne praliner hvit sjokolade