Dekorasjon til jul – Flotte ideer til jul: Overraskende fargepaletter til festivalen

Julepynten lever i stor grad av de særegne fargepalettene. Når vi tenker på jul, kaller vi vanligvis et begrenset antall nyanser i sansene våre. Men hvis vi ser på det hele mer omfattende, er det mange flere farger som kaller tilknytning til festivalen på et ubevisst nivå. Til syvende og sist skyldes festivalen ikke bare julenissen og hans røde klær! Vi forbinder også jul med vakker vinter og snøfall, så vel som med stjerners gyldne glans.

Dekorasjon til jul – Koselige ideer til jul

dekorasjon til jul koselige vakre stueideer

Dekorasjon til jul – skandinaviske juleideer

dekorasjon til julestue juletre peis hvitt teppe

Og mye mer…

Overrask familien din i år med festivalens originale fargepaletter!

Strålende nyanser av blått

Nevnte vi bare himmelen? Fordi vi vender oss til dette forhåpentligvis i julen! Himmelen er lys blå og lys i julen. Du kan også designe stuen din i anledning denne festivalen.

Edel idé til stua til jul

dekorasjon til julestue blå tapet juletre

Snøfallet …

Bruk av hvitt fremkaller umiddelbart assosiasjonen til snøfall. Dette fungerer spesielt godt hvis du gjør alt litt mer dynamisk og bevegelig. La julekulene henge på lengre ledninger og dekorér rommet ditt med dukene i bevegelse på dukene.

Enkle ideer i hvitt

dekorasjon for jul i skandinavisk stil

Naturlige gyldne nyanser

Elsker du fargen gull, men vil ikke fylle huset ditt med luksuriøse ting? Vi ser ikke noe problem her: den gylne fargen kan vises i rommet på en helt naturlig måte. Det fungerer godt gjennom lyset fra lysene eller peisen. Og selvfølgelig i dette tilfellet ville vi dekorere juletreet med eventyr i riktig nyanse.

Brann i peisen, gaver, julepynt …

dekorasjon til jul peis branngaver

Moderne grå

Glansen kan introduseres i rommet på en mer moderne måte. Velg for dette formålet sølv i stedet for gull. Utfør denne malingen over hele innredningen. Kombiner med eventyrlys med en subtil glød.

Grå aksentvegg og julestrømper

deco til jul grå aksentvegg julestrømper

Originale røde nyanser

Kombinasjonen av rødt og grønt fungerer alltid godt når du vil spre julestemningen. Men disse trenger ikke å vises i deres typiske former. Du kan gå for originale nyanser relatert til det røde og grønne i stedet. Stuen din ser tradisjonell ut, men den kan gjøres litt mer subtil eller iøynefallende, avhengig av hva du vil ha og hva som passer din stil.

Bruk tradisjonelle farger

julepynt rød vegg peiskrans

Legg vekt på mønstrene

En farge kan få dominans i et rom på forskjellige måter. Den kan enten brukes rikelig, eller den kan komme i form av dristige, iøynefallende mønstre. I det andre tilfellet trenger det bare å settes inn på riktig sted i rommet – for eksempel på kaminhyllen. Ved hjelp av mønstre kan du gi et element en sentral rolle i designet.

Mange mønstre gjør interiøret mer koselig

julepynt hjem ideer stue peis mønster steinvegg

Speileffekter og spill med de forskjellige nyansene – slik formidles julestemningen på en særegen og samtidig original måte! Selv bare en farge, hvis den brukes riktig, kan være nok til å få deg til å føle julestemningen dypt.

Dekorer festlig med grønt

pynt til julenissen julekrans

Lag en festlig stemning

dekor til julestue dekorere gaver under grantreet