Hva bør du ikke gå glipp av på Carnival 2017 i Köln??

Og det er den tiden igjen: den femte sesongen vil snart nå sitt høydepunkt! Og du lurer ikke bare på årets Mardi Gras -drakt, men også om de viktigste høydepunktene og innovasjonene som du absolutt ikke må gå glipp av denne gangen. Avhengig av regionen feires karnevalet litt annerledes. Og hver gang er det noe nytt og spennende. Det vil sikkert være tilfellet med Karneval 2017 være tilfelle.

Hvert år 11. november Nøyaktig kl. 11:11 feirer “dårene” i Tyskland starten på den nye karnevalsesongen og begynner allerede å synge og danse på gata. I slutten av januar fikk feststemningen så mye intensitet at du er klar for de største feiringene og festene – spesielt parader og feiringer på Rose Monday og Shrove Tuesday.

karneval 2017 köln kölle rose mandag parade karneval kostymer

Hva er de viktigste datoene for karnevalet 2017?

  • Weiberfastnacht: torsdag 23. februar 2017
  • Rose mandag: mandag 27. februar 2017
  • Mardi Gras: fastelavn, tirsdag, 28. februar 2017

På askeonsdag er alt over og festene går tilbake til en normal hverdag. Men takk og lov at det fortsatt er mye tid til da, og hvis du for tiden er i Köln eller vil besøke karnevalsmetropolen til alle tider på karnevalstid, så er våre høydepunktstips det rette for deg.

karneval 2017 kölnerdomen kvinner karnevalskostymer

Carnival 2017 – 5 høydepunkter i Köln som du ikke bør gå glipp av

Så først og fremst heter det: Kölle Alaaf! Høydepunktene i Köln er så mange igjen i år at du raskt kan miste oversikten over ting og gjerne vil formere deg for å kunne feire overalt. Likevel er det rimelig mulig å fokusere på de beste Mardi Gras -festene. Her er våre tips:

“Ler Köln Arena”

Dette vil finne sted for 52. gang i 2017 og er utvilsomt det største karnevalsfesten i Köln. Her samles crème de la crème for karnevalmusikere og dansere, så vel som mange komikere og kjendiser. Så tullene danser og synger til langt på natt, fra begynnelsen av februar til slutten av karnevalet.

carnival 2017 cologne kölle ghost procession rose mandag nesten kvinner natt karneval

“Viva Colonia”

Tidligere også kjent som “Kölsch -festivalen”, finner den store begivenheten sted fra 10. februar til karnevalsøndag på festivalplassen på Südstadion. Dette er et stort telt som har plass til rundt 30 000 festfolk. Kölnermusikk, Kölnermat og en 100 prosent Köln -atmosfære venter på deg her. Bare kom innom! For å være på den sikre siden kan du reservere en eller flere seter på forhånd.

Immi -økten

“Hver Jeck er fra et annet sted” er slagordet for denne hendelsen, som varer fram til fastelavn og finner sted i Stollwerck samfunnshus. Denne økten arrangeres for første gang, og takket være den intelligente humoren til flerkulturelle sammenkomster blir den tematisert. Veldig oppdatert og absolutt også veldig morsomt.

Spøkelsestoget

Denne alternative karnevalsparaden leder hvert år gjennom den sørlige delen av Köln. En fantasifull og unik hendelse som ofte lukter av en politisk demonstrasjon. Du kan også delta i spøkelsesprosessen i år på kvelden Carnival Saturday. Vær klar til å møte de mest ufattelige skapningene. Eller kanskje du blir det selv?

karneval 2017 cologne kölle weiberfastnacht rose mandag shrove tirsdag

Bützje -ballen

Det er faktisk “The Event” i Köln -karnevalet. Byens æresvaktball tilbyr en utrolig karnevalsatmosfære hver gang, med mer enn 3000 revelers som regelmessig deltar. Så ingenting for festen eller for folk som ikke tåler store folkemengder. Fordi helvete skjer her! Og du vil absolutt ikke gå hjem uten et kyss, for Bützje -ballen kalles ikke akkurat det ved en tilfeldighet. “Bützje” betyr faktisk på Kölsch – “kyss”.

Så da: “Alaaf” og Viva Colonia også på karnevalet 2017!

karneval 2017 köln rose mandag karneval tullinger

carnival 2017 cologne kölle ghost procession rose Monday carnival

karneval 2017 cologne kölle ghost procession rose monday parade dom

karneval 2017 köln rose mandag parade karneval

karneval 2017 köln rose mandag parade karneval kostymer karneval