Til tross for oppvaskmaskinen har kjøkkenvasken ikke mistet sin viktige rolle i det moderne kjøkkenet. I dag har den til og med blitt multifunksjonell og veldig attraktiv, fordi du har muligheten til å designe vasken i henhold til dine spesifikke behov. Selv for ekte interiørfreaks er det ikke bare designet som er viktig når du skal velge kjøkkenutstyr. Derfor bør en god kjøkkenvask ikke bare se elegant ut og ha et design som matcher resten av kjøkkenutstyret, men fremfor alt være optimalt funksjonelt og så robust som mulig.

Du bør stille deg selv noen viktige spørsmål før du kjøper den, for eksempel: Trenger du en enkel eller dobbel vask, og bør det være en avløp? Hvor er vannforbindelsene på kjøkkenet? Hvordan er kjøkkenvasken installert og hvor stor skal den og underskapet være. Ergonomi og komfort er rett og slett alt-i-ett når du velger riktig kjøkkenvask. Den perfekte plasseringen på kjøkkenet er vanligvis mellom matlagingsområdet og kjøleskapet. Ofte er selv hjørnevasker den beste avgjørelsen, avhengig av omstendighetene og orienteringen til kjøkkenenheten.

Hvilken kjøkkenvask er best?

liten kjøkkenvask granitt rektangulær form

De beste materialene for kjøkkenvasken

Etter design, størrelse og plassering bør du også være veldig presis med materialene. De tre mest populære og vanlige materialene for den moderne kjøkkenvasken er rustfritt stål, granitt og keramikk. Avhengig av egenskaper og utseende, skiller disse seg mye fra hverandre.

Imidlertid er alle tre absolutt anbefalt når du kjøper kjøkkenutstyr.

Rustfritt stål er en ekte klassiker. En kjøkkenvask av rustfritt stål, uansett matt eller glans, ser derfor alltid tidløst elegant ut. Den er helt rustfri og støtsikker og kan rengjøres raskt og enkelt. Installasjon og anskaffelseskostnader er enkle og rimelige her. Rustfritt stål er også varmebestandig og syrefast. Hvis materialet er litt tynnere, er kjøkkenvasken imidlertid utsatt for riper. Så hvis du skal gå med rustfritt stål, ville det være best hvis du velger tykkere materiale for å gjøre vasken mer holdbar og solid.

Kjøkkenvask i rustfritt stål kombinert med en elegant mikser

kjøkkenvask i rustfritt stål

Granitt har nylig vært en av bestselgerne blant kjøkkenvasker. Og av mange gode grunner. Materialet er ganske enkelt ufølsomt for riper, er ekstremt lett å rengjøre, er varmebestandig og tilgjengelig i mange farger. Selvfølgelig har kvalitet også sin pris. Kjøkkenvasker av høy kvalitet starter på 200 euro, men er definitivt verdt det.

Kjøkkenvasker i svart granitt er alle raseri

stor kjøkkenvask granitt

Og hva med keramikk? Ikke noe dårlig valg heller, for slike kjøkkenvasker er ekstremt enkle å ta vare på. Materialet er syre- og varmebestandig, veldig ripebestandig og ekstremt lettstelt. Den eneste ulempen – tilkoblingen til benkeplaten er ikke så lett, fordi en slik vask er ganske tung.

Keramiske servanter er tilgjengelige i matt eller blank

servant i keramikk

Utstyret til kjøkkenvasken

Den moderne kjøkkenvasken er ikke en enkel kombinasjon av vask og avløp, men en ekte allsidig. I tillegg til den matchende vannlåsen i rustfritt stål eller plast og avfallssettet med silekurvventiler, kan du også velge en sil, et resterende basseng, en multifunksjonell bolle, et integrert skjærebrett, mobile dreneringsdeler for gryter og fat som i tillegg til en fjernkontroll for avfall. Den siste er vanligvis en knapp plassert ved siden av kranen øverst på kjøkkenvasken som gjør at avløpet kan åpnes og lukkes. Så det er ikke nødvendig å berøre skyllevannet i det hele tatt.

Riktig utstyr i kjøkkenvasken gjør en stor forskjell

kjøkkenvaskarmatur i rustfritt stål

Hvilken mikser passer best med kjøkkenvasken??

Og ja, spørsmålet om riktig montering. Valget avhenger ofte av om du trenger et høyt eller lavt trykkarmatur. Dette avhenger igjen av vannforsyningen. I de fleste tilfeller er det nødvendig med en høytrykksmontering, som det er tilfelle med en sentral vannforsyning. Du kan også velge mellom kjøkkenblandebatterier og ettgrepsblandebatteri. Med den andre varianten har du fordelen at du kan spare opptil 30% drikkevann. Et uttrekkbart dusjhode er enda mer økonomisk og ekstremt praktisk og optimalt ergonomisk. Omsorg er alltid nødvendig med materialene. Rustfritt stål av høy kvalitet fra veletablerte produsenter er alltid øverst på listen.

Innovativ ergonomi og perfekt design

moderne kran for kjøkkenvask

Planlegg nok tid på forhånd for å utstyre kjøkkenet ditt, og la erfarne eksperter gi deg detaljert råd. Stol på kvaliteten og holdbarheten til materialene, ikke bare når du kjøper kjøkkenvasken, men også med hver eneste detalj. Lag din helt spesielle kjøkkenfølelse og nyt matlaging og dveling på ditt eget kjøkken!

Granittvasken – et skikkelig blikkfang

granitt kjøkkenvask kjøkkenøy

Spesielt spektakulær i fin rødvin

kjøkkenvask granitt vinrød

eller lett og glatt i krem

kjøkkenvask granitt blanco favos

Streng og verdig i svart

kjøkkenvask granitt rektangulær

kjøkkenvask granitt svart

Rustikk og puristisk laget av hvit keramikk

firkantet servant i keramisk kjøkken

Et dobbeltbasseng for spesielle krav

kjøkkenvask i granitt rustikk dobbel vask

Selvfølgelig kan du også bruke den uten avløp

kjøkkenvask granitt liten

Og hvorfor ikke bare runde?

kjøkkenvask granitt oval

Rustfritt stål forblir helt klart en klassiker

kjøkkenvask rustfritt stål i rektangulær form  moderne kjøkkenvask i rustfritt stål