oppgrader kjøkken klassisk innredning hvit grønn benkeplate

Hvordan du kan oppgradere kjøkkenet ditt på kort tid uten å bruke en liten formue

Kjøkkenet er absolutt det viktigste rommet i huset. For mange av oss er det stedet der kjas og mas regjerer mest eller hvor du tilbringer mesteparten av tiden din, uansett om du er med på å lage deilige måltider for familien din, forbereder deg på underholdning av store og små møter små grupper mennesker eller bare sitte ved kjøkkenbordet i selskap med en gammel venn og nyte en kopp god kaffe.

Kjøkkenet ditt kan være romslig eller lite, det ser alltid ut til at dette rommet pleier å være samlingsstedet når gjester kommer på besøk. Det skal derfor sies at kjøkkenoppgraderinger kan øke verdien av leiligheten merkbart.

Holistiske kjøkkenrenoveringer er kostbare, tidkrevende og krevende bestrebelser, men det er en rekke måter du kan friske opp og oppdatere deg selv på uten å forårsake ulemper for dine nærmeste, forstyrre familielivet og kanskje enda viktigere uten å måtte tømme pengeskrin. Så bruk noen av disse tipsene, og du vil være i stand til å planlegge en spennende tur til noen eksotiske destinasjoner med besparelsene du sparer!

Litt frisk maling kan gjøre underverker

kjøkkenoppgradering klassisk innredning hvitmønstret veggdesign

Frisk opp veggene

Kjøkkenvegger blir lett skitne og fettete – som et resultat av dette ser kjøkkenet ofte eldre og slitt ut enn de er, selv med vanlig tørking. Prøv litt maling for å gjenopprette glansen på veggene dine. En ny fargetone ville forvandle hele plassen din fra grunnen. Hvis hovedfargen på kjøkkenet ditt så langt har vært hvit, hvorfor ikke velge grønt, grått eller blått nå? Som det kan sees i verdens mest berømte dekorasjonsmagasiner, har de fargerike kjøkkenene også blitt veldig fasjonable de siste dagene.

Føler du deg modigere? Mer vågale? Deretter kan du prøve å dekke veggene på kjøkkenet ditt med tapet. Veggpapir kan bokstavelig talt vekke rommet fra søvn og generere mer energi, mer entusiasme. Kjøkkenet er det perfekte stedet å lære å dekorere!

Å bytte kjøkkenskap kan vise seg å bli en veldig dyr og storstilt virksomhet

oppgradere kjøkken klassiske møbler blå skinnende overflater

Våkn opp de slitne skapene

 Hvis din ikke er veldig gammel, men i god stand og bare litt utdatert, ville et nytt malingsstrøk eller en mørk trebeis ha en veldig gunstig effekt på hele rommet og både oppgradere og oppdatere det. Et friskt strøk med hvit høyglanslakk vil lyse opp, muntre opp og utvide rommet ditt. Hvis du er en fargekjær person, kan dristige fargeklokker legge til dråper fargesprut i skapene dine for en utmerket ytelse. Og hvis du vil ha et maskulin utseende, kan du prøve å farge skapene dine med en mørkere, sterkere farget lakk.

Hvis du bestemmer deg for å farge kjøkkenskapene mørkere, vil det også være lurt å godta lyskildene dine. Kjøkkenet skal aldri være for mørkt. Du må kanskje legge til flere nye lys for å lysne opp den eksisterende belysningen litt. Du kan også oppnå ønsket elegant kontrast med de mørkere skapsettene med litt lysere vegger – takket være fargen ser disse enkle ut. Med mindre du er for flau over å avsløre alt det skapene inneholder, vil du sannsynligvis slippe skapdørene helt eller erstatte dem med glassdører. Ha det gøy å gjøre det og male innsiden også!

Se alle kokebøkene dine

Omdesigner de gamle bokhyllene på kjøkkenbenken

Bytt benkeplater

Dette kan bli ganske dyrt, men det er mange rimelige alternativer der ute. Det er virkelig ingen annen måte å raskt vekke de slitne benkeplatene. Noen mennesker kan råde deg til å ta fargene i spill, men jeg vil ikke. På sikt vil en liten investering i dette området lønne seg godt. Se deg om etter alternative materialer som tre, kork, betong og til og med laminater.

Bytt ut noen små, men viktige tekniske detaljer

Noe så enkelt som å bytte ut små maskinvaredetaljer kan umiddelbart gi deg nøkkelen til å gjøre grunnleggende endringer. Du liker skapene dine og tenker: “De er gode som de er”, men du er kanskje ikke så spent på utstyret deres. Du vil bli overrasket over hvordan noe som tilsynelatende er så ubetydelig som nye uttrekkbare mekanismer eller håndtak, kan fullstendig forandre utseendet på skap og skuffer.

For en fargerik utsmykning av kjøkkenet ditt, må noen få planter også kunne romme

kjøkkenoppgradering klassiske møbler fliser hengende lamper

Forfriskende grønt?

Planter fremkaller alltid følelser av ro og helse. Du kan f.eks. B. Å plante urter og lagre dem i vakre potter ville ha en vellykket kombinasjon av estetikk og nytte. Avhengig av kjøkkenets størrelse, kan du legge til noen hengende planter eller et stort stående anlegg. Bagerister og bokhyller kan også dekoreres med planter. Det samme gjelder skapets overflater og paneler – bare ikke glem å vanne plantene dine!

la kokebøkene bli et blikkfang i rommet

oppgradere kjøkken klassiske møbler hyller solseng rosa

Sett opp et kjøkkenbibliotek

Det kan godt være at du har samlet mange kokebøker gjennom årene – stolt vise frem denne praktfulle samlingen av bøker. Vis bøkene dine fulle av velvære og finn dem et sentralt sted på kjøkkenet. Bygg i nye hyller, invester i et billig bokhylleskap, eller rett og slett ordne bøkene dine i et av kjøkkenskapene ved å demontere dørene. Det er best å holde bøker i trygg avstand fra vasken, da de kan bli våte der, og jeg vil også foreslå – vekk fra kjøkkenbenken og arbeidsflatene, da det er umulig å beskytte dem mot tilsmussing og smøring.

Du kan velge en hengeskinne for gryter og panner

oppgradere kjøkken klassiske møbler rustikk monokromatisk

Panner kan også henges!

 Det er alltid noe varmt og innbydende på kjøkkenene med hengestativer. Dette antrekket antyder at leilighetseieren kombinerer matlaging med underholdning. Når du tar gryter og panner ut av skapene, får du ny lagringsplass og, la oss være ærlige, hvem har noen gang klaget på for mye lagringsplass? Jeg tror ikke på noen!

I stedet for å la veggene stå tomme, kan du henge noen fotografier eller malerier på dem

kjøkkenoppgradering klassisk innredning gulv vegg kunst svart og hvitt

Andre ideer

Brødristeren din er sliten. Din fargede kaffemaskin ser så fryktelig trist ut på benken. Matprosessoren ser ut til å ha tjenestegjort i hæren … for et helt tiår siden! Et par skinnende nye gadgets vil muntre opp plassen din umiddelbart. Du kan også betrakte dette som et effektivt forslag for å berike rommet med sterke fargesprengninger. I dag er mindre husholdningsapparater ikke lenger laget i bare svarte og metalliske farger, men tvert imot – du kan finne dem i en ekte regnbue -palett med toner, og dermed samsvarer de med flere mål og intensjoner. I tillegg til å bli brukt til praktiske kjøkkenoppgaver, har de også et visuelt tiltalende eksteriør.

Ikke begrens karismaen til kunstverkene til andre områder i leiligheten din, ta dem med på kjøkkenet også! Vurder å bytte ut belysningen. Kanskje en lysekrone over kjøkkenbordet eller noen elegante taklamper over kjøkkenområdet ditt? La deg inspirere av våre mange tips.

Redesign av det gamle, antikke kjøkkenet

oppgradere kjøkken antikk design fasjonabel designLyst, elegant kjøkken – skinnende overflater og luftige gardiner      oppgradere kjøkken klassisk innredning hvite gardiner hylle åpen