Vask på kjøkkenmaterialet idé benkeplate svart Hvordan velge materialet i vasken på kjøkkenet

Alle som har bygd eller renovert et kjøkken, vet hvor mange beslutninger som må tas på kort tid. Finn ut om de mulige alternativene på forhånd, slik at du opplever mindre stress. Vi har herved en oppsummering av materialene som brukes til vasker.

Pris, funksjonalitet og estetikk er viktige kriterier. For eksempel kan du kjøpe et billig basseng i rustfritt stål, men du bør ta hensyn til at det lett kan bli skadet av sprekker og flis og flekker av alle slag kan ses tydelig på det. Hvit brannleire eller støpejernsvasker er vakre, men krever tungt manuelt arbeid for å holde seg lyse og hvite. Kvartsvasker blir stadig mer populære, men de er dyre og kan også bli skadet.

Er du usikker på hva som passer ditt kjøkken? Les om disse populære materialalternativene.

Rustfritt stål – motstandsdyktig mot varme og flekker

Kjøkkenvask blomstervaser gul benkeplater komfyrtopp

Det mest populære materialet for kjøkkenvasken – rustfritt stål. Vasker er varme- og flekkbestandige og finnes i en rekke modeller og størrelser. Jeg anbefaler en børstet eller matt finish i stedet for en høyglanspolert versjon – vannflekker og riper er ikke så synlige på den. Spør om vasker med lydabsorberende paneler under. Nyere forskning indikerer at disse panelene er mer effektive enn lydisolerende spray eller tykkere stål.

Prisene på vasker i rustfritt stål løper, men du kan også kjøpe noe greit billig. Så de er også egnet for de som har et budsjett.

Pris: 75,36 euro til 602,91 euro er typisk, det kan være enda høyere avhengig av bredde, størrelse og installasjonstype.

Vask i granitt

Kjøkkenvask sitron lime grønt kranmateriale

Dette er min foretrukne variant, for mine kunder og mitt eget kjøkken også. De ser bra ut, er permanente, og vannmerker og riper er ikke like lett å se som på rustfritt stål. De er tilgjengelige i forskjellige nøytrale toner, men jeg liker mørkegrå, brune og svarte fordi de er best til å kamuflere skitt. Bildet har min egen vask, og jeg må si at jeg ikke rengjør det så ofte som jeg burde fordi det aldri ser skittent ut. Til tross for holdbarheten kan disse bassengene sprekke opp når de blir misbrukt – for eksempel når de transporteres. Kontroller posisjonen til bassenget før du installerer det for å sikre at det ikke har blitt skadet.

Pris: 226,09 euro til 452,18 euro

Brannton – tone avfyrt ved ekstremt høy temperatur

Vask på kjøkkenet oransje kjøkken speil flis benkeskap

Materialet til disse cymbalene er leire, brent ved ekstremt høye temperaturer, og er motstandsdyktig mot riper og flekker. Rengjøring er enkelt – med såpe og en svamp eller et mildt slipemiddel for hardere flekker. Jeg anbefaler alltid dette materialet for de som ønsker en hvit vask.

Pris: 301,45 euro til 753,64 euro

Støpejern – Kjøkkenvasken i emaljert støpejern

Vask på kjøkkenet oransje kjøkken speil fliser sjøblå

De emaljerte vaskejernene i støpejern er også en ekstremt holdbar løsning for de hvite servantviftene. Det er forskjellige fargevalg, men det anbefales ikke å gå med en stemningsfull farge for en vask som vil vare i mange år. Ta også med i betraktningen at støpejernsbassengene er veldig tunge, så skapene dine skal kunne støtte bassenget.

Pris: 226,09 euro til 678,27 euro

Benkeplate laget av naturstein

Kjøkkenvask oransje hyller vinduspaneler veggdesign

Hvis benkeplaten din er laget av naturstein, som den vakre klebersteinen, bør du vurdere et passende basseng. Siden noen steintyper er følsomme for flekker, kan du ta med deg en prøve og prøve den hjemme. Kleberstein er helt flekkbestandig, men er mykere, så du bør være forsiktig med det eller bare godta patina senere.

Pris: Avhengig av typen naturstein, starter vanligvis på 753,64 euro

Benkeplate i kvarts

Kjøkkenvask blomstervaser trepaneler vegghyller boller tallerkenerHvis du planlegger en kvarts benkeplate, har du også muligheten for en matchende kvartsvask. Du skal bare sørge for at den mørkere kvarts viser flere riper og bulker enn de lysere.

Pris: 602,91 euro til 904,36 euro

Massivt overflatemateriale – vaskes lett

Vask på kjøkkenet hvit innredning spisestue lyspærer lettstelt

I likhet med naturstein og kvarts kan mineralmaterialene synkes inn i benkeplaten for et jevnt, rett utseende. Denne vasken er lett å rengjøre, men det er lurt å ta med deg en prøve, slik at du lettere kan avgjøre om materialet er holdbart nok for deg, ettersom noen mineralske materialer viser riper.

Pris: Prisen på faste overflatematerialer starter på 376,82 euro per kvadratmeter, normalt er det også produksjons- og installasjonsgebyrer for innebygde bassenger.

Kobber – kobberbassengene er stimulerende og kan være rustbestandige og antimikrobielle

Vask på kjøkkenet rustikke møbler tre kjøkken øy

Ser du etter noe annet? Kobbervasken er tiltalende og kan være rustfast og antimikrobiell, noe som gjør dem til et godt alternativ for kjøkkenet. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at du får et basseng av høy kvalitet, med minst 99% kobber – litt sink tilsettes for styrke. Unngå rengjøring med aggressive midler, helst med mild såpe og vann, i henhold til produsentens anbefalinger.

Pris: 376,82 euro til 904,36 euro, men kan være enda høyere avhengig av størrelse og håndklippte detaljer.

Gi oss beskjed nå om hvilket materiale du foretrekker for vasken din

         Vask på kjøkkenmaterialet ide benkeplate hvit innebygd

Klassisk, hjemmekoselig innredning

Vask på kjøkkenmaterialet idé benkeplate rustikk