kjøkken design ideer kjøkken med øya eksempler

Seks forskjellige tilnærminger til et drømmekjøkken med en kokeøy

Har du et kjøkkendesign i tankene? Kjenner du de viktigste trendene innen kjøkkeninnredning for øyeblikket? Kjenner du metodene du kan trekke fra, slik at du også kan bruke de beste innovasjonene på dette området hjemme?

Kjøkkendesignideer basert på de siste livstrendene

kjøkken design kjøkken med øy tre kjøkken design kjøkken benk tre

Det er rikelig med materiale om dette, men reglene er også på en eller annen måte klare og konsise. Vi oppsummerer det hele for deg!

Praktisk kjøkken med god arbeidsplass

Kjøkken design ideer moderne kjøkken i hvitt høyglans

Lineært arrangement

En type kjøkkendesign viser et lineært arrangement. Det er vanligvis det mest passende for små og trange mellomrom. Fordelingen av vasker og apparater spiller en grunnleggende rolle i dette. Vasken bør ideelt sett være i en viss avstand fra de elektriske apparatene. Samtidig må ovnen plasseres slik at du har mye arbeidsflate og ikke skader deg selv mens du arbeider.

Kjøkkendesign med åpne vegghyller

moderne kjøkken med øyhvite veggfliser åpne kjøkkenhyller

Å løse alle disse oppgavene krever mye tenking og logikk. For å spare plass, må du vanligvis bruke den vertikale overflaten. Ergonomiske møbler og elektriske apparater er også godt egnet.

En kjøkkenøye passer vanligvis ikke godt inn i et slikt konsept. En kjøkkenbenk kan tilby ekstra plass til matlaging og være den riktige løsningen for vanskelige steder.

En praktisk løsning for det lille kjøkkenet

kjøkken med spisebord på øya med svarte stoler

Kjøkkenutstyr i to rader

Det parallelle kjøkkenutstyret er også en praktisk variant.Det hjelper vanligvis når du kan fordele alt i et ganske langstrakt rom. Det vanskelige poenget her er spørsmålet om hvordan du sparer bredde på møblene uten å gjøre det hele upraktisk og upraktisk å bruke.

Kjøkkenideer med mye sjarm

kjøkken med øy kjøkken design ideer kjøkken fronter tre

En gratis kjøkkenøye passer heller ikke inn her. En sammenleggbar kjøkkenbenk kan tidvis gi mer plass.

Typiske varianter av denne fordelingen inkluderer separasjon av funksjonelle og arbeidsområder. Vask, kjøkkenkrok og kjøleskap er på den ene siden og lagringsplassen med en arbeidsflate er på den andre. Mesteparten av tiden sparer du på lengder og har fortsatt plass til sitte- og spisestue i enden av rommet.

Kjøkken med en liten spisestue ved siden av

kjøkken med øyekjøkken designideer lyse og koselige

L-formet kjøkkenutstyr

Av alle kjøkkeninnredningsvariantene er den L-formede en av de mest kjente og mest passende. Dette er ganske enkelt fordi det over tid har vist seg å være det mest praktiske av dem alle. I tillegg skriver den seg veldig godt i både små og store rom. Den beste romfordelingen gjennom det L-formede kjøkkenutstyret tilbys av firkantede rom av middels eller stor type. Avhengig av saken kan det være plass i midten eller på siden for en kokeøy og kjøkkenbenk. Sistnevnte kan også tilby ekstra lagringsplass.

Fordelene med det L-formede kjøkkenet

kjøkken design ideer kjøkken med øy tremøbler tregulv

Høyglansede kjøkkenfronter i hvitt

kjøkken design ideer kjøkken med øy og spisebord

Tresidig kjøkkenutstyr

Også kjent som U-formet, er dette en annen ergonomisk løsning. Det gir den enkle muligheten for å fordele de forskjellige elementene på flere vegger. Så du kan romme mye på en liten overflate.

Med denne varianten er det imidlertid vanligvis umulig å definere og integrere en egen spisesal. Kjøkkenøy og kjøkkenbenk er heller ikke inkludert.

Det moderne trekjøkkenet

rustikt kjøkken design kjøkken med øy kjøkken

Planlegger rundt en kjøkkenøy

For at potensialet til denne type kjøkkendesign skal utfolde seg, trenger du en enorm plass. Selv i en stor ville alt faktisk registrert veldig bra. Ofte i slike varianter er kjøkkenet delt inn i et rom med spisestue og ikke sjelden også med spisestuen.

Moderne hvitt kjøkken med liten øy

kjøkken design ideer kjøkken med øy helt hvit

Du har stor frihet til å fordele funksjons- og lagringsområdene annerledes. Du kan også hente inspirasjon fra variantene som nettopp er beskrevet. Det er viktig at kjøkkenøya er plassert i midten og at designkonseptet utvikler seg rundt den.

Kjøkkenøy med nok lagringsplass

kjøkken design ideer kjøkken med øy kjøkken benkeplate betong

Halvøy planlegging

Hvis du synes ideen om kjøkkenøya er sjarmerende eller ønsker å integrere en egen stor kjøkkenbenk, så har du også denne muligheten i litt mindre rom. I stedet for en øy bør du imidlertid velge halvøya. Dette kan festes til veggen, og dermed sparer du mye mer plass.

Kjøkkenhalvøy laget av marmor

kjøkken med øyemarmor benkeplate tregulv

Det er ikke uvanlig at vi lukker presentasjonen med akkurat dette eksemplet. Syntesene i interiørdesign er en vanlig forekomst. Planlegg gjerne en egen. Tenk imidlertid gjennom praktisk og kritisk alle detaljene som er knyttet til det.

Sjarmerende kjøkkenøya utelukkende laget av tre

kjøkken med øy moderne kjøkken design tre kjøkken øy

Treøy i en mørk nyanse

kjøkken design ideer kjøkken med øy tregulv

Industriell kjøkken

kjøkken design ideer kjøkken med møbler i industriell stil på øya

Betongmatlagingsøy

betong kjøkken øy kjøkken design ideer

Betong kjøkkenøy med dobbel vask

moderne kjøkken med betongbenk i kjøkkenkrok

Enkle kjøkken design ideer

kjøkken design ideer kjøkken med øy kjøkken øy svart

Følg den trendy landstedet

rustikke aksenter kjøkken ideer kjøkken med øy barstol

Tre- og kobberfargene er veldig populære akkurat nå

rustikk kjøkken design ideer kjøkken med øy

Den hengende lampen i rotting gir kjøkkenet en elegant aksent i landlig stil

kjøkken design ideer kjøkken med øy tre benk