Hvordan kunne Ikea -kjøkkenene se ut i 2025?

Det innovative konseptet for Ikea Kitchens 2025 ble utviklet av det svenske selskapet selv i samarbeid med IDEO og studenter fra Lunds universitet. Den ledende tanken: Hvordan kan gamle verdier bevares optimalt med de nyeste teknologiene på en bærekraftig måte? Dette inkluderer tydelig ansvarlig, moderat vann- og energiforbruk, samt selvfølgelig smart og effektiv avfallsseparering. I motsetning til alle forventninger vil ikke kjøkkenet se så futuristisk og automatisert ut i 2025, men heller hjemmekoselig og innbydende. Den har til og med en nesten retro smak, gitt de slanke teksturer og praktisk, naturlig design. Ved første øyekast merker du ikke engang at dette er et innovativt kjøkken. Så plutselig skjønner du – det er faktisk ingen komfyr i det hele tatt! Men det er et mirakelbord her.

Ikea kjøkken 2025 konsept

ikea kjøkken innovative teknologier bærekraftig kjøkkendesign

Dette bordet ble passende og kjærlig kalt “Et bord for å leve”. Mange aktiviteter kan til og med utføres samtidig på den smarte overflaten. Induksjonsteknologien varmer opp grytene på sekunder – mye mer praktisk og energibesparende enn med en vanlig komfyr. Bordet spiller også rollen som en intelligent arbeidsflate som gjenkjenner mat og samtidig gir deg nødvendig informasjon om riktig tilberedning og foreslår deilige oppskriftsideer.

Hele prosessen overvåkes og gjøres mulig ved hjelp av et kamera. Og selv om du er alene hjemme med barna, har du muligheten til å forberede måltidet uten bekymringer. Barnet kan være med deg på dette tidspunktet, tegne og leke på den smarte overflaten. Dette uvanlige, interaktive bordet vil også ta seg av det.

Et bord for å leve

ikea kjøkken innovativ matlaging tomat brokkoli innovativ teknologi

ikea kjøkken innovativ design teknologi bærekraft moderne kjøkken

moderne kjøkken ikea kjøkken ideer innovativ design teknologi spisebord matlaging

Det ser også veldig spennende ut når det gjelder matlagring. Det er ingen kjøleskap å se på det innovative kjøkkenet, i hvert fall ikke slik vi allerede kjenner det. Målet: Maten skal alltid være fersk, synlig og tilstede. De er alltid gjemt i kjøleskapet og ødelegger ofte i plastposene og emballasjen. På den måten kan du ikke utvikle et tettere forhold og takknemlighet for mat. Derfor, i stedet for et kjøleskap, ser du bare noen få åpne hyller med mange beholdere. Disse er gjennomsiktige og spiller samtidig rollen som en oppbevaringsboks, et kjøleskap og til og med en gryte der matrester kan varmes opp igjen.

Det smarte alternativet til det vanlige kjøleskapet

ikea kjøkken innovative teknologier 2025 konsept kjøleskap moderne

ikea kjøkken innovative teknologier 2025 moderne kjøleskap mat laks

ikea kjøkken innovative teknologier 2025 kjøleskap for matoppbevaring

Et sofistikert vannsystem minimerer vannforbruket til et maksimum. Avløpsvannet gjenbrukes i vanningsanlegg eller i oppvaskmaskinen.

Optimal vannforbruk på fremtidens kjøkken 

ikea kjøkken innovative teknologier kjøkkenutstyr synker vannforbruk bærekraftig

Selvfølgelig ble optimal avfallsseparasjon også sikret. Mini søppelkasser skanner, vakuum forsegler og pakker alt avfall av ikke-organisk opprinnelse og det organiske avfallet fra kjøkkenvasken sorteres separat, presses ut av vannet og gjøres tilgjengelig for deponering i spesielle små pakker.

Ikea -kjøkkenkonseptet 2025 i det store og hele gjenspeiler en av de viktigste naturlovene: ingenting skal gå til spill! La oss også håpe at så mange husholdninger som mulig snart vil ha et så innovativt, bærekraftig kjøkken til disposisjon og kan bidra til miljøet og sin egen helse!

Innovativ avfallsseparasjon i alle husholdninger

ikea kjøkken innovative teknologier avfallsseparasjon bærekraftig forbruk

Mer informasjon på www.conceptkitchen2025.com