Induksjonskomfyr for mer fleksibilitet på kjøkkenet: spørsmål og svar

Vil du jobbe spesielt raskt og veldig fleksibelt på kjøkkenet? Det er nettopp derfor induksjonskomfyren ble oppfunnet. De andre hovedfordelene inkluderer matlagingssikkerhet, økonomi og renhet i arbeidsprosessen.

Fordeler med induksjonskomfyrer

wok induksjonskomfyr ulemper fordeler moderne kjøkken

Ulempen er den første investeringen: den inkluderer ikke bare induksjonskokeren, men også de nødvendige rettene. Lite, om ingenting, av de tidligere rettene kan brukes. Du må også lære å bruke induksjonskokeren på riktig måte. På denne måten er den ikke skadet og kan brukes vellykket i lang tid.

Hva er så spesielt med induksjonskomfyren?

induksjonskoker ulemper fordeler matlaging benkeplate

Du bør være godt informert, spesielt på grunn av de høye kostnadene.

Her er noen av de oftest stilte og viktigste spørsmålene og ekspertens svar på dem:

  1. Hva er så spesielt med induksjonskomfyren?

Induksjonskokeren genererer bare varme der den virkelig er nødvendig, og bare når den er slått på og passende kokekar er på den. I motsetning til de enkle kokeplatene er det ingen ventetider for oppvarming og nedkjøling. Du kan la maten stå på plass litt lenger etter at den er klar. Kokeplaten er ikke lenger varm så snart den er slått av.

Et moderne kjøkken

induksjonskomfyr ulemper fordeler moderne kjøkken

Du kan fordele rettene hvor som helst på overflaten av induksjonskokeren. Området under blir automatisk oppvarmet, fordi det bare er et samspill mellom magnetfelt.

Hvordan virker det? Det er lettere enn du tror og kan forklares godt med måten induksjonskomfyren fungerer på.

  1. Hvordan fungerer en induksjonskomfyr?

Induksjonskomfyren har induksjonsspoler laget av kobbertråder. Så snart elektrisitet passerer gjennom det, genereres et magnetfelt. Dette føres deretter gjennom den keramiske glassoverflaten. Når det riktige kjøkkenutstyret plasseres på det, genereres et andre magnetfelt, og på grunn av samspillet mellom dette og det førstnevnte genereres varme.

Induksjonskomfyr – teknologi og funksjon

induksjonskomfyr ulemper fordeler moderne benkeplate

Kokekaret må være laget av ferromagnetisk materiale, for eksempel jern eller rustfritt stål. Gulvet må være helt rett og tykt for at alt skal fungere godt. Mesteparten av tiden har ikke tradisjonell servise alle disse egenskapene. Du må derfor få spesiallagde kokekar.

Egnet kokekar for induksjonskokeren

induksjonskomfyr ulemper fordeler moderne kjøkkenutstyr

  1. Hvordan sparer vi energi med en induksjonskomfyr?

Fordi overflaten på induksjonskokeren bare varmes opp når det er et kokekar på den, sparer du logisk mye energi. Selv under selve arbeidet er det dobbelt så økonomisk som før.

Slik sparer du energi

induksjonskomfyr ulemper fordeler moderne kjøkkenøya

  1. Hvorfor er matlaging renere med det??

Ingenting brenner på kokeplaten, som alltid er kult, og rengjøring er enkelt. Den keramiske glassoverflaten kan også bare bli skadet med store vanskeligheter.

Rengjøring er så enkelt og enkelt

induksjon komfyr rene ulemper fordeler

Høres ut

Det er en vifte under overflaten for å kjøle ned de elektroniske elementene. Den slår seg av og på automatisk ved visse temperaturer. Støyen du hører skyldes dette, og du bør ikke bekymre deg for det.

Du vil legge merke til at så snart du slår på kokeplaten på en lavere innstilling, reduseres også støyen

induksjonskoker test ulemper og fordeler

  1. Hva kan du gjøre galt mens du arbeider med en induksjonskomfyr?

Alle oppskrifter krever kortere tid for å tilberede rettene på induksjonstoppen, og du må huske på dette for å oppnå ønsket resultat. Forberedelse før du starter tilberedningsprosessen er derfor viktig.

Du kan skade det dyre utstyret og fatet hvis du lar tomme kokekar stå på dem lenger

sett induksjonskomfyr ulemper fordeler moderne kjøkken

Du kan skade det dyre utstyret og fatet hvis du lar tomme kokekar stå på dem lenger.

Det kan også være misvisende at kokeplaten ikke blir varm. Mange overfører denne eiendommen til kokekar. Det blir imidlertid ganske varmt, og du bør ikke røre det med bare hender.

Hva kan du gjøre galt mens du arbeider med en induksjonskomfyr?

induksjon komfyr fordeler moderne kjøkken komfyr

Helseaspekter

Ifølge noen eksperter kan det elektromagnetiske feltet være helseskadelig. Dette er imidlertid produsert av alle enheter, inkludert tradisjonelle enheter. Det er visse standarder som må overholdes.

Nå har du nok informasjon! Hvis induksjonskomfyren er verdig for husstanden din, håper vi at du snart får deg et så moderne kjøkkenutstyr og vil ha det gøy å lage mat med det.

Det elektromagnetiske feltet kan være helseskadelig

induksjonskomfyr ulemper fordeler induksjonstopp

Et moderne industrikjøkken

induksjonskoker ulemper fordeler kakeøy