fargeskjemaet på ditt kjedelige kjøkken solfylte nyanser edle teksturer

Ting å vite om fargeskjemaet på det kjedelige kjøkkenet ditt – 10 praktiske tips og triks

Når du går gjennom alle rommene, vil du sannsynligvis oppdage at kjøkkenet ditt er der du tilbringer mesteparten av tiden din. Mens du stort sett sover på soverommet ditt og egentlig ikke tar hensyn til utseendet, er kjøkkenet ditt inspirasjonssted.

Der lager du maten til dine nærmeste. Det er derfor ekstremt viktig å ha et fargerikt kjøkken fullt av positiv energi. Hvordan går du vanligvis frem for å velge fargepaletten til kjøkkenet ditt? Hvilken fargekombinasjon vil familien din og gjestene like best? Her er 10 praktiske tips og triks for å gjøre dette.

1. Fargevalget skal representere din egen stil.

Enten du er en lidenskapelig kokk eller en nybegynner som er ivrig etter å lære, bør kjøkkenet ditt gi deg inspirasjon. Kjøkkenet er ikke bare der for matlaging, det spiller ofte en avgjørende sosial rolle i familielivet – samtaler holdes der, ferieplaner blir laget og gjester blir underholdt. Derfor bør du tenke på hvilke nyanser som passer best til din personlighet. Liker du nøytrale farger og naturlig tre eller rettere stimulerende røde, oransje og gule aksenter og høyglans?

En beroligende palett av farger

fargeskjemaet på ditt kjedelige kjøkken er dueblå kjøkkenskap

2. Fargene på kjøkkenet ditt trenger ikke å være permanente.

Det er én ting du bør vite når du tenker på de riktige fargene for kjøkkenet ditt – de er ikke der for alltid. Gjennom årene kan du endre teksturer og fargepalett på utstyret ditt. Fliser, sokkler og gulvbelegg finnes i mange utførelser. Ikke bekymre deg for fremtidige trender, lev nå og velg fargene du liker akkurat nå!

Frisk og livlig med tulipaner

fargeskjemaet på det kjedelige kjøkkenet ditt er oransje og hvite skap

3. Det er ikke nødvendig å matche fargepaletten for kjøkkenet ditt med resten av hjemmet.

Det sies ikke at alle rom må ha samme farge. La fantasien løpe løpsk og design kjøkkenet ditt med livlige, nye aksenter. Det ville være hensiktsmessig å godta hovedbakgrunnen for interiøret i leiligheten eller huset ditt.

Solid og unik

fargeskjemaet på dine kjedelige kjøkkenkardinalrøde fronter grå kjøkkenøya

4. Du kan lage en fargerik blanding.

Dagene med kjøkkenskap i samme farge er over. I dag har moderne kjøkken skapsystemer med fargerike fronter. Profesjonelle råd om riktig fargekombinasjon i dette tilfellet ville være svært nyttig.

En deilig blanding av farger

fargeskjemaet til den kjedelige kjøkkenblandingen din

5. De riktige fargetonene er pyntet med riktig belysning.

En av de viktigste faktorene i fargedesign er riktig belysning. Flere lyskilder er den beste løsningen for sikkerhet og en hyggelig atmosfære på kjøkkenet. Tenk på hvor du kan plassere pendellamper, innfelte lamper og spesiell belysning til benkeplaten.

Tradisjonell eleganse

fargeskjemaet på ditt kjedelige kjøkken mørke parkett nøytrale toner

6. Nøytrale farger er ikke nødvendigvis kjedelige.

Det er en misforståelse at nøytrale toner som lysebrun, grå og off-white skaper en steril og uvennlig atmosfære på kjøkkenet. Tvert imot – kombinert med mørke tregulv, bakvegger i metallisk kjøkken og slående lys, er de nøytrale fargene et perfekt grunnlag for ditt moderne, livlige kjøkken.

Et snev av Provence

fargeskjemaet på ditt kjedelige kjøkken lyse farger livlige aksenter

7. Naturlig tre kan også se dramatisk ut.

Husk at maling ikke bare handler om maling eller lakk – det handler like mye om tre. Naturlig tre og trefiner kan tilby en utrolig rik palett av farger. Dette lar deg skape en varm, innbydende atmosfære på kjøkkenet ditt som har et naturlig, tidløst utseende.

Moderne kos i varme nyanser – Foto av Medallion Cabinetry

fargeskjemaet på ditt kjedelige kjøkken en tidløs design laget av lyst tre

8. Smart bruk av farger gjennom fliser.

 Hvis du liker det fargerikt, betyr det ikke at du må farge hele kjøkkenet fra gulv til tak. Aksenter fra kjøkkenets bakvegg, kjøkkenøya eller gulvbelegg er absolutt tilstrekkelig. Velg slående farger som grønt, blått, rødt eller gult for flisene dine, eller velg blanke metalloverflater for en iøynefallende effekt.

En vellykket kontrast

fargeskjemaet på dine kjedelige kjøkken turkise fliser og sokler

9. Bruk morsomme aksenter for det kjedelige kjøkkenet ditt.

 Hvis du er en eklektisk personlighet, vil den beste løsningen for ditt kjedelige kjøkken være å bruke primærfarger. Barstoler, fliser, tekstiler og skranker er perfekte når det gjelder fargerike, livlige aksenter. Til slutt handler det om matlaging på kjøkkenet og et måltid som tilberedes med kjærlighet og moro smaker best.

Vågal og energisk

fargeskjemaet på det kjedelige kjøkkenet ditt er fargerikt

10. Bare tenk utenfor boksen.

Vi lar alle designere påvirke trender fra blader og show – som er de trendy fargene, som er de siste trendene innen interiørdesign, etc. Men hvorfor ikke tenke utenfor boksen? Ta et personlig preg på kjøkkenet ditt. Kanskje det er et morsomt krittbrett, et akvarium eller et fototapet med favorittmotivet ditt.

Hvis kjøkkenet ditt virker kjedelig for deg, har du rett og slett absolutt frihet til å bruke full inspirasjon og kreativitet til å fylle det med farger og liv. Bare kom i gang!

Bare vær annerledes

fargeskjemaet på det kjedelige kjøkkenet ditt er ekstravagant