Vi ønsker alle å gjøre leilighetene våre så komfortable, praktiske og veldig hjemmekoselige som mulig, fordi vi ønsker å unne oss litt komfort i våre fire vegger. Vi ønsker å tilbringe god tid der med familie og venner. Men hva skjer når det er for lite plass og boarealet er utilstrekkelig for vårt designkonsept? I dette tilfellet bør du ikke henge hodet, tvert imot – prøv å tenke kreativt og få det beste ut av situasjonen. Den siste setningen høres sikkert veldig godt ut for deg, men urealistisk. Men i dag vil vi vise deg at du kan bruke små triks og smarte designideer for å få et begrenset rom til å se mye større og mer romslig ut. Ta små kjøkken som et eksempel. Dette er regelen snarere enn unntaket i alle større byer. Alle som kjenner boligsituasjonen i Tyskland, vet nøyaktig hvor viktig temaet er for millioner av mennesker,

Små kjøkken er regelen fremfor unntaket i de fleste storbyleiligheter

små kjøkken er normen i storbyleiligheter

I de små byleilighetene har du ikke råd til å ofre mye boareal for kjøkkenet. Likevel kan dette viktige rommet utformes for å se mer romslig ut. Først og fremst må det ubestridte senteret i familielivet utformes på en praktisk måte slik at typisk kjøkkenarbeid kan utføres riktig selv på begrenset plass.

Alle vil føle seg komfortable når de lager mat eller baker, og derfor må det lille kjøkkenet ha en veldig tiltalende design. Moderne teknologier hjelper oss mye i dag, slik at interessante designkonsepter også kan utformes for små kjøkken. Hva kan du satse på i et slikt prosjekt for å gi ditt lille kjøkken et elegant, romslig utseende? Vi presenterer i ord og bilder!

Små kjøkken – hvitt eller en annen lys nyanse? Du bestemmer selv!

hvite små kjøkken

  • Lyse farger simulerer optisk størrelse

Mange synes at et helt hvitt kjøkken ser litt kjedelig ut. Dette er selvfølgelig ikke sant, fordi denne grunnleggende fargen utstråler renhet og lar deg ha en god oversikt over rommet. gir andre plusspoeng. På et lite kjøkken designet i hvitt ser alt perfekt ut og stemningen ser litt mer romslig ut. Hvis dette kjøkkendesignet ikke appellerer til deg, så har du et helt utvalg av trendy pastellfarger som sikkert passer din smak. Lys grå og beige er de klassiske fargene blant de mulige fargene, som også har vært veldig etterspurt i små kjøkken de siste årene. Det avhenger selvfølgelig av dine preferanser hvilken lys nyanse du velger for kjøkkenet. Det er viktig at den valgte fargen passer perfekt og simulerer den optiske størrelsen.

Små kjøkken: Delikate pastellfarger har vært veldig etterspurt i det siste, de forstørrer visuelt plassen

Pastellfarger små kjøkken

Det er mange andre triks, mindre og store, som kan få kjøkkenet til å se mer romslig ut. Hvis du for eksempel er avhengig av høyglansede fronter og kjøkkenskap uten håndtak, har du kommet til rett sted. Disse gir kjøkkenet et ensartet utseende uten å tiltrekke seg oppmerksomhet. Kanskje de liker kontraster. Du kan også bruke disse godt på det lille kjøkkenet. For eksempel ser mørke underskap perfekt ut og kan kombineres perfekt med lyse veggskap, forutsatt at de er i samme fargepalett.

 Mørke underskap i matchende nyanse, sammen med lyse veggskap, gir det lille kjøkkenet visuell høyde.

Lite åpent kjøkken

  • Det vertikale rommet må brukes smart på små kjøkken

Gå opp og bruk den frie vertikale plassen på minikjøkken! Den velkjente strategien her er å plassere overskap, åpne hyller og kroker vertikalt slik at du har god ledig plass på det lille kjøkkenet. Du må alltid føle deg komfortabel der, under ingen omstendigheter bli undertrykt av for mye møbler. I denne forbindelse er mange alternativer overlatt til deg, og du vil sikkert bli overrasket over hvor mange ting du har plass til på den vertikale overflaten. Husk at hver kvadratmeter teller i små kjøkken!

Få små kjøkken til å se større ut? Ja, bruk smart vertikal plass!

ideer til små kjøkkenhyller

  • Spar plass og skap nok lagringsplass på små kjøkken

Spare plass er alltid en topp prioritet på minikjøkkenet. Hvis du ikke har nok plass, kan du prøve å sette opp kjøkkenet enkelt og målrettet for å sikre lagringsplass. I dag er det mange smarte designalternativer tilgjengelig for deg i denne forbindelse. Moderne innebygde hvitevarer og innebygde avtrekkshetter er ABC for moderne kjøkkenutstyr. For å få mest mulig ut av plassen i hjørnet kan du plassere et hjørneskap der. De moderne kjøkkenhjørneskapene har elegante, uttrekkbare svingdører og integrert belysning. Dette betyr at du ikke kan forstyrre matlagingen din i det hele tatt, men bare gi deg glede av å jobbe på kjøkkenet.

Lagringsplass er et stikkord når du skal sette opp et minikjøkken

lite kjøkken lagringsplass

Lagringsplass er et veldig viktig konsept på hvert kjøkken, men det er spesielt viktig i minikjøkken. Hvor plassen virkelig er begrenset, strever du etter perfekt orden og prøver å unngå forvirring. For dette formålet trenger du nok lagringsplass. I tillegg til praktiske kjøkkenskap kan flettet kurver, åpne hyller og esker være til stor hjelp her. Hvis du kombinerer og bruker disse riktig, vil du skape mer orden på minikjøkkenet. Fordi dette er spesielt viktig på små kjøkken. Ingenting skal stå i veien for deg eller hindre den direkte utsikten over hele kjøkkenet. Dette gjør det lille kjøkkenet visuelt større, og alle har det gøy å jobbe der.

Vi ønsker deg lykke til med utformingen av ditt lille kjøkken og mange flere hyggelige timer mens du jobber der!

Opprette kontraster og sette aksenter – slik får du fart på det lille kjøkkenet

innredningstips små-kjøkken-ideer

Smarte moderne møbler er alltid multifunksjonelle, for eksempel tilbyr dette lagringsplass, sitteplasser og arbeidsflate i ett

små kjøkken multifunksjonelle møbler

Tenk kreativt og design ditt lille kjøkken med kraft

designe små kjøkken med kraft

Hvitt og tre kan kombineres godt

lite kjøkken-møblering

Det lille kjøkkenet i hvitt er krydret med passende belysning og romdekorasjon

Liten kjøkkenbelysning blomsterdekorasjon

Innebygde kjøkkenutstyr er inne!

Kjøkkenopplevelsesideer for små mellomrom

Ser ikke det perfekte lille kjøkkenet det samme ut?

lite kjøkken hvitt tre

Lag en veldig koselig atmosfære på ditt lille kjøkken!

lite kjøkken satt opp kjøkkenøya

Det U-formede kjøkkenet kan designes veldig attraktivt

lite kjøkken U -form ideer