Kjøkken benkeplate og bakveggvindu hengende lamper synker

Hva velger du først – kjøkkenet eller bakveggen?

Hvordan koordinerer du fargene? Er det greit at du blander forskjellige mønstre??

Det er så mange huseiere der ute som bruker måneder på å sammenligne de forskjellige mønstrene i kombinasjon. Du elsker hver og en av dem, men ikke kombinasjonen av dem.

Her er 10 eksempler på nydelige og vellykkede benkekombinasjoner. Sammen med disse finner du også verdifulle tips om hvordan du kan forkorte utvelgelsesprosessen for ditt eget kjøkken litt.

Tilnærming 1: Finn først arbeidsflaten

Kjøkkenbenk og kjøkkenvegg bak

Hvis du føler at du er i ferd med å gå deg vill i alle de forskjellige kjøkkenbenk- og bakpanelalternativene, så fokuser på en. Hva kan det være? Jeg vil foreslå kjøkkenbenken. Kjøkkenets arbeidsflater vil koste deg mye penger og tid. Derfor bør du velge en løsning som får deg til å føle deg glad i det lange løp. I tillegg er det bare noen få alternativer for materialer og farger, mens du med bakpanelene har et veldig stort, ofte forvirrende utvalg. Kjøkkenbenken er også installert først. Så enda en, praktisk grunn til å sette dette først.

Vil du gjøre et kult valg både med kjøkkenflaten og med bakveggen?

Kjøkken benkeplate og kjøkken bakvegg hvit kjøkkenskap oransje

Når du har bestemt deg for hvilket materiale du vil bruke til kjøkkenbenken, er ikke alternativene for bakveggen så mange heller. Det vil garantert gjøre alt lettere, tro meg!

Vel, du trenger ikke nødvendigvis å inkludere mønstrene eller fargen på kjøkkenbenken i bakveggen. Dette er ikke nødvendig, spesielt hvis du oppnår en uvanlig, leken effekt. I eksemplet her har du bestemt deg for en lys og nøytral versjon av bakveggen, og slik kommer kjøkkenflaten til sin rett.

 Deretter bør du ta med et eksempel på kjøkkenflaten du har valgt, til butikken. Du vil derfor veldig raskt begrense alternativene for valg.

Tilnærming 2: Finn først bakveggen

Kjøkkenbenken og bakveggen er skinnende fliser

Hvis du har funnet en bakvegg som du praktisk talt er glad i, bør du definitivt kjøpe denne. I dette tilfellet vil alternativene for kjøkkenflaten være ganske begrenset. Hvis du går for en dristig stil som den som er avbildet her, kan kjøkkenbenken være litt mer subtil.

Jeg vil anbefale at en av to, ikke begge, er fokuset samtidig

Kjøkken benkeplate og kjøkken bakveggvindu mosaikkfliser

Du kan se mye farge og bevegelse her. Etter min mening vil konkurransen om en like spennende kjøkkenbenk gjøre mer skade enn godt.

Dette utelukker selvfølgelig ikke blandingen av farger og mønstre for kjøkkenbenken og bakveggen. Dermed vil du oppnå en fin sammenhengskraft.

På bildet: Binaco Romano granittkjøkken – malte glassmosaikker på bakveggen

Kjøkken benkeplate og kjøkken bakvegg tre kjøkkenskap skap skuffer

Tilnærming 3: Bruk det samme materialet på kjøkkenets bastoverflate og på bakveggen

Kjøkken benkeplate og kjøkken bakvegg moderne kjøkkenvask

Er du veldig fornøyd med valget av kjøkkenbenk, og vil du holde ting enkelt? Bruk deretter det samme materialet på bakveggen. Denne løsningen er veldig intelligent, spesielt når du leter etter hele områder fra den valgte arbeidsflaten og du har mye materiale igjen.

På bildet: Pietra del Cardoso kjøkkenflate og bakvegg i stein

Kjøkkenbenk og kjøkkenvindu bak veggen tradisjonelt innredet

Du kan også bruke det samme eller et lignende materiale, men skape det flotte utseendet på lekne lyseffekter ved å bruke forskjellige fliser. På denne måten kan shopping også gjøres til en lav pris.

På bildet: carramamarmor med et mer bærekraftig alternativ.

Du kan fortsatt lage en kort bakvegg

Kjøkken benkeplate og kjøkken bakvegg trebord bord hengende lamper

Denne løsningen er kostnadseffektiv og skaper et ferdig utseende.

Tilnærming 4: ansett en ekspert

Kjøkken benkeplate og bakvegg er fliser i en blank grå

Noen huseiere synes det er veldig vanskelig å forestille seg det ferdige kjøkkenprosjektet på forhånd. Det gjør det hele ganske vanskelig. Du må ta så mange viktige beslutninger på så kort tid. Hvis de stramme fristene blokkerer kreativiteten din, bør du ta deg god tid, men likevel sette perioder for de forskjellige aktivitetene. Nå kan du virkelig bruke hjelp av en god venn hvis smak du liker veldig godt eller få råd fra en spesialist.