De beste festene finner ofte sted på kjøkkenet. Det alene at kjøkkenet vanligvis ikke er for stort og derfor skaper en koselig nærhet gjør ofte kjøkkenfester til noe helt spesielt. Men utstyr og design har også en enorm innflytelse på feel-good-faktoren og kvaliteten på oppholdet. Så det er i stor grad opp til kjøkkeneieren hvor godt eller dårlig kjøkkenfesten går.

kjøkkenfest ideer og retter

Riktig design av kjøkkenet og passende delikatesser bidrar til suksessen til hvert kjøkkenfest.

Kjøkkenideer: farger og veggdekorasjoner

Det er viktig at ikke bare gjestene føler seg komfortable på kjøkkenet, men også verten. For å oppnå denne feel-good-faktoren kan fargenes effekt på det psykologiske nivået brukes til det grunnleggende romdesignet. Selv om lyse farger har en tendens til å ha en stimulerende effekt, og fremfor alt, rødt har en veldig stimulerende og aktiverende effekt, har blå toner en harmoniserende og avslappende effekt. Dette gjør blå den ideelle fargen for å skifte gir etter en turbulent dag på jobben og frigjøre spenning. Det er derfor ideelt for å skape en hyggelig, avslappet atmosfære der gjestene også føler seg komfortable. I tillegg er det fornuftig å velge lysere nyanser av blått, da dette får rommet til å se større ut og ikke raskt skaper følelsen av å være trang. Selvfølgelig er det også mulig å holde veggene i en nøytral farge og den tilsvarende fargen aksenter gjennom møbler, persienner eller for å lage andre møbler.

For å få kjøkkenet til å se koseligere ut, bør du også sørge for at du ikke bare ser bare vegger. Skapelementer og bilder gir øyet en velkommen endring. Kubehyller og andre åpne hyllesystemer som ikke bare ser dekorative ut i seg selv, men også fremhever innholdet riktig, er spesielt vakre.

kjøkkenideer og innredning til festen

Åpne hyllesystemer sikrer at alt er innen rekkevidde.

Men også rent dekorative elementer som bilder, klokker, speil eller bilder skaper et stykke individualitet og velvære. Også her bør det tas hensyn til de riktige fargene som smelter harmonisk inn i rommet. I tillegg kan de forskjellige elementene kombineres fritt. Annerledes Design inspirasjoner den matchende veggdekorasjonen viser mulige kombinasjoner av veggklokker med forskjellige bilder av seg selv, som kan oppfattes som et samlet veggbilde. I tillegg kan kjedelige klokker også omdannes til et blikkfang ved å bruke passende bildeelementer.

Videre kan hjemmekoselige aspekter også fremkalles med riktig dekorasjon av små speil. Mosaikkspeil med forskjellige blomstermønstre eller selvlagde dekorasjoner med blomster eller skall kan gi rommet et ekstra personlig preg.

De viktigste kjøkkenmøblene for kjøkkenet egnet for fester

Selvfølgelig bidrar den ideelle innredningen også til et vellykket kjøkkenfest gjennom møblene. Siden rene stående fester kan være ganske utmattende i det lange løp og stå opp gjør det vanskelig å spise på en fest, bør det være tilstrekkelig med sitteplasser.

kjøkkenideer og festideer på kjøkkenet

Det skal være tilstrekkelig med sitteplasser på kjøkkenet.

Ideelt sett er det allerede et bord med stoler på kjøkkenet, ellers kan flere sitteplasser ordnes raskt. Dette kan enten gjøres ved hjelp av eksisterende klappstoler, eller drikkebokser kan gjøres om til sitteplasser. I prinsippet kan alle drikkekasser brukes som seter, det må bare være et matchende setetrekk kan lages. Drikkekasser med en relativt glatt plastoverflate, som tilfellet er med Anjola eller Fritz Kola, er stabile og attraktive å se på. Siden det bør organiseres nok drikke til festen, er det også tilgjengelig en eller flere ekstra seter.

I tillegg til sitteplasser er det også viktig å sikre at det er tilstrekkelig lagringsplass. Dette betyr at tallerkenen og glasset ikke trenger å være i hånden hele tiden. Et sentralt bord eller to til tre små sidebord kan legges til som lagringsplass. I tillegg kan kjøkkenenhetene selv brukes som lagringsplass – i hvert fall de som ikke trenger å brukes til buffeen som tilbys.

En annen fordel med å bo på kjøkkenet er at drinkene også er innen rekkevidde. Andre viktige kjøkkenutstyr som en kaffemaskin eller tekoker er også tilgjengelig her, noe som betyr at den omgjengelige atmosfæren ikke trenger å bli avbrutt ved å forlate rommet.

fest på kjøkkenet

Serveringsfat med flere nivåer kan gi nok plass.

Praktisk tilbehør til festen

For å unngå unødvendig løping rundt under festen, bør det viktigste tilbehøret allerede være tilgjengelig på kjøkkenet. For eksempel, hvis stolene har et polstret sete, bør seteputer eller små sofaputer holdes klare for setet. Dette ser ikke bare bra ut, men sørger også for at gjestene sitter mer komfortabelt.

To- eller trelags tallerkener kan brukes til buffeen. Dette betyr at tilgjengelig plass kan brukes optimalt selv når det er lite plass. Hvis du allerede har satt opp kjøkkenet ditt for å spare plass og har skruekrukker på veggskapene, kan du også fylle dem med snacks til festen og fylle bollene på bordene raskt og enkelt.

Flere små nøkler eller serveringsfat er like praktiske for servering av små biter. I noen tilfeller er til og med dekorative frokostbrett tilstrekkelig, som kan stuves raskt og på en ekstremt plassbesparende måte når den ikke er i bruk..

Tilstrekkelig servise, bestikk og glass bør også holdes klare på kjøkkenet. For å få plass til bestikket så plassbesparende som mulig, har bruken av store drikkekopper som bestikket er plassert i vist seg. Åpne hyller er egnet for glassene, hvorfra alle kan hjelpe seg selv etter behov.

Riktig belysning sikrer da mer hygge. I stedet for direkte lys, bør lamper med indirekte lysinnfall velges. Lyset er også mer behagelig når det har en varm fargetone. Slik at det hele ser litt mer stilig ut, kan gamle emaljerte drikkekopper, eldre firkantdrev eller andre passende kjøkkenutstyr gjøres om til lampeskjermer.

Bildekilder: Pixabay.com, ©congerdesign CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©Skitter -bilde CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©Pexels CC0 PublicDomain

Pixabay.com, ©StillworksImagery CC0 PublicDomain