Å planlegge et kjøkken er en stor utfordring. Det er ikke bare designet som må være riktig. Du bør også være nøye med materialer, utstyr, kjøkkenutstyr og mye mer. I denne guiden finner du nyttige tips som hjelper deg å sette sammen drømmekjøkkenet ditt.

kake-kjøp-laget-enkelt-og-ergonomi

Det indre av kjøkkenskapene

Inntil for noen få år siden var det fremdeles vanlig at retter, gryter og lignende ble lagret i kjøkkenskap med hyller og dører som kunne åpnes fra siden. Men denne typen kjøkkenmøbler viste seg å være upraktisk, ergonomisk tvilsom og plasskrevende. Det finnes langt bedre løsninger i dag. Følgende liste gjør oppmerksom på fordelaktige innredningselementer:

  • Ekstrakter: Uttrekk i form av skuffer i kjøkkenskap gjør hverdagen mye enklere. Skuffene gjør at innholdet i skapene kan nås ovenfra, noe som forbedrer driften sterkt. Du trenger ikke lenger slite med å komme til en gryte på baksiden av et skap, men kan enkelt nå den. Ekstrakter skal også vurderes positivt fra et ergonomisk synspunkt.
  • Delestenger: Uansett om lokkene til gryter, panner eller plastbeholdere: Inne i kjøkkenskap har lokk en tendens til å falle og forårsake kaos regelmessig. For å motvirke dette kan skillelinjer integreres som holder alt sammen og muliggjør sortering.
  • karusell: Karuseller er perfekte for effektiv bruk av vanskelig tilgjengelig lagringsplass i under- og veggskap og for enkel tilgang til innholdet i hjørner. De kan roteres slik at nødvendig utstyr kommer lett til deg i stedet for å måtte strekke deg etter det på en vanskelig måte.

Den internasjonalt anerkjente møbelbutikken Ikea viser blant annet at uttrekk, skillevegger og karuseller er ideelle for oppbevaring av kjøkkenutstyr. Når det gjelder kjøkkenutstyr og kjøkkenutstyr med et godt forhold mellom pris og ytelse, er den svenske møbelprodusenten en av de ledende produsentene. I den følgende videoen viser selskapet tydelig fordelene som montering av kjøkkenmøbler kan ha i hverdagen:

Hvis du ikke har en Ikea -butikk i nærheten, kan nesten alt enkelt bestilles online. Men før du går til Ikea nettbutikk, kan det være verdt det Kupongportaler som VoucherPony Stoppe ved. I tillegg til bilag for den svenske forhandleren, finner du også attraktive kuponger for andre møbelbutikker der.

Bestem riktig arbeidshøyde

Et kjøkken skal ikke bare se bra ut, det skal også beskytte helsen din. Det fungerer først og fremst med en riktig arbeidshøyde. Bare når arbeidsflaten på kjøkkenet er i riktig høyde, kan rygg og muskler beskyttes når du tilbereder mat. For å finne den optimale høyden må du først stå oppreist. Bøy nå underarmene slik at øvre og nedre armer danner en rett vinkel. Senk underarmene litt og plasser dem slik du ville gjort når du jobber på kjøkkenet, for eksempel for å kutte en tomat. Underarmene skal da ikke være helt horisontale, men heller litt nedover fra albuen. Det bør være maksimalt 15 centimeter mellom underarmen og benkeplaten. La en annen person måle avstanden fra gulvet til albuen med et målebånd. Trekk deretter mellom 10 og 15 centimeter fra denne høyden, og du har den ideelle arbeidshøyden for kjøkkenet ditt. Hvis flere jobber på kjøkkenet, må høyden til alle beboerne måles og et gjennomsnitt beregnes. Som regel er det tilrådelig for hovedbrukeren å planlegge en toleranse. Hvorvidt dette toleranseområdet er fem centimeter lavere eller ti centimeter høyere enn hovedbrukerens, avhenger av høyden til hver person.

Kjøpe en kake-laget-lett-tips-på-kjøkken-møbler-tilkoblinger-og-ergonomi

Utstyr og vannforsyning

Når du planlegger kjøkkenet, spiller elektriske apparater og vasken en sentral rolle. For at alt skal fungere jevnt til slutt, må plasseringen av komfyren, kjøleskapet, vasken, oppvaskmaskinen osv. Være riktig. Mens elektriske apparater har en Strømtilkobling krever må ved vasken a Vanntilkobling bli gitt. Tilkoblingene må derfor tas i betraktning ved planlegging. Med elektriske apparater som ovn eller mikrobølgeovn, anbefales det å sikte mot en posisjon i arbeidshøyde. Så du må bøye deg mye sjeldnere og avlaste ryggen. de Installasjonshøyde Avhengig av kroppsstørrelsen er den mellom 55 og 165 centimeter.

Det anbefales å plassere ovnen litt dypere enn resten av arbeidsflaten. Til slutt er grytene høye for matlaging, og hvis de er plassert på en konvensjonell måte, krever armene å være i en hevet stilling. For å avlaste dette er det fornuftig å installere ovnen noen centimeter lavere, som det kan sees på følgende bilde:

kake-kjøp-tips-kjøkken-møbler-tilkoblinger-ergonomi

Materialer til kjøkkenfronter

Avslutningsvis vil vi påpeke fordeler og ulemper med de forskjellige Materialer til kjøkkenfronter Ledetråder. Vi har oppsummert disse i en tabell:

fordeler ulempe
tre

-naturlig karakter

-varig

-Utvalg av design

-Mer vedlikeholdskrevende enn andre materialer, avhengig av overflaten

-dyrt avhengig av trekvaliteten

maling

-i alt matt og blank finish

NCS- eller RAL -farger mulig

-elegant utseende

-Maling kan flasse av hvis de er dårlig behandlet eller har blitt brukt i mange år

-fingeravtrykk og lignende er raskt synlige på høyglansede fronter.

Glass

-varmeresistent

-fuktavvisende

-hygienisk

-lett å tørke av

-Fettrester og støv setter sine spor
Laminat

-robust

-lettstelt

-forskjellige design som stein- eller treoptikk

-rimelig

-ikke 100% varmebestandig

-ikke noe naturlig materiale

akryl

-glatt overflate

-billigere enn glass eller lakkerte overflater

-også elegant

-elektrostatisk ladning (smuss tiltrekkes sterkt)

-følsom for riper

linoleum

-økologisk fornuftig naturmateriale

laget av linolje, tremel og naturlig harpiks

-hyggelig følelse

-lettstelt

-varig

-antistatisk

-antibakteriell

-ofte dyrere enn sammenlignbare
stjal

-spennende variasjon (aluminium,

Corten stål, råstål, metallplater)

-robust

-lettstelt

-funksjonell

-delvis følsom for riper og fettete rester

Kake-kjøp-laget-lett-tips-på-kake-møbler

Oppføringen av fordeler og ulemper holdes veldig grov, er bare ment å tjene som en guide og gi deg en oversikt. Når du har bestemt deg for en materialgruppe som tre, må du ta ytterligere beslutninger. I trefrontersektoren skiller man for eksempel mellom HPL, sponplater og MDF -plater, samt heltre og ekte trefronter.

Du finner flere tips og forslag om kjøkken i våre artikler om kjøkkendesign og eksempler på innredning for skråtak.

Bildekilde:

Bilde 1: midascode

Bilde 2: Unsplash

Bilde 3: PIRO4D

Bilde 4: kathrina5 / Pixabay.com