Ikke bare kjøkkeneksperter er enige, de nåværende trendene bekrefter også at det moderne kjøkkenet endrer seg mer og mer fra et lukket verksted til et åpent oppholdsrom, som utleierne også liker å presentere for venner. Selvfølgelig må kjøkkenet ha et tilsvarende eksklusivt design. Enkle kjøkken i rustfritt stål har lenge vært ute av veien. Dette er også bevist av dagens kjøkkentrender. Fokuset er på nye, uvanlige design sammen med høy funksjonalitet og ny teknologi.

Kjøkkentrender 2015 – fra rustikk og enkel til lys og iøynefallende

I utgangspunktet er det ingen grenser for mulighetene i kjøkkendesign. Enkle farger som er koordinert med hverandre er like trendy som lyse farger og kontraster. Landstilen er fortsatt i stor etterspørsel etter utstyrte kjøkken i 2015, slik det er tilfellet med den kjente leverandøren Kjøkkenkilde kunne se. Den dominerende fargen er hvit, som står i kontrast med sterke farger som blå eller rød. Fargen svart feirer også sitt comeback på kjøkkenet. Tyske produsenter som Miele eller Siemens liker spesielt å presentere kjøkkenutstyr i et svart utseende.

De rustikke kjøkkenmøblene er trendy

kjøkkenutstyr levende trender 2015 kjøkkentrender kjøkkenutstyr og møbeldesign

Rustikke design laget av skifer, stein og betong er også trendy akkurat nå. En kjøkkenenhet i skifer design skaper et veldig elegant og grasiøst inntrykk, spesielt i et hvitt kjøkken. Med steindesign er fokuset på forholdet til naturen. Kunden kan til og med velge mellom forskjellige typer stein, som granitt, marmor eller elementstein, som grunnelementer.

I betongsektoren har kjøkkenindustrien nå helt nye muligheter. Det kan påføres meget tynt og fortsatt absolutt bruddsikkert på bærerplater. Sammen med elementer laget av lakkert glass eller valnøtt, er resultatet et elegant design.

Når det gjelder kjøkkenets form, finnes det ulike alternativer til den enkle kjøkkenkroken. Kjøkkenøya er spesielt populær for tiden. Dette er spesielt egnet for de som har planlagt mye plass til kjøkkenet og ønsker å åpne det. Det er viktig at det er nok plass rundt øya for passasjer. På grunn av den store plassen er kjøkkenøya spesielt egnet for de som liker å lage mat sammen.

Elegant design og funksjonalitet på det moderne kjøkkenet

kjøkken møbler levende trender 2015 kjøkken trender kjøkken møbler design

Topp moderne teknologi i elegant design

Ikke bare designene på kjøkkenene har utviklet seg videre i 2015. Det er også alltid innovasjoner innen kjøkkenutstyr. Kjøkkenapparater av høy kvalitet i en edel design er like viktige for kjøkkenets utseende som selve kjøkkendesignet, men de bør selvfølgelig ha et høyt funksjonsnivå. I denne forbindelse, automatisk baking, AEG med Ovn Autosense tilbud, en absolutt sensasjon. Ovnen kan stille inn selve steketiden ved hjelp av forhåndsprogrammerte oppskrifter. Hvis kokken er sen, kan han bruke appen til å bake en tidligere tilberedt rett. Mye har også skjedd med avtrekkshetter. Designer hetter og nedtrekkshetter, som automatisk strekker seg oppover og som er upåfallende integrert i kokelinjen, erstatter tidligere tiders store, uttrekkbare hette. For moderne matlaging anbefaler eksperter en induksjonstopp. Varmen genereres av et vekslende magnetfelt. Imidlertid kreves det ferromagnetiske gryter for å bruke en induksjonstopp. Hobbykokken gjenkjenner disse ved at magneter holder seg til dem. Noen produsenter eksperimenterer allerede med berøringsskjermer som er integrert i matlagingslinjen, som er ment å gjøre komfyrtoppen mer behagelig. Nettverket mellom individuelle enheter, som komfyr og kjøleskap, er fortsatt trendemnet på kjøkkenområdet. I fremtiden, for eksempel, når du velger en bestemt oppskrift, bør ovnen umiddelbart gjenkjenne om kjøleskapet har alle ingrediensene klare. Så det blir interessant å se hvilke kjøkkeninnovasjoner fremtiden vil bringe.

* Bilderettigheter:

Bilde 2: Fotolia_86680950_S

Bilde 3: Fotolia_82592612_S