Levende og mattrend: Amerikansk kjøkken

Design blir stadig viktigere i dagliglivet – globaliseringen fremmer ideer rundt om i verden, og det er slik at amerikanske kjøkken med sitt åpne, innbydende design i økende grad velges i Europa. Ikke bare kjøkkenet spiller en rolle, men også det som er lagret i det: Den kulinariske siden av Amerika har også funnet veien inn i vår kultur. Hva det innebærer og hvordan trenden også kommer i ditt eget hjem.

Åpne kjøkken med en kjøkkenblokk i midten, som tilbyr ekstra arbeidsflate og lagringsplass – dette er trenden vi kjenner som det “amerikanske kjøkkenet”.

Levende trend Amerikansk kjøkken kjøkken øy kjøkkenskap tre

Levende trend: det som definerer amerikansk mat

Klisjeer gir inntrykk av at amerikanere ikke lager mat – men det er ikke helt sant. Selv om take-away ofte brukes i løpet av uken for å få en stressende hverdag til en behagelig slutt, blir matlaging spesielt feiret som en fritidsaktivitet.

Det er da plass til dette i helgen – og det er også hovedtrekk ved trenden med “amerikansk mat”. Kjøkkenet er åpent og romslig, ofte bare atskilt fra spisestuen eller stuen med en “benk”. Ideelt sett er det også sterkt og sjenerøst opplyst. I motsetning til de fleste tyske kjøkken er keramisk koketopp mindre vanlig på amerikanske kjøkken. I stedet er gassovnen, som du kan kontrollere matlagingen mye raskere med, mer populær.

Kjøleskapet er også mer romslig enn vårt. Store, todørs kjøleskap med en del kjøleskap og en del fryser er typiske. Det som ikke bør ignoreres er energieffektivitetsklassen: Tross alt er et kjøleskap tilkoblet strømnettet 24/7 og må holde temperaturen permanent. Det er fornuftig å sjekke ut uavhengige sammenligningsportaler som haushaltsgeratetest.de å informere om hvor høye forventede strømkostnader for enheten er. Det store kjøleskapet har ofte også en integrert vann- og isbiter. Siden vannet i USA har en annen kvalitet enn i Europa, er det perfekt fornuftig å bruke filterenheten – i dette landet er det imidlertid ofte ikke nødvendig.

Hjertet på kjøkkenet, derimot, er ofte en kjøkkenøy. Ofte er ovnen installert på dette samt noen underskap med lagringsplass. Kjøkkenøyer finnes også i økende grad i europeiske kjøkken, ettersom de gjør det mulig å lage mat sammen på små kjøkken og er en fin forandring, med mye ekstra plass til kjøkkenutstyr og retter.

Kjøkkenet som sentrum av huset med en kjøkkenøy som hele familien kan samles rundt, så vel som det store kjøleskapet, der alt kan være i overflod, uttrykker også en del av den amerikanske livsstilen: sjenerøsitet, åpenhet og et følelsen av familie er allerede tydelig her les av kjøkkenet design. I skranken, som danner slutten på neste oppholdsrom, er det ofte barkrakker for en rask frokost eller en matbit.

Foodtrend: Hva den kulinariske siden av Amerika har å tilby

Ikke bare den amerikanske hurtigmat med næringskjeder som Burger-King, McDonalds og KFC har spilt over til oss. I tillegg til alle slags snacks og bekvemmelighetsprodukter som kan kjøpes i detaljhandel, kommer det stadig mer “ekte” mat til Europa. Alle kjenner pannekaker som en frokostvariant, i tillegg til fransk toast. Mac’n’Cheese som et klassisk barnemåltid er nå også tilgjengelig her i landet og har blitt en klassiker innen komfortmatområdet. Men også passende oppskrifter, for eksempel mange supermatvarer, chiafrø og gojibær, har sin opprinnelse i USA. Den klassiske ostekaken blir nå erstattet av New York -ostekaken og alle dens varianter, og cupcakes og cake pops er ikke lenger fremmedord heller. Takket være nettblogger og sosiale medier blir den kulinariske verden mer og mer nettverk: og som klisjeene allerede sier, er søt og kaloririk mat spesielt populær i USA.

Oppskrifter du kan ta hjemme

Med følgende oppskrifter for den klassiske New York -ostekaken og klassiske Mac’n’Cheese, kommer mattrenden til amerikansk mat også inn i ditt eget hjem:

Mattrend Amerikansk mat New York ostekakeoppskrift

New York Cheesecake Oppskrift:

(fra küchegötter.de)

ingredienser:

150 g grovt kjeks

50 g smør

800 g dobbel kremost

200 g rømme

150 g sukker

1 pakke vaniljesukker

4 egg

40 g maisstivelse

forberedelse:

Forvarm ovnen til 180 ° C, smør en 26 cm springform. Smuldre kjeksene i en frysepose, dette fungerer spesielt godt med en kjøttmørler. Smelt smøret og kna sammen med smulene – trykk deretter flatt inn i formen for å forme bunnen. Stekes i ovnen på midtre rille i ti minutter.

Tilsett i mellomtiden kremost, rømme, sukker og vaniljesukker og rør til det er jevnt. Tilsett eggene ett og ett og rør til det er en homogen blanding. Påfør deretter stivelsen kort.

Ha blandingen på den ferdigbakte kakebunnen og jevn den ut. Stek i ovnen i omtrent en time – fjern deretter fra kanten direkte med en stor, flat kniv for å unngå sprekkdannelse, og la den deretter avkjøles.

Smaker tungt og betydelig, men kan avrundes perfekt med fruktpuré. Men det er selvfølgelig ikke bare søte ting i USA – så her er en annen oppskrift, som trøstemat søndag kveld.

Amerikansk matmat trend, klassisk Mac’n’Cheese

Klassisk Mac’n’Cheese

(fra macaroniandcheesecake.com)

Ingredienser:

2 kopper fulle av liten pasta

2,5 kopper melk

1 kopp revet Cheddar (også Gouda eller Edam klaff)

1 ts salt

1 klype muskat

pepper

Forberedelse:

Kok opp melken og pastaen kort i en kjele, og la det småkoke forsiktig på svak varme i 20-25 minutter slik at melken ikke brenner seg. Fjern deretter fra varmen, rør inn osten og saltet og smak til. Hvis det ikke er kremaktig nok, kan det tilsettes mer melk. Valgfritt: legg i en ildfast form, gni mer ost over og stek i ovnen ved 220 ° C til den er gyllenbrun og sprø.

Bilde 1: ©ErikaWittlieb Pixabay.com (CC0 1.0)

Bilde 2: ©wusya Pixabay.com (CC0 1.0)

Bilde 3: ©wesweaver Pixabay.com (CC0 1.0)