ekstravagant kjøkkenutstillingsmuseum for moderne kunst

  Historien om kjøkkenet – ekstravagant kjøkkenutstilling

Følg etableringen av det moderne kjøkkenet i denne online turen det moderne kunstmuseet.Vi ønsker å besøke utstillingen hans “Design and the Modern Kitchen” sammen! Følg oss, vær så snill!

Museum of Modern Art viser utviklingen av kjøkkendesign i sin nye utstilling, som åpnet 15. september og varer til 14. april.

Mars varer. Museet anskaffet nylig en komplett utstilling av det legendariske kjøkkenet i Frankfurt, som opprinnelig ble utviklet i 1926.

Frankfurt kjøkken – design da

ekstravagant kjøkkenutstilling frankfurt kjøkkeninnsamlingsfirma

Frankfurt-kjøkkenet ble designet av Grete Schütte-Lihotzky og er det tidligste verket av en arkitekt i museets samling. Tusenvis av disse kompakte og ergonomiske kjøkkenene ble laget i årene etter andre verdenskrig.

Gjennomtenkt kjøkkendesign ekstravagant kjøkkenutstilling nøye designet kjøkkenspeil

Kjennetegnene på kjøkkenene i Frankfurt var deres standardkjøkken – elementer som kunne ordnes nøye for å oppnå ergonomi. Lihotzkys kjøkken var til og med et skritt fremover for å gjøre livet til mange kvinner lettere, sier Juliet Kinchin, MOMA -arrangør.

Innovasjon for lagringsplass

ekstravagant kjøkkenutstilling kjøkken lagre mat

Når det gjelder kjøkkenoppbevaring og designfunksjoner, er det en rekke beholdere for forskjellige varer som mel og sukker. Frittstående krakker, et nedtrekksbrett og et innebygd arbeidsbord på kjøkkenet ble også fasjonable.

 Original Frankfurt kjøkken

ekstravagant kjøkkenutstilling original kjøkken i frankfurt

Rundt 10.000 Frankfurt -kjøkken ble installert i leiligheter i hele Tyskland under eiendomskrisen. En original vises her.

  Morgenkaffe ekstravagant kjøkkenutstilling i morgen kaffe varmebestandighet

Utstillingene til kjøkkenprodusentene som denne Chemex kaffemaskinen, designet av Peter Schlumbohm i 1941, er veldig flinke på utstillingen. Laget av varmebestandig glass og tre med lærrem, har Chemex utviklet et produkt og flyttet fokuset til andre materialer.

     Kjøkkenutstyr og stekepanne fra 1940 -tallet

ekstravagant kjøkkenutstilling kokekar glass

 En annen kjøkkenprodusent, representert i utstillingen av denne gryten laget av varmebestandig glass og stål, designet av Corning Glass Works i 1942.

   Innovasjoner innen kjøkkendesign

ekstravagant innovasjon i kjøkkenutstilling

Den andre delen av MOMA -utstillingen viser funksjonell design og teknologiske innovasjoner med fokus på kjøkkenet, som i denne collagen av Tom Wesselmann (Still Life, 30. april 1963)

“Nostalgiske briller”

moderne design kjøkken nostalgiske glass

På 1050 -tallet kom fargen inn på kjøkkenet. Kvinnene spilte en viktig rolle i markedsføringen av servise på fester. De ikoniske Tuppers koppene ble designet av Earl S. Tupper i 1954.

  Mobilt kjøkken i hvitt og gult

moderne design kjøkkenmøbler

Også på MOMA -utstillingen – denne mobile kjøkkenenheten ble designet i 1968 og produsert av Saidero, et italiensk kjøkkenfirma.

 Kjøkkenutvidelse

moderne design kjøkkenutvidelse benkeplate kokekanne

Saidero -kjøkkenkroken gir nok plass til kjøleskap, komfyr og oppbevaringsplass for forskjellige ting som gryter og panner, for eksempel.