Den nye grillsesongen har for lengst startet. Så mye er allerede sikkert. Du kan se det, du lukter det – overalt i hager og parker. Spesielt når det er fint vær, er en hagefest eller sosial sammenkomst på takterrassen rett og slett ikke mulig uten den gode gamle grillen. Men grilling er ikke alltid grilling. Fordi grilltypen og selve maten spiller en viktig rolle her. Noen liker det tradisjonelt med kjøtt- og potetsalat, andre foretrekker at det er mer vegetarisk og andre bytter til veganske grilloppskrifter. Når det gjelder grillmat, er mulighetene virkelig uendelige. Forskjellig med griller. Du må virkelig gjøre mye forskning på forhånd og bestemme det beste alternativet, for grilling må ikke bare være velsmakende og morsomt, det må også være sunt. Det er nettopp disse tre aspektene som kombineres i en ekte allrounder når det gjelder grilling – planchagrillen!

hage fest sommer dekorasjon ideer fargerike stoffer kranser grill

Hvordan griller spanjoler?

Grill i spansk stil har vært trendy her i landet en stund nå. Det er heller ikke rart, gitt de mange fordelene en plancha -grill har fremfor tradisjonelle kullgriller. Disse starter med prinsippet om tilberedning av maten som skal grilles. Faktisk, på bare 3 minutter, oppvarmes grillplaten til plancha-grillen til rundt 300-350 grader Celsius.

Ved slike temperaturer blir kjøtt, fisk og grønnsaker sprø på utsiden og godt og saftig på innsiden. Planchagrillen er like enkel å bruke som en vanlig kokeplate. Man er også i stand til å senke temperaturen etter ønske og til og med tilberede retter som kan nytes med en teppanyaki -grill.

En annen fordel med denne typen grilling, når det gjelder vår helse, er at mat som skal grilles ikke kommer i direkte kontakt med skadelige røykgasser. Som vi alle har opplevd ofte nok, dannes det en ubehagelig svart røyk ved grilling med kull eller med de fleste grillede grillene generelt. Dette skjer mer presist når fett og brann kommer i kontakt og dessverre er kreftfremkallende og ekstremt irriterende for astmatikere og allergikere..

kyllinggrill sunn plancha grill sommerhagefest

Det blir ikke saftigere!

Det som er spesielt med plancha -grillen, er muligheten til å lage maten i din egen kokekraft, i marinader, sauser eller til og med alkohol, på samme måte som du ville gjort det i en panne hjemme. Fordi Planchero – grillbeholderen – sørger for tilstrekkelig plass til de ønskede væskene. I tillegg har en slik grill en såkalt fettkanal, hvor overflødig fett samles opp under tilberedning. På denne måten kan du grille a la plancha enda sunnere enn vanlig.

I et blikk vil alt bli skinnende rent igjen …

Knapt noen annen grill er så lett å rengjøre. Alt som bør gjøres etter nedkjøling er å gå over den med en tre- eller plastskrape og fjerne de store matbitene. Da trenger du bare litt vann og en myk klut. Tørk av med en fuktig klut … ferdig! Å grille sparer ikke bare verdifull tid og nerver, det viser seg også å være veldig miljøvennlig og fremfor alt morsommere.

Du finner flere interessante fakta samt viktige tips som kan hjelpe deg med å velge riktig plancha grill her!

kombinert grilling sunn plancha grill grønnsaker sjømat

Utekjøkken à la plancha

Og sist, men ikke minst, er det vår favorittfordel med plancha -grillen – den forlengede samværen! Alle som noen gang har vært grillmester på en grillfest vet godt at dette kan være en ensom, røykfylt affære. Grillen er vanligvis litt borte fra de andre, og ingen liker å være i umiddelbar nærhet mens du griller fordi du ikke vil stinke røyk etterpå. Ganske annerledes med en plancha grill! Her kan du sette grillplaten praktisk talt hvor som helst og være til stede under hele grillfesten og snakke med de andre. Nydelig!

Så ingen blir neglisjert og alle har det morsommere sammen, for sammen er det kjent at du er mindre alene …

grill kjøtt plancha grill sunn plan sommerfest

hage skorsteiner plancha grill tre sunt grilling hagefest

Grilling reker sjømat plancha grill sunn grilling

gassgrill plancha grill laks paprika grill sunn

sunn grill plancha grill frukt melon ananas

grilling i hagen plancha grill enebolig sommerterrasse

plancha grill kjøtt fisk grønnsaker egg

plancha grillgass sunn grilling grønnsaker reker vegetarianer

kompakt plancha grill inox utendørs kjøkken

plancha grill sjømat grønnsaker grill sunt

plancha grill tefal fisk grønnsaker sunn grill

sommergrill sunn plancha grill