Åpne kjøkken har vært populære i mange år, og ettersom vår smak for interiør og daglige behov har utviklet seg, har disse utviklet seg og blitt mer sofistikerte og designorienterte enn noensinne. I det følgende vil vi snakke om fordeler og ulemper ved et åpent kjøkken, og vi vil gjerne gi deg interessante og oppdaterte kjøkken-stue-ideer. Bare rul ned og finn ut hvorfor et åpent kjøkken er så varmt …

Hvorfor er det så populært å planlegge et åpent kjøkken?

Åpent kjøkken fordeler inspirerende spisekjøkkenideer

Fordelene med et åpent kjøkken – Hvorfor elsker vi åpne kjøkken?

En studie fra 2014 fant at halvparten av britiske huseiere ville bruke opptil 23 000 euro på et drømmende nytt kjøkken. Og for mer enn halvparten av de spurte var et åpent kjøkken design et alternativ, med 63 prosent av de spurte som ønsket en kjøkkenøy som en del av oppsettet.

Og denne tendensen er også tilstede i Tyskland.

Fra de sosiale aspektene til bekvemmeligheten ved å ta imot gjester eller bare for å få mest mulig ut av den begrensede plassen, viser et åpent kjøkken seg å være det beste valget. Ta en titt under hvorfor det er …

Mer plass, mer boareal …

Åpen kjøkkenplan fordeler og ulemper med interessante spisekjøkkenideer

Åpent kjøkken – hva er attraksjonen?

Et åpent kjøkken tilbyr mye mer enn bare plass til matlaging. Det er et sted å spise, slappe av, lene seg tilbake, ta litt arbeid, konsentrere seg om lekser eller se på TV.

Dette store fellesrommet blir ofte sett på som luksusen og midtpunktet i et hjem, men i noen tilfeller er det mer en nødvendighet enn et valg.

Med stigende eiendomspriser blir det mer og mer vanlig å kombinere flere funksjoner i ett rom i stedet for å ha et separat kjøkken, stue og spisestue.

Nyt et boareal hvor du kan lage mat, spise og slappe av!

Fordeler og ulemper med åpent kjøkken, pluss 40 interessante kjøkken-stue-ideer

Koselig matlaging og samtale

Det fine med et åpent kjøkken er at du kan snakke med gjestene dine mens du tilbereder måltidene dine.

I et åpent rom kan du lage mat, rengjøre og rydde opp mens du holder øye med familien eller gjestene.

Enkel tilgang for servering og rydding

Enkel tilgang til kjøkken og spisestue gjør også servering av mat og tallerkener lett, ettersom det er mindre sjanse for ulykker eller søl av tallerkener og serviseutstyr.

Komfortabelt og koselig på samme tid

Eksempler på fordeler og ulemper med åpent kjøkken

Dette får hjemmet ditt til å se større ut

Et åpent rom ser lyst, lyst og luftig ut, selv om kvadratmeterne er trange, og får mest mulig ut av plassen i første etasje i hjemmet ditt.

Bedre for å ta vare på småbarn

Et annet pluss for et åpent kjøkken er at det er lettere å holde øye med de små i et stort rom i stedet for å gå gjennom rommene bak dem.

I tillegg kan du rydde opp og lage mat mens barna leker, ser på TV eller lager håndverk.

Spisekjøkken er barnevennlige

Åpent kjøkken og 40 interessante kjøkken-stue-ideer

Planlegg ditt åpne kjøkken

Sørg for at boarealet smelter inn i det praktiske kjøkkenområdet så sømløst som mulig.

Få kjøkkenet til å føles som en forlengelse av ditt avslappende oppholdsrom ved å gjemme apparater og kjøkkenutstyr på en smart måte når du ikke trenger dem.

Tenk på uttrekkbare kraner, en diskret hette, skapbelysning og uttrekkbare søppelkasser som er gjemt under benkeplatene.

Med noen få triks og tips kan du planlegge et komfortabelt og praktisk spisekjøkken

Fordeler med åpen kjøkkenløsning, 40 interessante kjøkken-ideer

Glatte, uavbrutte overflater på kjøkkenet skaper en flytende overgang til stuen som virker beroligende og ikke forstyrrer øyet.

Velg kjøleskap, frysere og oppvaskmaskiner med skjult front som matcher skapene dine. Og velg innfelte håndtak for et elegant preg.

Eleganse og minimalisme spiller også en viktig rolle her

Fordeler og ulemper med kjøkkenløsning i åpen planløsning

Ulempene med et åpent kjøkken

Som et praktisk sosialt møtested i hjemmet kommer ikke kjærligheten til åpne kjøkken til å avta når som helst snart, men det er viktig å være klar over ulempene deres.

Et stort byggeprosjekt

Vær oppmerksom på at det å planlegge drømmekjøkkenet med en åpen planløsning ikke bare innebærer mye byggearbeid, det kan også være potensielt veldig dyrt og tidkrevende.

Så du vil ikke at prosjektet ditt skal være for komplisert

Åpent kjøkken fordeler og ulemper med kjøkkenøyideer

Ikke noe sted å gjemme seg

Gjestene dine vil se (og lukte) hvordan du lager og tilbereder maten. Du vil også legge merke til det uunngåelige rotet, ettersom du ikke bare kan lukke en dør for å skjule de skitne grytene og pannene.

Generelt er det vanskeligere å holde et åpent kjøkken ryddig fordi du ikke kan holde rotet i ett rom. Så tenk nøye etter om et spisekjøkken er riktig for deg. Og nyt følgende kjøkken-stue-ideer som vi har satt sammen spesielt for deg. Måtte dette være en inspirasjonskilde for deg!

Med utgang til hagen – en herlig kjøkken -stue -idé!

Åpent kjøkken 40 interessante spisekjøkkenideer Åpen kjøkkenplan fordeler og ulemper 40 interessante kjøkken-stue-ideer Åpne kjøkkenplaner fordeler og ulemper spise-i kjøkken ideer foto eksempler Åpen kjøkkenplan fordeler og ulemper med mange kjøkken-stue-ideer Fordeler og ulemper med åpen kjøkkenløsning, samt 40 interessante spisekjøkkenideer Fordeler og ulemper med åpen kjøkkenløsning Åpent kjøkken fordeler og ulemper kjøkkenøy ideer åpent boareal Åpent kjøkken fordeler og ulemper kjøkken øy åpen stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken kjøkkenøyer design ideer Fordeler og ulemper med åpent kjøkken kjøkkenøyer, oppholdsrom Åpent kjøkken fordeler og ulemper kjøkkenøya stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken ved ideer om åpen stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken spisekjøkken åpen stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken Spis-i kjøkkenplaneksempler Åpent kjøkken Fordeler og ulemper: Planlegg et spisekjøkken med åpen stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken Planlegg et spisekjøkken Fordeler og ulemper med åpent kjøkken oppholdsrom, spisekjøkkenideer Åpent kjøkken fordeler og ulemper stue kjøkken-stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken boareal Fordeler og ulemper med åpent kjøkken med mange ideer om kjøkken-stue Fordeler og ulemper med åpent kjøkken med mange ideer om kjøkken-stue Åpent kjøkken fordeler ulemper spise-i kjøkken ideer Åpent kjøkken fordeler stue spise-i kjøkken ideer Fordeler med åpent kjøkken Spis-på-kjøkken Samle ideer Fordeler med åpent kjøkken Spis-i kjøkkenplanleggingsideer Fordeler med åpent kjøkken Design boareal Stueideer Åpent kjøkken fordeler boareal lys stue-kjøkken ideer Åpent kjøkken fordeler boareal moderne kjøkken-stue ideer Fordeler med åpent kjøkken Planlegg boareal Spis-på-kjøkken-ideer Fordeler med åpent kjøkken, spisekjøkken Åpent kjøkken oppholdsrom design stue kjøkken ideer Åpent kjøkken Gjør stuen åpen