renovere det gamle kjøkkenet steinvegg ide belysning tremøbler

Renovering av det gamle kjøkkenet – Gi kjøkkenområdet et nytt flott utseende !

Ofte trenger kjøkkenet en renovering, og det er av flere årsaker. Noen ganger er reparasjonen tiår gammel. I andre tilfeller er de laminerte overflatene og linoleumsgulvet allerede for forvitret.

Ikke bekymre deg for mye, for det er veldig enkle og raske løsninger på disse sakene.

Du kan bruke nytt tilbehør og innovative materialer. Disse trenger ikke nødvendigvis å koste mye, men de vil bringe kjøkkenet ditt inn i moderniseringens verden.

Uansett om du bor i huset ditt lenge eller vil selge det, vil de ti neste ideene tilføre følelsen av velvære på kjøkkenet mye.

1. Bytt ut de gamle metallene med moderne alternative stoffer

De gamle kjøkkenene ble selvfølgelig bygget med gamle materialer. Men ingenting taler imot bruken av nye og innovative midler når du skal renovere! Bare dette vil gi kjøkkenet et mer oppdatert utseende.

Kjøkkendesignene i krom, børstet aluminium og rustfritt stål er veldig moderne. Nikkel og kobber. Prøv disse materialene på kjøkkenet ditt! Andre super -elegante løsninger er kolleger og de brede dekslene.

 Moderniser kjøkkenet ved å endre de gamle overflatene eller teksturenerenovering av det gamle kjøkkenet tregulv innebygd kjøkkenskap

 

2. Bytt ut det gamle gulvet med moderne materialer

Gulvet er et av de ofte neglisjerte områdene på kjøkkenet. Men det må endres hvis du vil gi kjøkkenet ditt et moderne utseende. Fordi gulvet til slutt tar opp hele kjøkkenområdet. Materialet gjør absolutt den store forskjellen her!

Sammenlign for eksempel det tradisjonelle rullede vinyl- eller linoleumsgulvet med et elastisk materiale som tre, fliser eller stein.

Disse materialene vil vare lenger og tilføre verdi til hjemmet ditt. De siste årene har mange tidligere forsømte materialer blitt populære igjen. Dette inkluderer en slags keramikk som ser ut som tre, eller krysser linjer og skifer.

3. Bytt overskapene med en elegant design

Dette var super populært i flere tiår. Nye og nye skap er installert og bestikk og andre husholdningsartikler har blitt lagret der. Den gangen ble dette også oppfattet som noe behagelig og koselig.

Har du noen og finner dem utdatert? Ta deretter bort skapene og bare la de nedre stå igjen. Da vil veggene se mye større ut visuelt, og du kan legge til ny maling. For ikke å lukke plassen som er åpnet på denne måten, sett inn åpne hyller og fordel dekorative stykker og fat på dem.

Du vil bli veldig overrasket over kjøkkenets nye utseende etter disse endringene. Det vil være mer praktisk og vil gi deg mye glede bare ved å se på det.

Fjern overskapene

renover det gamle kjøkkenet hvitt kjøkkenskap skuffer vask

4. Frisk opp overflatene ved å bruke innovative materialer

Bordplater er et annet plasskrevende element. Derfor må disse festes veldig intelligent. På markedet er det et veldig stort utvalg av materialer for overflatene: harpiks, polymerer, forskjellige varianter av naturstein (marmor, granitt) og andre. Så du vil ikke lide av et lite utvalg.

De siste årene har designere blitt mer og mer kreative. Ved utforming av overflatene brukes materialer som tidligere bare ble brukt til konstruksjoner.

5. Inkluder moderne sitteplasser i det travleste området på kjøkkenet.

Det er kjøkkenet ditt. Det blir oftere referert til som “hjertet” i huset. Dette indikerer deres funksjon som et sosialt punkt. Folk samles der for å lage mat sammen og nyte den deilige maten. Familielivet “pulserer” på kjøkkenet.

Du trenger ikke å se spisestuen så nært med moderne kjøkken. Ikke design dette som en avskåret sone, men fordel seter over hele rommet. Du kan velge barstoler eller barstoler eller en benk eller bankett ved vinduet. Alle disse løsningene kan skape en helt annen atmosfære på kjøkkenet.

Tenk nå på hvor gøy det blir på kjøkkenet med alle dine venner og slektninger!

Sett en sofa på kjøkkenet

renovere det gamle kjøkkenet tregulv spisebord stol stolpe

6. Nye, energisparende apparater i stedet for det gamle kjøkkenutstyret 

La oss se sannheten i ansiktet: Vi lever i en tidsalder for å spare ressurser, og dette må også merkes på kjøkkenet ditt.

De energieffektive apparatene bør erstatte de gamle og bringe kjøkkenet ditt moderne stil. Dette vil også være en god investering for deg økonomisk, fordi regningene nå er merkbart mindre.

Vurder også å bytte ut VVS. Lavtrykkskranene kan spare deg for mye trøbbel. Disse kan brukes både på kjøkkenet og på badet. Det finnes også berøringsfrie teknologier. Vassdraget kan aktiveres uten å berøre dem. Dette vil bidra til å stoppe bakterier fra å spre seg i hjemmet. Du bør også vurdere å installere noen temperatursensorer. Spar penger og jordens ressurser.

7. Malte kjøkkenskap i moderne farger

Mal skapene i moderne farger. Liker du kjøkkenet ditt, men vil gjøre det litt mer moderne? Gjør deretter dette ved å enkelt oppnå det med en ny farge. Du kan male, male eller til og med bytte dørene til kjøkkenskapene med nye. Så du kan fornye kjøkkenet med en liten sum. Det er også mange “faux” overflater for både vegger og kjøkkenskap. Men hvorfor ikke starte ditt eget håndverkerprosjekt på kjøkkenet? Du kan få avslappede farger, glassoverflater og kreative fargeområder. Det vil sikkert være verdt innsatsen din, og skapene dine vil se helt nye ut.

Mal overflatene på kjøkkenskapene

renovere det gamle kjøkkenet hvitt kjøkkenskap moderne attraktivt

8. Installer ny belysning

Når du har fornyet hovedelementene på kjøkkenet ditt, er det på tide å bytte ut belysningen også. Det lyse kjøkkenet betyr mer sikkerhet, en hyggeligere atmosfære og variasjon. Har du måttet bekymre deg for takbelysning på kjøkkenet så langt? Se etter løsninger for innebygd belysning eller “bokslys”. Dermed lager du et praktisk og moderne kjøkkenområde. Se også etter skumringsbrytere. Så du kan endre belysningen i henhold til anledningen og humøret ditt. Kjøkkenet vil da se annerledes ut avhengig av anledningen, og stemningen kan være egnet for matlaging, underholdning eller avslapning. Du kan til og med lage noe spesielt ved frokost på midnatt.

Kontrastlys over kjøkkenøya er også veldig populære. De opplyste kjøkkenflatene og lysekronene skaper en helt spesiell atmosfære. Dette er også gode alternativer for tilpassbare belysningsalternativer.

Oppdater kjøkkeninnredningen

renovere det gamle kjøkkenet tregulv hvite overflater

9. Legge til dekorative elementer

Vil du gjøre kjøkkenet ditt om til et sted for å legge til dekorative elementer? Du kan gjøre rommet der veldig individuelt og pynte det utrolig.

Har du også tenkt på hyller med planter over kjøkkenhyllene? Disse kan suppleres med kunstverk, skulpturer og andre dekorative elementer.

Innebygde hyller under kjøkkenøya kan også vise mange minner og for eksempel dine favorittkokebøker. De arvelige Kina -settene, som har blitt videreformidlet over flere generasjoner, passer også der. Det eneste som mangler er en blomstervase og kanskje en skål med sitroner eller lime. Disse vil gi ytterligere friskhet og originalitet til kjøkkenet ditt.

10. Forstør kjøkkenet ditt ved å “slå ned” vegger

Det fragmentariske rommet som inneholder mange esker er veldig typisk for de eldre kjøkkenene. Hvis du lengter etter en mer åpen følelse og ønsker å koble kokeplassen til spisestuen, bør du vurdere å slippe ned dører og vegger.

Vær forsiktig med dette! Du bør ikke bruke denne løsningen på noen bærende vegger. Ellers risikerer du byggingen av bygningen. Med denne metoden kan kjøkkenet forstørres eller du kan bidra til mer åpenhet mellom de forskjellige rommene.

Hvis kjøkkenet ditt ser fantastisk ut nå, hvordan vil det være uten veggene? Du bør imidlertid søke råd fra en arkitekt før du går videre til en slik løsning.

Få kjøkkenet til å se større ut og fjern partisjonene

renovere det gamle kjøkkenet steinvegg idé anheng lys komfyr

Med disse veldig enkle tipsene kan kjøkkenet ditt transformeres og moderniseres fullstendig. Juster alt etter din smak.

Kanskje du kan tilpasse en av disse ideene, eller du vil bli inspirert til en helt ny, egen løsning. Uansett er vi glade hvis vi kunne hjelpe.

Mulighetene er veldig mange og kan være enkle eller veldig kreative

Renovering av det gamle kjøkkenet svart kjøkkenskap tre malt hvittHvis kjøkkenet ditt ser fantastisk ut, hvordan vil det være uten veggene?

Den gamle kjøkkenoppussingen svart kjøkkenskap oppvaskkum spisestue

Mørke kjøkkenskap – slående hengende lys

Det gamle kjøkkenet renovere anhengslamper svart kjøkkenoverflateskap

Stort kjøkkenområde – treinnredning

renovere de gamle kjøkkenflatene over kjøkkenvasken

Kjøkkenmodernisering gir rommet et friskt utseende

Renovering av det gamle kjøkkenet metall stoler øy innebygd kjøkkenskap

Klassiske elementer og moderne aksenter kombinert i ettrenovere det gamle kjøkkenet metallstoler øybordplate innebygd skap