Alle vet at små rom er mye vanskeligere å innrede. Men hvis du selv står overfor utfordringen med å sette opp det lille hjørnekjøkkenet ditt på en praktisk og smart måte, bør du allerede vite hvordan du lager ekstra lagringsplass og får den begrensede plassen til å virke større samtidig. I dag har vi 7 smarte tips klare for deg som erfarne kjøkkeneksperter alltid anbefaler. Bli hos oss og tenk på hvilke av disse ideene som passer for deg.

Å sette opp et lite hjørnekjøkken er nesten en kunst

hjørneskap lite kjøkken hvitt

# 1 Tips: Orden er halve kampen

Og det påvirker ikke bare kjøkkenet ditt, men også alle andre rom og livsområder generelt. Fordi bare når alt har sin spesifikke plass, kan du alltid holde styr på ting og ikke kaste bort tid på å lete eller rydde opp. Så, når du planlegger kjøkkenutstyret, må du tenke på hvordan møblene og apparatene skal plasseres slik at de er skreddersydd optimalt for matlaging og spisevaner.

Så hvis du virkelig har et lite hjørnekjøkken, ville det være best hvis du forbereder deg på mer bestilling. Det lønner seg sikkert senere. Til slutt ser et velorganisert kjøkken alltid mer romslig ut.

Ha alltid den beste oversikten ved å holde kjøkkenet ryddig

Innred et lite hjørnekjøkken på en moderne måte

# 2 Tips: Lyse farger forstørrer rommet visuelt

Hvite, så vel som krem ​​og pastellfarger er rett og slett perfekt for små rom, fordi de gir mer visuelt rom og fremstår som sjenerøse og muntre på samme tid. Derfor er det bedre å velge en lettere kjøkkenenhet, skap, kjøkkenets bakvegg og arbeidsflate. Veggene bør også males ganske lyse.

Ekstra tips: Underskapene, derimot, kan også være mørkere. Det er viktig at arbeidsflaten og de øvre kjøkkenskapene er lettere.

Lek med lyse og skinnende overflater

sette opp et lite hjørnekjøkken

# 3 Tips: En høyglans kan brukes

Høy glans gir plass og ser veldig elegant ut. Dette gjelder spesielt de øvre kjøkkenskapene, hvitevarer og den store hengelampen. Kjøleskap og ovn kan også ha en elegant metallisk høyglans for å harmonisere med de andre elementene. I tillegg er det mye lettere å rengjøre høyglanspolerte overflater enn de som er matte.

Ekstra tips: Skap uten håndtak får alt til å virke mye ryddigere og dermed visuelt utvide det lille hjørnekjøkkenet.

Høyglans får små rom til å se mer romslige ut

ideer til kjøkkeninnredning i små hjørner

# 4 Tips: tenk vertikalt!

Vertikal tenkning kreves her, bokstavelig talt. Og det gjelder ikke bare arrangementet av skapene, men også kjøkkenutstyret og oppheng av gjenstander generelt. Fordi et mindre område ikke nødvendigvis betyr lite lagringsplass. Dra full nytte av kjøkkenets vertikale potensial!

Apropos hengende: Heng om mulig kjøkkenutstyr, oppvaskmaskin, kjøkkenpapir og annet kjøkkentilbehør på kjøkkenets bakvegg, for eksempel ved å bruke en spesiell modulbånd.

Smart oppbevaring av kjøkkenutstyr lønner seg alltid

vertikal ramme lite hjørne kjøkken

# 5 Tips: Veggskap eller hyller?

Løsningen her er mer en smakssak. Noen foretrekker åpne hyller, andre foretrekker bare lukkede skap med vakre fronter og andre sverger til en blanding av de to. Lukkede veggenheter på kjøkkenet har fordelen at de skjuler alt pent og beskytter innholdet mot smuss og støv, i motsetning til åpne hyller. Og de åpne hyllene, derimot, gir deg muligheten til å sette ditt vakreste servise og tilbehør i rampelyset.

Ekstra tips: Høydepunktet gjelder spesielt for små kjøkken: Når det gjelder retter, kjøkkenutstyr og kjøkkenutstyr, må du alltid fokusere på kvalitet og ikke på kvantitet!

Lytt mer til tarminstinktet ditt

lite hjørne kjøkken hvitt kjøkkenskap

# 6 Tips: Smalt kjøkken og innebygde hvitevarer

Det trenger ikke alltid å være de konvensjonelle 50 cm brede oppvaskmaskinene og ovner. For det lille hjørnekjøkkenet er kjøkkenutstyr med en bredde på rundt 45-50 cm ganske enkelt ideelle. I tillegg er to kokeplater i stedet for fire tilstrekkelige for de fleste husholdninger. På denne måten får du mer verdifull arbeidsplass og sparer energi samtidig.

Smale innebygde hvitevarer sparer mye verdifull plass på det lille kjøkkenet

lite hjørne kjøkken moderne kjøkkenutstyr

# 7 Tips: Design kjøkkenvasken rasjonelt

Som det desidert viktigste elementet på hvert kjøkken, bør kjøkkenvasken utformes veldig rasjonelt, spesielt på det lille hjørnekjøkkenet. Heldigvis finnes det allerede mange smarte løsninger hos spesialforhandlere som gjør den enkle kjøkkenvasken til en allsidig. Den perfekte kjøkkenvasken for små områder bør tilby ekstra arbeidsplass og ha flere nivåer i dybden. Når du planlegger ditt lille hjørnekjøkken, spør spesifikt og la ekspertene gi deg detaljert råd. I tillegg er vasker som er plassert i hjørnet en veldig smart løsning som bør aksepteres.

Kranen kan også monteres på siden

lite hjørne kjøkken kjøkken vask servantskap

lite hjørnekjøkken i hvitt

Rustfritt stål av høy kvalitet som materiale er en av de beste løsningene

kjøkkenvask for lite hjørnekjøkken

Men stein og mange nyskapende materialer er heller ikke en dårlig beslutning

kjøkkenvask med skjærebrett lite hjørnekjøkken

Disse 7 tipsene for det perfekt utstyrte, lille hjørnekjøkkenet er selvfølgelig ikke de eneste, men de er noen av de viktigste. La dette inspirere deg og bruk det hjemme hvis det er mulig.

Freshideen-redaksjonen ønsker deg masse moro med oppsettet og all suksess!

Gjør det lille hjørnekjøkkenet ditt til en skikkelig oase av velvære!

planlegge et lite hjørnekjøkken

lite hjørnekjøkken med skråtak

lite hjørne kjøkken hjørnesofa

Tenk også utenfor boksen når du setter opp! 

vertikal tenkning lite hjørne kjøkken

Enda mer inspirasjon til effektiv oppbevaring på kjøkkenet

lite hjørne kjøkken er organisert av baseenheter

smart design av baseenheter lite hjørne kjøkken

bunnskap ideer for små hjørnekjøkken

lite hjørne kjøkkenunderstell hvit

lite kjøkkenunderskap rasjonelt

kjøkkenvask tilbehør lite hjørne kjøkken