elegant kjøkken design benkeplate i marmor optikk innfelt lys

Stilig kjøkkendesign: gode ideer for å designe vasken din

Du har allerede bestemt deg for materialet i vasken din og hvordan du monterer den, men har du tenkt på hvor stor vasken din egentlig skal være?

Hvor stor trenger du den? Det er delvis et estetisk problem, ettersom noen av oss foretrekker de enkle rene linjene i det ene bassenget. Men du må også ta hensyn til kjøkkenets funksjonalitet. Dine preferanser for matlaging og rengjøring avgjør antall servanter.

Prismessig er to eller flere bassenger en dyrere løsning – for ekstra installasjonstilbehør og innsats. De tre skålvasken koster vanligvis mer enn de med en eller to boller. Prisen på vasker med ett eller to servanter er imidlertid sammenlignbar, ettersom det handler mer om bassengmaterialet, type installasjon, mestring og størrelse enn antall servanter.

Vask med et basseng

Den enkle bollevasken er min personlige favoritt på kjøkkenet. Jeg lager ofte veldig kompliserte retter, og jeg liker å jobbe med en stor og dyp vask.

Kobbervasken i marmor-utseende er spesielt elegant

elegant kjøkken design kobber vask marmor overflate

Jeg kan enkelt vaske store gryter, panner og skjærebrett, og jeg kan skjule de skitne oppvasken der også slik at gjestene ikke kan se dem.

Den åpenbare ulempen med vasken med ett basseng er at den ikke kan utføre mange funksjoner. Det er ikke lett å bruke denne servanten hvis du vasker oppvasken for hånd i oppvaskmaskinen. Det er ideelt hvis du hovedsakelig bruker oppvaskmaskinen og må vaske større retter for hånd.

Vask med servant og avløpsbrett

Vi har et interessant eksempel på en vask med servant som gjør det lettere å vaske opp for hånd. Den innebygde dryppskålen lar deg vaske oppvasken uten å tømme vann, skylle og deretter sette oppvasken på siden for å tømmes.

Vask med to servanter

Dette er en intelligent hybrid av en vask med ett og to servanter. Du har fordelen av et enkelt basseng (stort og dypt), men har også et ekstra basseng for vask av frukt, hender osv..

To vasker betyr dobbelt installasjonstilbehør og kostbar installasjon som du også bør ta hensyn til

elegant kjøkken design oval vasker hvit blank overflate

To separate vasker og en tredje vask for tilberedning av produktene. Hvis du har behovet, plassen og budsjettet, er dette anlegget for deg. En eller to kokker kan lage middag, og barna eller gjestene kan vaske hendene eller ta et glass vann uten å forstyrre dem.

De friske blå nyansene passer perfekt til det elegante vintage -designet

elegant kjøkken design antikke skap i sjøblå retro komfyr

Dobbelt servant

Den mest populære kjøkkenvasken, den doble servanten, er en god løsning for de som vasker for hånd eller for de som gjør mer enn jobben sin ved servanten. For eksempel vasker den ene oppvasken og den andre heller pastaen.

Den eneste ulempen med to skålvasker er at ingen av bollene er store nok. En mulig løsning er å bestille en tank større og den andre mindre.

Den strålende hvite og den matte glansen gir kjøkkenet ekstra eleganse

elegant kjøkken design overdimensjonert kran

Ofte er det mindre bassenget grunnere og søppelhakkeren er innebygd der. Dette gir deg mer plass under bassenget og søppelhakkeren er installert høyere. Imidlertid klager mange eiere over at den mindre bollen ikke er effektiv nok, og at de heller vil ha en vask med en stor bolle enn to separate.

Elegant med rene linjer fra SKU Arkitektur & design

elegant kjøkken design rene linjer pulverblå skap

Hvis du foretrekker de multifunksjonelle funksjonene i vasken med to skåler, men trenger en større bolle, kan du se om du finner en vask med ekstra store boller. De er omtrent tre fot eller mer brede og gir mye mer plass. Problemet er imidlertid at større skap enn standard 62, 75 eller 92 centimeter er nødvendig, så sjekk om dette er mulig på kjøkkenet ditt.

Tradisjonelt og moderne på samme tid

elegant kjøkken design pastellfarger matt glans

Tre-bolle vask

Dette er en vask! Du står fritt til å skylle og skylle og ha en annen vask for videre aktiviteter. Dessverre tar dette mye av det estimerte arealet, ettersom du mister plassen under vasken.

Denne løsningen er egnet for romslige kjøkken der mer enn én kokk er på vakt

elegant kjøkkendesign dobbel vask i stål

Når du bestemmer hvor mye servant vasken din skal ha, bør du vurdere kriterier som antall kokker og hvordan du tilbereder og deretter rengjør maten. Hvis du er den enkelte kokk og også bruker oppvaskmaskinen aktivt, kan vasken med én bolle være best for deg. For fullt opptatte kjøkken som trenger ekstra servanter for matlaging og vask, vil vasker med to eller tre servanter være den bedre løsningen.

Gi oss beskjed: Er du en fan av vasker med en, to eller tre boller? Send inn din mening som en kommentar nedenfor.

elegant kjøkken design romslig benkeplate laget av valnøtt tre