sunn mat sunn frokost ideer

Sunn frokostideer som en del av et sunt kosthold

For mange mennesker ligger kjernen i et usunt kosthold først og fremst i en dårlig frokost. Du spiser ikke nok eller spiser ikke de riktige tingene. Svært ofte skjer det slik: Etter at du har spist frokost, går appetitten din ut av kontroll.

Men hvis du bare tar en kaffe, er dette ikke bra heller. Metabolismen vil ikke fungere godt fra slike dårlige vaner. På sikt vil dette føre til enten vektproblemer eller andre helseproblemer.

Sunn mat er deilig

sunn mat ideer frokost sunn deilig

Stekte egg til frokost

sunt å spise stekte egg brødfrukter

Kirsebær er et godt sunt sommermåltid

sunn frokost ideer spise kirsebær

Kaffe er ikke frokost i seg selv

sunne måltider drikke kaffe

Men det fungerer i kombinasjon med noe annet

sunt å spise frokost ideer brødjuice

Denne sulten, som først ser ut til å være ukontrollabel, kan faktisk ikke lenger virke så forferdelig i det lange løp med en eller to riktig brukte måltider. Det er også bevist at folk som liker flere sunne måltider er mye mer stabile i vekt enn de andre.

Tenk på det som en brann som må pleies

En passende sammenligning av hvordan det fungerer med sunne måltider er det med ild. Den lyser opp tidlig om morgenen med en passende frokost. Men slik at energien som akkumuleres blir fullstendig forbrukt og ikke går ut, må du bringe den tilbake til brenning med små tillegg.

Spis egg og brød til frokost

sunn frokost ideer brød egg sunt

Forbered noe velsmakende for deg selv

måltider frokost ideer brød sommer

Sunn Frokost ideer – Fordelene ved å spise flere sunne måltider

Vi ønsker nå å støtte teorien ovenfra med noen få fakta. Hvor ofte men regelmessig vi spiser sunt, blir stoffskiftet forbedret. På denne måten absorberes alle stoffene du inntar (inkludert de fra frokost). Dette betyr automatisk at de ikke akkumuleres noe sted i kroppen som fett eller giftstoffer.

Kombiner müsli med yoghurt og frukt

sunn frokost ideer müsli yoghurt frukt

Friske sitrusfrukter

sunne frokostideer spiser frukt

Dette er også sjansen til å spise flere forskjellige matvarer som kombinert mat. For eksempel ville ost kombinert med brød eller andre matvarer få mange til å føle seg tunge. De synes også det er vanskelig å kombinere frukt med noe annet. Men alle disse må inkluderes i den daglige menyen slik at stoffskiftet fungerer godt. Å lage sunne måltider kan bety å bare spise dem en om gangen.

De små måltidene er viktige

sunt å spise frokost sunne jordbær

Søte plommer

sunn frokost ideer tips plommer frukt

Når og hvor mye?

Når og i hvilke mengder skal sunne snacks serveres, er det andre viktige spørsmålet vi vil svare på i dag. Det er best å ikke overdrive. Så du ville være på den sikre siden med to. Den ene kan være mellom frokost og lunsj, og den andre – mellom lunsj og middag. Smoothe -drikkene er en ny måte som kan være veldig passende for denne saken.

Smoothiene er trendy

sunn frokost ideer drikke smoothies

Få den sunne frokosten til å se morsom ut

sunn frokost ideer sunn salat frukt

Lytt til kroppen din

Det vi har fortalt deg alt om i dag er vanligvis bra for alle. Men generelt har vitenskapen om sunt kosthold vist at man bør lytte til kroppen hver dag. Noen ganger har du allerede spist for mye fett eller annen usunn mat. Så frokost med bare frukt eller veldig lite brød ville være et passende unntak. Hvis du heller ikke er sulten, men bare i humør for noe som sjokolade, bør du hoppe over det ene eller det andre måltidet. Drikk i stedet vann eller te. Vi forveksler ofte sult med tørst. Måltider bør ikke brukes som en unnskyldning for å få høye kalorier.

Spis lite brød til frokost

spise sunt brød spise måltider

Drikk mer te!

sunt å spise te å drikke måltider