Å lage mat eller grille med venner nå om sommeren gir ny fart til dine fire vegger. Spesielt unge husholdninger tar i økende grad hensyn til bærekraftig og økonomisk kjøkkenutstyr uten å ville gi avkall på stor bekvemmelighet ved matlaging og baking. Fra riktig teknisk utstyr til økonomisk energiforsyning, er det mange utgangspunkt for å gi ditt eget kjøkken et ekstra snev av bærekraft.

bærekraftig og økonomisk kjøkkeninnredning 5

Sunne og bærekraftige konsepter for kjøkkenet

I flere og flere husholdninger er et sunt liv rett og slett en del av livsstilen. Fra utvalg av ingredienser i supermarkedet eller uavhengige forhandlere til forsiktig forberedelse, er det forskjellige utgangspunkt for å leve ut disse resolusjonene. Når du kjøper kjøkkenutstyr eller strømforsyningen til elektriske apparater, blir imidlertid et bærekraftig og helsebevisst konsept sjelden vurdert.

Å se på energieffektivitetsklassen for elektriske apparater er den beste måten å gjøre noe for å redusere energiforbruket og dermed miljøet. Likevel er det noen flere grunnleggende spørsmål unge husholdninger bør stille seg selv når de skal sette sammen kjøkkenet og strømforsyningen.

bærekraftig og økonomisk kjøkkeninnredning 6

Matlaging hjemme: når, hvor ofte og med hva?

Selvfølgelig er et fullt utstyrt luksus kjøkken med mange funksjoner et flott blikkfang, som garanterer deg forskjellige kulinariske alternativer. Det er imidlertid ingen vits i å la seg fascinere av utallige spesialfunksjoner og tilberedningsmetoder som ikke spiller noen rolle i kjøkkenhverdagen. Unødvendige penger blir raskt brukt her, noe som er bedre investert i ingredienser av høy kvalitet eller annet kjøkkenutstyr og kjøkkenutstyr.

bærekraftig og økonomisk kjøkkenutstyr 2

Realistisk sett bør det vurderes hvor ofte det faktisk er tid og lyst til å lage mat alene eller sammen. På kjøkkensenteret er drømmedrømmer ofte store, men i hverdagen er det ofte ikke tid til å lage mat mellom jobb, fritid og familie. Noen ganger tjener et lite og kompakt kjøkken bare formålet med husstanden din. En stilig design med bærekraftig tre og miljøvennlige lakkeringer er alltid mulig.

Bruk strømforbruk og strømpris for å spare

I tillegg til underholdningssystemet i stua, brukes de fleste elektroniske enheter på et kjøkken. Ovn, kjøleskap og oppvaskmaskin er de største forbrukerne som “hvitevarer”, men de har blitt betydelig mer økonomiske de siste to tiårene. De spesifiserte forbruksverdiene i spesialforretningen og tilhørende energieffektivitetsklasser er referansepunkter og gjennomsnittsverdier som et husholdning med betydelig større matlagingspreferanser raskt overstiger.

bærekraftig og økonomisk kjøkkenutstyr 1

Selvfølgelig bør ingen gi avkall på den kreative matlagingen, bare slik at komfyren eller oppvaskmaskinen går sjeldnere. I stedet er det verdt å vurdere å starte direkte med strømprisen og redusere kostnaden per kilowattime. Internett hjelper deg med å finne den beste personlige strømleverandøren fra sammenligningsleverandører med bare noen få oppføringer. EN Gjeldende sammenligning via Verivox som en kjent og anerkjent plattform skaper et utgangspunkt for å spare 100 euro eller mer i året.

Riktig ventilasjon som en besparelsesmetode

Det er delte meninger om ett område av kjøkkeninnredningen. Mange husstander setter pris på avtrekkshetten for å trekke ut røyk og lukt fra oppholdsrommene. Andre ser på dette som energisk avfall og foretrekker å stole på jevn ventilasjon for å fjerne ubehagelig lukt. Selvfølgelig bestemmer personlige preferanser her, men fra et energisk synspunkt er det verdt å sammenligne alle kostnader.

bærekraftig og økonomisk kjøkkeninnredning 4

Avtrekkshetten som forbruker er åpenbart ansvarlig for et litt høyere strømforbruk. Dette kan bestemmes spesifikt via energieffektivitetsklassen eller dine egne målinger. Til gjengjeld øker lengre ventilasjon oppvarmingskostnadene mellom senhøst og vår, ettersom kald luft kommer inn utenfra. Avhengig av type oppvarming og isolasjon i huset, kan dette bety ekstra kostnader sammenlignet med drift av emhetten. Det er ingen generelle råd, og det er lurt å foreta din egen anmeldelse.

Bærekraft er mer enn energieffektivitet

Hvor mye strøm et kjøkkenapparat bruker gjennom årene er et viktig aspekt ved kjøpsbeslutningen. Imidlertid bør ingen husholdninger knytte bærekraft til strømforbruk. Alle som er seriøse med spørsmål som miljøvern og forsiktig bruk av naturressurser, bør inkorporere ytterligere hensyn i kjøpsbeslutningen.

bærekraftig og økonomisk kjøkkeninnredning 3

Selv den massive kvaliteten på møbler sikrer lengre holdbarhet og forhindrer tidlig avhending ved senere kjøp. Når det gjelder elektriske apparater, spiller tilbake til produksjonssyklusen en rolle, og emballasjen eller typen maling som brukes bør også inkluderes. Samtidig som uavhengige tester av kjøkkenutstyr med sikte på funksjonelle aspekter og håndtere temaet økologi marginalt, bør du finne ditt eget personlige kjøkkenhøydepunkt gjennom målrettet informasjon.