svart ris skje sunn mat

Svart ris – historie og egenskaper

I dag vil vi gi deg en nærmere titt på svart ris, denne spesielle typen ris som ble avlet i Asia. Det er veldig vanlig i Kina, India og Japan. Det kalles også lilla ris på grunn av teksturen det får etter matlaging. Svart ris skylder sin farge til bestemte pigmenter som finnes der.

Det samme kan også finnes i druer og bringebær. Svart ris er ikke bare eksotisk og interessant som mat.

Han er super sunn også

svart ris sunn mat spise

Svart ris i en hvit bolle

sunn mat svart ris hvit bolle

Lilla ris som hovedmåltid

spise sunne oppskrifter på svart ris

Historien

Svart ris har blitt dyrket i Asia i mange århundrer. Den gamle kineseren identifiserte den som en kongelig rett. Bare keiseren og menneskene rundt ham fikk spise den.

Hvis man ble fristet til å prøve dette som et enkelt menneske, var det svært alvorlige straffer

svart ris spiser sunn mat

Kombiner svart ris med poteter

svart ris poteter mat spiser

Har du smakt denne typen ris??

svart ris sunn mat sunt liv

Det ble antatt at denne risen ga lang levetid og god helse. Det ble også kjent som et middel. Det ble anbefalt av den lokale folkemedisinen spesielt for mageproblemer. Det er også veldig sunt for den øvre nyrekjertelen. Det ble også antatt at synet ble skarpere. Sist men ikke minst har svart ris blitt brukt som et afrodisiakum.

Svart ris ingredienser

I tillegg til de mange proteiner, har vi også aminosyrer, vitamin B9 og E. som ingredienser. Svart ris inneholder også mye magnesium, sink, fosfor, mangan, karoten, fiber, blant andre. Fibrene er faktisk fire ganger mer enn i hvit ris.

Den svarte risen har lite sukker og nesten ingen gluten

sunt ris sunn ernæring

Den svarte risen kan også brukes til tilberedning av desserter

matoppskrifter svart rispudding

Kombiner svart ris med mango, avokado og nøtter

svart ris mat mango avokado nøtter

Tilberedning av svart ris

Som jeg sa før, er svart ris fremdeles mer typisk for asiatisk mat enn europeisk. Risskallet er veldig hardt. Du må la dette produktet sitte i vannet en stund før du begynner å koke. Hvis han ble den natten ville det være best. Hvis du ikke gjør det, vil du synes det er veldig vanskelig å lage mat. Dette kan også føre til visse fordøyelsesvansker.

Tilbered sunn mat med svart ris

sunt å spise sunt liv spise svart ris

Kokt svart ris

svart ris tilberedt sunn mat

Svart ris kan nytes som tilbehør eller som hovedrett. Du kan kombinere den med grønnsaker eller frukt. Alle typer sjøprodukter går fantastisk med det. Japanerne bruker den også til å lage sushi. Blandingen med kokossmør gir en deilig og veldig sunn oppskrift.

Forbered svart ris som et tilbehør

svart ris sauerost kjøttrett

Sort ris sushi

sushi mat med svart ris

Helsemessige fordeler med svart ris

La oss ta en titt på dette viktige aspektet også. Ikke bare de gamle, men også de moderne helseeksperter er enige om dens gunstige effekter i denne forbindelse. På grunn av de gode ingrediensene hjelper denne rissorten i forebygging av kreft, diabetes og hypertensjon. Også bare en porsjon svart ris gir flere fordeler enn de svarte bringebærene. Sistnevnte er kjent som supermat. Den svarte risen har mer natrium enn den hvite. Selv mennesker som ikke tåler gluten, ville føle seg bedre hvis de spiste svart ris. Det har mange gunstige effekter for kvinner, for eksempel rehabilitering etter fødsel. Det kan også hjelpe mye med mennesker med symptomer på hårtap.

Tilbered et sunt måltid med svart ris

sunn mat svart ris

En sunn svart ris dessert

sunn mat svart rispudding

Kombiner svart ris med quinoa

sunn mat oppskrifter svart ris quinoa

Denne typen ris kan bli til en god dessert

oppskrifter på mat med svart ris