Ja, i dag vil vi skrive igjen om urter på kjøkkenet, som gir hver rett en spesiell krydret notat. Disse gaver fra naturen har alltid hatt en fast plass i vårt daglige liv, men for mange moderne mennesker representerer de et ukjent eller utilstrekkelig undersøkt felt.Derfor er vi her i redaksjonen av den oppfatning at all informasjon om de kulinariske urter er nyttig og interessant.

Pepper og salt er ikke nok når du lager mat, for hver rett trenger sin spesielle ettersmak

bruker urter riktig på kjøkkenet

Hver husmor vet alt godt, friske urter er et must på det moderne kjøkkenet. De er en uatskillelig del av vår kulinariske kunst. Urtene kan endre smaken på hvilken som helst rett, avhengig av hva du foretrekker. Hvordan smaker steken din bedre – litt syrlig eller krydret? Liker du å spise krydret? Når det gjelder kjøkkenurter, er det alltid noe for enhver smak.

Millioner medisinske urter og krydder er kjent rundt om i verden. De har alle sine egne egenskaper og spesialeffekter. Men i dag ønsker vi ikke å komme inn i virvaret av informasjon om det, og derfor har vi valgt våre 5 favoritter blant de mest populære urter i Tyskland og vil nå presentere dem for deg. Hver leser vil sikkert finne informasjonen de vil hjelpe dem med matlaging, steking og grilling.

Ikke gå glipp av det, og bruk ferske urter i matlaging og grilling

urter gjør retter forskjellige

I vårt utvalg av de mest populære urter for kjøkkenet vurderte vi et viktig kriterium, nemlig hvor du kan dyrke dem. Følgende krydder kan du ha hjemme hele året. De trives fantastisk på en solrik vinduskarme om vinteren, fra april kan de dyrkes ute på balkongen eller i hagen. På denne måten har du alltid disse urter for hånden, og du kan enkelt få tilgang til dem hver gang du vil legge til en spesiell smak i maten din.

basilikum

Basilikum er en av de mest populære kulinariske urter i Tyskland. Det er en mangfoldig medisinsk plante som har blitt dyrket i Europa i rundt 3500 år, spesielt i Middelhavsregionen. Italienerne har brukt basilikum lenge, for det går fantastisk med pasta, pizza og pesto. Krydderet er verdsatt for ingrediensene. Den inneholder nyttige mineraler, superelementer og vitaminer (mangan, kalsium, vitamin C, jern). Du kan enkelt dyrke basilikum i mini urtehagen og nyte den friske duften hver dag. Krydderplanten foretrekker et solfylt sted, innendørs eller utendørs. Basil har også en dekorativ sans som ikke kan matches av den behagelige smaken og den friske duften.

Basilikumpesto – en skikkelig fryd for ganen!

Forbered kulinariske urter basilikum pesto hjemme

dill

Som basilikum er dill veldig populær og brukes ofte på kjøkkenet vårt. Denne urten var kjent for mennesker i antikken. I dag brukes det fortsatt som smertelindring. Dill er uerstattelig for mageproblemer, flatulens eller diaré. På kjøkkenet setter folk pris på den milde smaken, som passer godt til fisk.

 De delikate, fint pinnede dillbladene har en syrlig duft og sterk smak

urter lage retter deilig kok fisk med dill

mynte

Denne medisinske planten kom til Europa fra Øst -Asia og dyrkes her. I dag er forskjellige typer mynte vanlige over hele verden. Bladene deres brukes mye, friske eller tørkede. Mynt og peppermynte er mye brukt som tilsetningsstoffer til te eller bad. Medisinplanten virker smertelindrende på gastrointestinale plager, forkjølelse og hodepine. Med den kan du vitalisere kroppen din om morgenen og starte dagen full av energi.

 De grønne bladene på mynten inneholder essensielle oljer og gir en sterk aromatisk duft

Bruk krydderurter som krydder når du lager mat

persille

Persille er en skikkelig allsidig blant kjøkkenurtene. Det er et naturlig middel som avgifter og oppdaterer kroppen vår. Vitaminene i denne urten (vitamin A, B1, B6, K, B12, C), folsyre og mineraler gjør persille til en ekte naturlig medisin. Persille dyrkes i disse dager, og de mørkegrønne, glatte eller krøllete bladene, til og med stilkene, er mye brukt i kokkekunst over hele landet. Denne urten liker solrike til halvsolrike steder, vokser i esker eller potter, i urtesenger eller i hagen. Frisk eller fortørket, den gir supper, salater og sauser mer smak.

 Det er en liten smakforskjell mellom flat og krøllet persille

Forbered urtesalat med persille

rosmarin

Aldri uten denne medisinske urten i hagen din, fordi det er et ekte naturopatisk apotek. Den liker tørre steder, så den kan vokse og pryde steinhagen. Rosmarin kom til oss fra Middelhavet, hvor den pryder maritime hager året rundt. Bladene sprer en behagelig, krydret aroma og inneholder essensielle oljer. Disse hjelper mye på flatulens, fylde og ømme muskler. Den krydrede smaken av rosmarin passer perfekt til kjøtt og fisk. Du kan også bruke denne urten til å finpusse tilbehør. På grunn av sine smertelindrende og beroligende egenskaper, tilbys rosmarinolje også som et badetilskudd.

 Bli kjent med den helbredende kraften til rosmarinblader

Urter rosmarin vokser som en urt i hagen

Hvis du virkelig er interessert i kulinariske urter, fortsett å surfe på nettstedet vårt, så finner du tilleggsinformasjon om disse nyttige urter og naturmidler her. Redaksjonen ønsker deg masse moro!

I det gamle Hellas ble rosmarin viet til gudinnen for kjærligheten Afrodite

Bruk rosmarin urter som ingrediens i matlagingen

urter tilberede deilige retter med dill

urte mynte gjør til og med desserter deilige

Bruk kulinariske urter som ingrediens i matlagingen

kulinariske urter flat persille er forskjellig fra krøllet persille

Urtepersille gjør fisken deilig

bruk urter basilikum som krydder

Forbered urtesalater med basilikum

urter basilikum og dens spesifikke smak

Dyrking av kulinariske urter i blomsterpotte

Mynt, urter, endrer smaken på maten

Tilsett kulinariske urter persille i retten