Ja, det er ingen tvil lenger: sommeren er allerede annonsert! Den glade mai -måneden har allerede gitt oss mange hyggelige, varme dager, og snart vil også den solfylte juni bli lagt til. Ikke rart at grillsesongen for lengst har startet. Og det betyr at alle snakker om den populære “utendørs matlaging” -trenden. For hva er vel hyggeligere enn å lage mat, grille, feste i det fri om sommeren …? Men det trenger ikke alltid å være engangsgrillen fra bensinstasjonen. Spesielt hvis du vil bli lenger hjemme i hagen, på takterrassen eller på balkongen og ønsker å tilberede noe deilig for deg selv eller dine venner og familie, er det verdt å ha mer matlaging og grilling. Og hvordan er dette best regulert? Selvfølgelig med et hagekjøkken eller også kalt et utendørs kjøkken.

Ikke tenk umiddelbart: det ville være for dyrt, for tungvint, eller du trenger mer plass og bedre forhold for det. Å kjøpe et utendørs kjøkken, eller til og med bygge det selv, kan vise seg å være mye enklere enn du tror. Her har vi viktig informasjon og tips som er ment som en liten hjelp for deg.

napoleon utekjøkken napoleon grill bbq rustfritt stål

Ulike varianter av et utendørs kjøkken

Ikke alle utendørs kjøkken er like! Avhengig av dine personlige krav og selvfølgelig budsjettet, har hver enkelt utekjøkkenvariant sine spesifikke egenskaper, så vel som fordeler og ulemper. Du kan kanskje bedre bestemme hvilket som er det beste utekjøkkenet for deg ved å lese her:

  • Det kompakte, ferdige utekjøkkenet
  • Kjøkken laget av utendørs moduler
  • Det mobile grillkjøkkenet
  • BBQ øyer med en luksuriøs gassgrill
  • Hagekjøkken med individuelle innebygde elementer
  • Grillpeiser eller peiser i hagen

Vel, du er også bortskjemt med valg her.

For hvis du bare trenger en grill og litt arbeidsplass, er alt relativt enkelt å regulere. Men det ser annerledes ut igjen hvis du vil ha kjøleskap, komfyr, tilstrekkelig lagringsplass, ølkran, teppanyaki -grill eller til og med en bardisk i tillegg til gass- eller kullgrill. I slike tilfeller ville det ikke bare være mer fornuftig, men fremfor alt ville det være tryggere å få profesjonell hjelp og behandle saken systematisk.

innebygd kjøkken utendørs rustfritt stål murstein

De riktige materialene

De mest passende byggematerialene og materialene for utekjøkkenet ditt er nøyaktig de samme som de som er egnet for innredning av utearealet. Rustfritt stål, granitt, sikkerhetsglass, tre og aluminium brukes hovedsakelig til overbygningen av et utendørs kjøkken, men også til andre elementer som underskap og vasker samt til selve utstyret og nødvendig tilbehør. Alle disse materialene er preget av optimal værbestandighet og holdbarhet, i tillegg til at de er ekstremt enkle å ta vare på. Eksperter anbefaler å generelt foretrekke granitt for benkeplater, fordi dette ikke bare har egenskapene nevnt ovenfor, men tillater ikke fint grønt støv og smuss i seg selv. Du trenger imidlertid bare være forsiktig med granitt hvis det er en integrert peis eller grill. Uansett bør tilstrekkelig avstand fra granittplaten sikres. Ellers er det økt risiko for at materialet eksploderer ved høyere temperaturer.

utendørs kjøkken trend rustfritt stål komfyr kjøleskap bar counter barstol

Bygg et utekjøkken selv

For å bygge ditt eget utekjøkken selv trenger du selvfølgelig ikke bare manuelle ferdigheter, men også solid kunnskap om husholdningsteknologi. Ellers trenger du ikke begynne i det hele tatt. Men hvis du føler deg klar til oppgaven, har vi funnet følgende nyttige tips for deg om hvordan du bygger en Bygg billig hagekjøkken selv kan. Ha det gøy og lykke til!

 Merk følgende!

Sørg alltid for at elektriske apparater har tilstrekkelig utendørs sertifisering! Konvensjonelle husholdningsapparater er egentlig ikke egnet for utendørs kjøkken og er derfor heller ikke trygge.

napoleon gill høyglanset utendørs kjøkken i rustfritt stål

Våre favorittleverandører av ferdige utendørs kjøkken:

Den trendy Utekjøkken av WWOO scorer igjen og ikke bare med sin optimale funksjonalitet, men også med den kule, buede Big Green Egg -grillen av keramikk. Denne sympatiske allrounderen når det gjelder matlaging og grilling ble ikke kalt “Ferrari of all BBQs” for ingenting. Det edle utekjøkkenet, inkludert en grill, barbord og vegghyller laget av eksponert aggregatbetong, er tilgjengelig fra i underkant av 1200 euro. Bare flott!

keramisk grill bbq utendørs kjøkken brensel trebord spisestue

De er ikke mindre praktiske og raffinerte Enestående hagekjøkken. Fremfor alt spiller rustfritt stål av høy kvalitet en ledende rolle. Den danske kjøkkenprodusenten tilbyr deg en balansert blanding av høyeste kvalitet, perfekt ergonomi og førsteklasses design. Kanskje et slikt utekjøkken ville være noe for deg?

utendørs kjøkken i rustfritt stål dansk enestående

Og sist, men ikke minst, er det vår tredje favoritt – den kanadiske grillmakeren Napoleon. Med sitt unike Oasis kjøkkenmoduler ingen ønsker blir oppfylt her … se selv!

elegant grill BBQ napoleon utenfor kjøkkenet

Så hvis du fremdeles ikke har gledet deg over et utendørs kjøkken, er det på høy tid at du gjør det. Unn deg litt bålromantikk, nytolkning og nyt sommeren til det fulle!

gassgrill bbq napoleon utendørs matlaging utenfor kjøkkenet

utendørs kjøkken med vedgrill keramisk stort grønt egg bbq wwoo

stort grønt egg bbq grill keramisk utekjøkken

enestående mobil utekjøkken i rustfritt stål

utekjøkken utendørs kjøkken vedhyller rotting hagemøbler