Matmaskinen er helt klart en god investering for alle som liker å lage mat ofte, men den må velges nøye slik at enheten dekker dine egne behov og den høye prisen virkelig er verdt. Med de følgende tipsene vil vi hjelpe deg med å sette dine prioriteringer på best mulig måte. De spenner fra arbeidskapasitet til design som matcher dine egne kjøkkeninnredninger. Ved hjelp av noen få viktige spørsmål, vil vi hjelpe deg med å orientere deg i det enorme utvalget og velge det beste kjøkkenapparatet for deg.

vakre gule kjøkkenmaskiner

Hva kan du forberede med kjøkkenmaskiner??

Begrepet kjøkkenmaskin er nå veldig omfattende, fordi en slik enhet kan kombinere en rekke funksjoner. Jo mer moderne og kostbar modellen er, desto flere alternativer gir den deg – i hvert fall er det slik i de fleste tilfeller. Men det logiske spørsmålet her er i hvilken grad du virkelig trenger alle disse omfattende funksjonene.

Med en kjøkkenmaskin kan du tilberede store mengder deig, potetmos og andre typer poteter eller kaker. Et stort utvalg av desserter kan enkelt lages med det. Til slutt kan du til og med kaste inn fløte eller lage forskjellige blandinger med krem. Det beste du kan gjøre er å lage en liste over alle funksjonene du vil ha og velg deretter de riktige kjøkkenmaskinene.

edel farge på kjøkkenmaskinene

Kjøkkenmaskiner av riktig størrelse og kapasitet

Hvor stor er familien din egentlig? Prisene på kjøkkenmaskiner er selvfølgelig i stor grad knyttet til kapasitet og størrelse. Det er viktig at du ser nærmere på de relevante parameterne og oppdager omfanget som kraften målt i hestekrefter og størrelsen – i liter. Finn deretter ut denne kapasiteten som ville være egnet for hverdagen i husstanden din. Motorens styrke er også av stor betydning. Med 500 watt og 6 liter har du å gjøre med en stor kapasitet.

lyse rosa matprosessorer

Kjøkkenmaskiner med forskjellige systemer

Måten kjøkkenutstyr fungerer fra et mekanisk synspunkt er ikke alltid det samme. Nyere modeller jobber med det såkalte omrøringssystemet, som fungerer etter planetarisk prinsipp. Under arbeidet vipper motoren til siden og maten bearbeides ved hjelp av en mikser. Dette gjør rotasjoner rundt sin egen akse samtidig og danner flere skrå sirkler. I denne sammenhengen er det viktig å understreke at bevegelsene per minutt er av spesiell betydning. Spesielt kraftige kjøkkenmaskiner kan nå opptil 200.

kjøkkenmaskiner alt i sølv

Kjøkkenmaskiner og andre kjøkkenutstyr

Tanken med kjøkkenmaskiner er å spare plass og erstatte mange andre automatiske kjøkkenapparater. Du bør tenke praktisk talt som mulig og huske på hva slags kjøkkenutstyr du allerede har hjemme. Hvis disse allerede oppfyller de viktigste funksjonene på kjøkkenet ditt og er i god stand, er det kanskje ikke verdt å kjøpe et sterkt og stort kjøkkenapparat. Du bør velge en enhet med funksjoner som utfyller kapasiteten som allerede er tilgjengelig i husstanden din.

kjøkkenmaskiner veldig moderne blå farge

Hvor mye tid bør du tillate deg selv å kjøpe?

Vi ville svare på dette spørsmålet fra to perspektiver. På den ene siden handler det om hvor lang tid det vil ta å velge riktig kjøkkenapparat. Vi vil anbefale at du i det minste observerer og vurderer prisendringer på forskjellige modeller. Det er jevnlig forskjellige tilbud og gode rabatter. Med “å ta deg tid” mener vi også at du får det rette øyeblikket for husstanden din. Som vi har påpekt, kan matprosessorer erstatte en rekke andre enheter. Kanskje det er verdt å vente litt til de fleste av disse er utdaterte og deretter plutselig byttes ut med en ny matprosessor. Hvem vet, kanskje du vil ha råd til litt mer kvalitet når det gjelder funksjonalitet og et veldig elegant design.

kjøkkenmaskiner flott rød maskin

Hva med sikkerhet, omsorg og brukervennlighet?

Matprosessorpriser bestemmes også av om de er praktiske å bruke og vedlikeholde. De nyere modellene blir mer og mer ergonomiske, både når det gjelder det generelle utseendet og utformingen av filene, for eksempel håndtakene. Det finnes også modeller som tåler oppvaskmaskin, men andre ikke. En annen viktig faktor er sprutbeskyttelsen. Hvis du finner en komfortabel modell, vil du jobbe mer selvsikkert med den.

kjøkkenmaskiner flott sølv