Hvorfor er noen redde for hunder, og hvordan kan de overvinne dem??

Hunden kalles ofte menneskets beste venn. Så hvorfor er så mange mennesker redd for disse flotte kjæledyrene? 3,5% av mennesker lider av panikkanfall som oppstår når de ser hunder. Det gjør noen virkelig farlige situasjoner enda verre. Det er kjent at hundene kan føle frykten og da blir de mer aggressive.

Hvorfor er frykten for hunder og hvordan kan den overvinnes?

Hund frykt kjæledyr hunderaser fobi

Finn roten til problemet

Hunder skremte onde kjæledyr hunderaser

De fleste barna frykter hunder mellom ett og tre år. Dette avtok gradvis i årene etter.

Hvis barna i denne alderen har en traumatisk opplevelse med hunder, kan det utvikle seg til en fobi.

Mange terapeuter som jobber med pasientene sine for å overvinne hundeskrekk, sjekker først om det noen gang har vært en slik traumatisk opplevelse.

Traumet kan også ha skjedd på et senere tidspunkt.

Bestem først hvor frykten kommer fra

Hunder frykter kjæledyr hunderaser raser dårlig hund

Du kan prøve det selv først! Prøv å huske når du først ble redd for hunder. Spør foreldrene dine om det var en traumatisk opplevelse i barndommen din?

Hvis denne testen ikke fungerer bra, kan det være en bredere fobi som ikke inkluderer frykt for hunder, men også for dyr eller naturen generelt. Det kan være fordi du ikke har hatt nok direkte kontakt med disse kjæledyrene i livet ditt.

Løse problemet trinn for trinn

Dog fear fobia kjæledyr hunderaser

Som forelder, vær ansvarlig! Ikke lær barna å frykte hunder. Unngå uttrykk som “Ikke gå til hunden!” Eller andre ubegrunnede advarsler som lærer små å være veldig redde for disse dyrene.

Barn og hunder

Frykt for hunder, kjæledyr, hunderaser og barn

Frykt for hunder kjæledyr barn og hunder

Hvis fobien er der, prøv å ikke nekte det. Dette vil bare gjøre ting verre. Prøv heller å håndtere det i hverdagen. Prøv å være mer realistisk om situasjoner med hunder. Er det virkelig en fare i en bestemt situasjon eller snarere ingen? Hvis det ikke er så farlig, må du nærme deg dyrene. De ufarlige hjelper deg med å overvinne frykten din.

Godta frykten

Hundredd kjæledyr sint hunderaser

I hverdagen kan den patologiske frykten for hunder være en reell utfordring for mange mennesker. Det kan føre til restriksjoner. Noen mennesker kan for eksempel ikke drive med sport i parken som slapper av.

Finn venner og bekjente med de samme hobbyene som ikke er redde for hunder og øv dine favorittaktiviteter sammen. Atferden din vil hjelpe deg å vurdere situasjonen mer realistisk og sakte redusere angsten din tilsvarende.

Gå eller jogge med folk som ikke har fobi

Hunder frykter kjæledyr hunderaser hunderaser

Hvor lang tid kan prosessen med å overvinne det ta?

Redde hunder kjæledyr hund raser hund på engen

For noen mennesker blir hundeskrekk overvunnet om noen få uker og for andre i måneder. Ikke utsett deg selv for noe press. Det er viktig at du tar små skritt for å overvinne frykt.

Hunden er faktisk menneskets beste venn

Hunder frykter kjæledyr hunderaser beste venn