Hvorfor er noen mennesker redde for katter, og hvordan kan det overvinnes?

Fobien til hunder er litt forståelig. De kan være veldig farlige. Men hvorfor skulle noen være redd for katter??

Det er et faktum at mange mennesker må leve med slik sykelig frykt. I det følgende vil vi behandle noen mulige årsaker til utviklingen av en slik tilstand. Videre behandler vi strategier for å overvinne det.

Hvor farlig er katter egentlig?

Frykt for katter Kjæledyr Tips Farlige huskatter

Det er forskjellige former for frykt for katter. Noen er redde for at de blir bitt og riper. Videre er det mange frykt knyttet til overtro. For eksempel får noen mennesker panikk når de tror at en svart katt vil bringe uflaks.

Interessant faktum er at fobien til katter er vanlig blant svært mektige personligheter og diktatorer.

Ifølge historisk forskning led Adolf Hitler, Genghis Khan, Napoleon Bonaparte, Gaius Iulius Caesar, Lavrenti Beria, Benito Mussolini og Alexander den store av dette.

Hva er du egentlig redd for??

Frykt for katter kjæledyr tips tamkatt eller villkatt

Fryktens former og nivåer er forskjellige. Noen får panikk selv når de ser en katt. Hun kan være fjernt og likevel aktiveres fobien hennes.

Andre mennesker frykter katter i spesifikke situasjoner. For eksempel liker du ikke å være i samme rom med disse dyrene.

Den verste formen er den der du føler deg redd selv når du tenker på katter.

Hvordan kan frykten for katter oppstå?

Cat Fear Pets Tips Sphynx Cat

Frykten for katter kan ha oppstått i forskjellige spesifikke situasjoner. De hadde blitt bitt, riper eller vært vitne til et angrep. Kanskje en katt hoppet på ansiktet ditt? Slike opplevelser er spesielt traumatiske hos barn opp til seks år. Da er det enda mer sjanse for at det vil være en permanent angsttilstand.

I denne alderen ser dyrene mye større ut, og de kan oppfattes som ekte monstre.

Spesifikke situasjoner – huskatter blir ville

Frykt for katter Kjæledyr Tips Riper

Foreldre bør ikke få panikk selv i slike situasjoner. Du bør forklare de små at ingenting så ille har skjedd. Hvis du begynner å få panikk selv og går til legen uten noen spesiell grunn, forlater du barna dine med et feil inntrykk av at hunder er noe veldig ille.

Overtro og katter

Overvinne frykt for katter Kjæledyr Tips

Det er utrolig hvor mye overtro som påvirker oss selv i denne moderne tidsalder. Kirken har lenge sammenlignet katter med hekser og andre onde vesener. Dette ser fortsatt ut til å påvirke mange mennesker, og de overdriver de mulige konsekvensene av møte med katter eller utvikler en patologisk frykt for ulykke.

Hvordan kan problemet overvinnes?

Frykt for katter Kjæledyr Tips Husdyr

Hvordan kan vi bli kvitt frykten for katter? For de fleste er det ikke så vanskelig som det først ser ut. Det er viktig at du tar de nødvendige skrittene slik at du kan leve et normalt liv.

Når er det nødvendig med profesjonell hjelp??

Frykt for katter kjæledyr tips profesjonell hjelp

Ingen trenger unødvendige ytterligere begrensninger i livet!

Cat Fear Pets Tips

Det første trinnet er å finne ut når og hvorfor frykten utvikler seg. Var det i barndommen din eller senere? Er frykten din relatert til en virkelig farlig situasjon, eller skyldes det en slags overtro?.

Da bør du prøve, ved hjelp av venner og bekjente, å realistisk vurdere situasjonene du er redd for.

Når er det virkelige grunner til panikk og når det faktisk ikke er noen i det hele tatt?

Redd for katter, kjæledyr og barn

Etter at du har overvunnet alt dette på et logisk nivå, kan du gå videre til neste trinn, som er å sakte overvinne din fysiske frykt for katter. Begynn å leke med rolige katter, og klapp dem. Bli kjent med reaksjonene deres og prøv å håndtere dem. Glem aldri: du er den sterkere siden!

Bli kvitt frykten for katter

Frykt for katter Kjæledyr er farlige for katter