Mange hundeforeldre vet allerede at kjæledyrene deres kommuniserer med dem. Men hva prøver de egentlig å fortelle oss? Talepatolog Christina Hunger jobber nå med sin 18 måneder gamle hund Stella for å finne ut av det. Hun har allerede lagt merke til at hun som snakker, Stella, liker å dele meldinger med henne, for eksempel når hun er sliten og vil ta en lur, når hun ikke har vann i bollen, når hun vil leke eller gå i parken og mye mer. Alt dette er mulig via et spesielt lydbord. Når Catahoula / Blue Heeler -blandingen ønsker å snakke, trykker hun på knappene som tilsvarer ordene. Christina registrerte dette på forhånd og programmerte det inn i enheten.

Elskerinne Christina Hunger og hennes snakkende hund Stella

Snakkende hund Stella lærer å snakke på lydbordet stella og christina i parken

Snakkehund Stella lærer å snakke og liker å gjøre det

Stella bruker allerede språkkunnskaper flere ganger om dagen. En dag sutret valpen ved inngangsdøren og gikk opp og ned. Mistress antok først at hun måtte gå utenfor. I stedet gikk Stella til lydbordet sitt, skrev “Want Jake Come” og sto deretter foran døren.

Da forlovelsen til Christina Jake kom hjem noen minutter senere, hoppet Stella til enheten, trykket umiddelbart på “Happy” og lot seg klappe.

Problemløsning er en annen ting som snakkehunden Stella utmerker seg med. En dag prøvde Stella å si “utenfor”, men den tilhørende knappen var ødelagt. I stedet for å få panikk eller trykke på knappen gjentatte ganger, endret hun forespørselen til “Nei. Hjelp Hjelp! »For å informere Christina om at knappen hennes ikke fungerer.

Stella justerer også budskapet hennes hvis hun ikke føler seg forstått. En gang fortalte Stella sin herre på tre forskjellige måter at hun ville spille. Først sa Stella “Come Play”. Da eierne ikke kom for å spille, la hun til flere detaljer og sa “Outside Play Love You”. Til slutt ble hun så spesifikk som mulig og sa “Park”.

kom og lek!

Snakkende hund Stella lærer å snakke via lydbordet stella sier come come

Snakkehund Stella lærer å snakke via lydbordet stella vil leke og sier det

Den utrolige tispen ser også ut til å ha det veldig gøy å kommunisere verbalt med menneskene sine. En gang, mens Stella og Christina spilte, begynte hun å miste interessen, sluttet å jage lekene sine, gikk til lydbordet hennes og sa “All Done Want Bed”. Stella kollapset på sengen og gjespet. Hun uttrykte årsaken til at hun sluttet å spille og sin neste intensjon. Det hadde vært mye lettere for henne å bare stoppe opp og legge seg ned uten å si hvorfor på forhånd.

La oss spille ballen utenfor!

Snakkehund Stella lærer å snakke ved hjelp av lydbordet stella sier ball

Snakkehund Stella lærer å snakke via lydbordet stella sier ball utenfor

Hva tror du hunden din vil fortelle deg?

Snakkende hund Stella lærer å snakke med den spesielle lydplankestella og lydbordet hennes

Hvor mange ord kan Stella lære??

Christina Hunger jobber som talepatolog med 1 og 2 år gamle barn i San Diego. Mange av disse barna bruker også adaptive verktøy for kommunikasjon. Sult begynte å lære Stella -ord da tispa var omtrent 8 uker gammel. Valpen kan nå minst 29 ord og kan kombinere opptil fem ord til en setning eller setning.

Christina planlegger å fortsette å lære Stella nye ord og ønsker å lære andre hunder å snakke også. Hun dokumenterer Stellas fremgang på bloggen sin Hunger For Words og på deres Instagram. “Jeg tenker på hvor viktig hunder er for menneskene sine. Jeg forestiller meg bare hvor dypere bindingen kan bli. “

Hvor mange ord kan Stella lære? ?

Snakkende hund Stella lærer å snakke på lydbordet stella og kvinnen christina hunger

Etter omtrent 36 000 år kan vi endelig forstå menneskets beste venn nøyaktig

Snakkende hund Stella lærer å snakke ved hjelp av soundboard -stella og lydbord utendørs