Vi tilbringer mer og mer tid i lukkede rom, ikke bare hjemme, men spesielt på jobben. Det er allerede vitenskapelig bevist at inneluften i de fleste kontorer er forurenset med mange forurensninger og usunne partikler. Dette faktum fører ikke bare til mange fysiske, men også psykiske klager og dermed selvfølgelig til en reduksjon i konsentrasjon og ytelse. Alle grunner nok til å ta luftkvaliteten i lokalene våre på alvor og gjøre noe med det. I tillegg til vanlig ventilasjon og møbler av høy kvalitet, spiller grønne planter også en grunnleggende rolle. I dag introduserer vi 9 lettpleie og luftrensende kontorplanter som vil gi deg mye bedre inneluft og dermed mer velvære på arbeidsplassen.

Kontoranlegg forbedrer luftkvaliteten ved å filtrere forurensninger

Innredning av hjemmekontor med kontoranlegg

Hvorfor kontorplanter er så viktige?

Siden NASA Clean Air Study fra 1989 senest har det blitt helt klart hvor viktig luftrensende anlegg er for våre liv. Fordi disse ikke bare bryter ned karbondioksid, men også produserer det viktige oksygenet under fotosyntesen. I tillegg har de fleste grønne planter den unike egenskapen å filtrere og nøytralisere forurensninger som formaldehyd, trikloretylen, aceton eller benzen fra luften.

Samtidig fordamper vann inn i romluften gjennom plantebladene ved å fukte det på en naturlig måte. Med så optimal inneluft du ikke bare liker å jobbe, er du også mye mer produktiv. Hodepine, kronisk tretthet, hud- og slimhinneirritasjon samt allergi er mye mindre sannsynlig å oppstå i et slikt miljø.

Følgende kontorplanter er ikke bare luftrensende, men også veldig godt egnet selv for mennesker uten grønne fingre, fordi de er ekstremt enkle å ta vare på. For den lille omsorgen og de mange kjærlige utseende, vil de takke deg med ren luft, en hyggelig utstråling, positiv naturlighet og frodig grønt.

Grønn lilje – (Chlorophytum comosum)

Chlorophytum comosum variegatum kontorplanter

Dronningen av alle kontorplanter er definitivt den grønne liljen. Det er ikke for ingenting at det ofte kalles den offisielle håndflaten. Denne ekstremt lettstelte planten er ikke bare veldig vakker, men også en skikkelig overlevende. Den tåler nesten hvilken som helst romtemperatur, tåler lang tid uten vanning og er veldig behagelig selv ved lav luftfuktighet. Den grønne liljen danner løpere veldig raskt og er derfor veldig lett å forplante.

Dragetreet – (Dracaena)

kontorplanter Dracaena dragetre

Dracaena er holdbar og solid, og er det perfekte plantevalget for kontoret ditt. Det kutter bokstavelig talt en fin figur og setter elegante aksenter i forskjellige nyanser av grønt. Et delvis skyggelagt sted uten direkte sollys ville være perfekt for planten. Dragetreet liker temperaturer mellom 19 og 25 grader og tåler ikke vannlogging spesielt godt. Du bør også huske på at endene av bladene alltid vender mot solen, og derfor må planten snus litt annenhver eller tredje uke.

Buehampen – (Sansevieria laurentii)

Sansevieria kontoranlegg luftrensende

Buehamp er også ganske krevende. Med sine majestetiske, lange blader som ligner et sverd, er denne flotte planten perfekt i alle rom. Dette tåler nesten alle steder unntatt de veldig mørke og tåler lenge uten vann. Det trenger ikke å gjødsles regelmessig. Bare vær forsiktig så du ikke lar temperaturen synke under 15 grader.

The Yucca Palm – (Yucca)

Yucca kontorplanter lett å ta vare på

Selv om yucca tilhører aspargesfamilien, kalles den ofte palme- eller palmelilje. Den elsker solrike og delvis skyggelagte steder og blir befruktet optimalt en gang i uken. Hold jorda fuktig, men unngå vannlogging. Om vinteren kan du lage lengre tørre faser.

Peace Lily – (Spathiphyllum)

Spathiphyllum enkeltbladede fredslilje kontorplanter

Fredsliljen, også kjent som et blad, finner sin plass i de fleste kontorer og hjem. Temperaturer mellom 15 og 23 grader er perfekte for planten, så vel som delvis skyggefulle områder uten trekk. Ikke plasser enkeltbladet i nærheten av varme eller klimaanlegg, og hold alltid røttene fuktige. På våren og sommeren kan du gjødsle planten annenhver eller tredje uke.

Efeutute – (Epipremnum aureum)

Epipremmum aureum tonga plant efeutute kontorplanter tips

Også kjent som leireanlegget, anbefales denne ukompliserte planten for nesten alle rom. Den vokser relativt raskt og ser spesielt vakker ut både i en hengende kurv og som en klatreplante. De praktfullt skinnende bladene i grønt og gult fyller atmosfæren med eksotisk friskhet og saftig livlighet. Den liker lett eller delvis nyanse og trives bedre hvis bladene regelmessig sprayes med kalkfritt vann.

Sverdbregne – (Nephrolepis exaltata)

Nephrolepis exaltata luftrensende kontorplanter

Sverdbregnen fortryller med sine dekorative, lysegrønne blader og regnes som en av de mest effektive luftrensende kontorplanter. Hun elsker delvis skygge og solfylte flekker uten direkte sollys samt regelmessig vanning og gjødsling. Det er viktig å merke seg at romtemperaturen ikke må synke under 18 grader, fordi bregner opprinnelig kommer fra tropiske områder og liker varme.

Gråtende fiken – (Ficus benjamina)

Ficus benjamina kontorplante tips

Også kjærlig kalt Benjamin, er gråtfiken også en av de mest populære plantene for kontoret og hjemmet. Det fine treet trenger imidlertid litt mer oppmerksomhet enn sine kolleger. Faktisk, plasser Benjamin på et solfylt sted uten trekk og vanne den sparsomt. Anlegget liker ikke å bytte sted og foretrekker moderate temperaturer mellom 18 og 23 grader. Tips: Selv om gråtfiken er like luftrensende, må du klare deg uten den hvis du har en spesifikk allergi, fordi bladene inneholder latex.

Schefflera – (Schefflera arboricola)

Schefflera arboricola luftrensende kontoranlegg

Også kjent som ray or finger aralia, gir den uttrykksfulle Schefflera hvert kontor det bestemte noe. Den er ganske lett å ta vare på, liker ikke direkte sol og kan bli befruktet fra mars til september. Regelmessig vanning om sommeren er et must her, men vannlogging er ganske ugunstig for planten. Om vinteren er det helt tilstrekkelig å vanne bare en gang i uken.

Selvfølgelig er det mange andre grønne planter, så vel som de som danner vakre blomster, som er perfekte for kontoret eller hjemmekontoret. Disse ni er imidlertid våre favoritter og er blant de enkleste å ta vare på. Du kan også finne dine egne plantefavoritter og forskjønne lokalene dine med sin friske prakt.

De riktige kontoranleggene forvandler hver arbeidsplass til et ekte kreativt paradis

pleie tips for kontorplanter