Kontorstol test ergonomiske kontorstoler designfunksjoner

Helse på arbeidsplassen – forhindre skader på ryggraden

Hvis du sitter ved skrivebordet ditt hele dagen, bør du sørge for at stolen oppfyller helsekravene. Dette er den eneste måten å unngå ryggproblemer. Selv med eksisterende herding og spenning er det desto viktigere å sørge for at stolen er tilpasset problemet.

Uansett forhindrer dette et akutt problem fra å utvikle seg til et kronisk problem.

Velge den perfekte kontorstolen

Herman Miller Aeron kontorstol svart

Ifølge studier fra ulike helseforsikringsselskaper har antall sykefravær på grunn av ryggproblemer økt enormt. Det er hovedsakelig mennesker som har stillesittende jobb. Disse sykdommer i ryggraden er blant de vanligste sykdommene. Noe som selvfølgelig hovedsakelig vil skyldes at det blir mer og mer stress på arbeidsplassen, fordi presset og kravene fortsetter å øke. Stress kan også forårsake ryggsmerter. Men ofte skyldes det feil stol, som ikke engang har de enkleste innstillingene. Dessverre sparer arbeidsgivere ofte på helsen til de ansatte. En ting er imidlertid sikkert at hvis stolene passer, forhindres ofte problemer, og hvis sittestillingen er riktig, kan du jobbe mye mer effektivt. Noe som kommer arbeidsgiveren til gode igjen, siden det blir færre sykmeldinger og arbeidet går bedre.

Kontorstol test ergonomisk kontor møbler executive stol

Fordelene med den optimale kontorstolen

• Avlastning av ryggraden

• Mer effektivt arbeid

• Kroniske sykdommer forebygges

• Mindre tap av arbeid på grunn av sykdom

ergonomisk design kontorstol test

En kontorstol bør ha disse egenskapene

Alle egenskapene som kjennetegner en god kontorstol er alltid ideelt tilpasset hverandre. En velvalgt stol forhindrer ubehag i ryggraden. Men ikke bare det, for selv med eksisterende problemer kan helbredelsesprosessen fremmes og kurset forkortes. Imidlertid er det også viktig å vite at det ikke er noe som heter kontorstol for alle; i beste fall blir en god stol individuelt tilpasset og tilpasset behovene og kravene.

Kontorstol test skinn hvit lederstol

Det perfekte setet til en kontorstol

Setet er et vesentlig punkt når du skal velge riktig stol. Fordi dette alltid bør være justerbart i høyden. Det er også viktig at det er umulig å løfte forkanten, noe som lett kan skje med mange modeller i en lutende bakstilling. Det setet derimot skal vise er at stigningen kan justeres. Ikke bare tilbøyeligheten er viktig, men også dybden, for spesielt med forskjellige størrelser på mennesker bør det alltid være en viss spillerom

Kontorstol test ergonomisk svingstol svart Kontorstol test ergonomisk skrivebordsstol blå

Ryggstøtten

Et ryggstøtte er perfekt når det er fleksibelt og dynamisk. Så ryggen forblir alltid i bevegelse. Sukken er god hvis den er anatomisk formet, slik at ryggen og ryggraden kan plasseres mye bedre på ryggstøtten. Hver god kontorstol bør ha en korsryggstøtte fordi den hovedsakelig støtter den nedre delen av ryggraden. En ideell kontorstol lar alltid ryggstøtten justeres i dybde og høyde. På samme måte at den kan justeres individuelt igjen. Et ryggstøtte er alltid så høyt at skulderbladene også støttes, fordi det er nettopp i dette området musklene ellers har en tendens til å stivne og uunngåelig smertefull spenning oppstår. Hvis en nakke og nakkestøtte er festet, er dette bare fornuftig hvis det også er valgfritt. Når det gjelder en ergonomisk og helsebevisst stol, kan mottrykket også justeres etter hva situasjonen krever.

Kontorstol test hvit lederstol skinn

Trekket

• Er aldri for myk

• Pustende

• Utskiftbare

Låsehendelen for å justere

En god stol kan derfor justeres og tilpasses i alle tenkelige deler. Det er derfor veldig viktig at innstillingene enkelt kan endres og justeres mens du sitter. Derav innflytelsen,

• lett tilgjengelig og lett å bruke

• innstillingene er enkle å utføre

Kontorstol ergonomiske kontormøbler unngå ryggproblemerergonomiske kontorstoler tester ergonomisk design

Ergonomien til kontorstolen

En ergonomisk og helsebevisst kontorstol må alltid være stabil, og tips-bevis er også viktig. Sørg derfor for at den har minst 5 hjul når du kjøper en stol. Hvis du setter deg ned, bør du ideelt sett dempe litt, så det er ingen støtbelastning i ryggraden. Et godt ryggstøtte kan bare vurderes hvis det er horisontalt konkavt. I tillegg bør den alltid kunne tilpasse seg et bredt spekter av arbeidsstillinger. Vær derfor alltid oppmerksom på høyden og hellingen som kan justeres. Og det er akkurat her den såkalte synkronmekanismen spiller inn, noe som er viktig for å muliggjøre dynamisk sitting. Bare ved å ofte endre sitteposisjonen, som også anbefales av leger, kan optimal pleie og lindring av ryggraden sikres. Armlenet avlaster nakke og skuldre, men er bare nyttig hvis det ikke hindrer arbeidsflyten. Armlener er alltid justerbare og det med en margin på 20-25 cm over setet. De skal være minst 20 cm lange og 4 cm brede.

Design kontorstolstest ergonomiske kontormøbler Design kontorstol testdesign hjemmekontor