I Corona -tider må mange ansatte bytte fra å jobbe på kontoret til å jobbe hjemmefra. For mange er dette imidlertid ikke så lett fordi de ikke har de rette forholdene hjemme for å jobbe. Kontoret, med alle sine rom og møbler, er designet for å skape et rom som fremmer konsentrasjon. For mange ansatte er det bare spisebordet som er igjen på hjemmekontoret.

Møbler, møbler, interiører: forskjellene mellom hjemmekontor og arbeid i et kontorbygg

Forskjellene mellom hjemmekontor og arbeid i et kontorbygg

Hvordan skal et kontor settes opp?

For å skape en god arbeidsatmosfære på hjemmekontoret, bør møblene på kontoret vurderes. Ansatte kan trekke ut mange aspekter og implementere dem i sine egne fire vegger. På denne måten skaper de det perfekte klimaet for å kunne utføre arbeidsoppgaver vellykket.

Selvfølgelig er ikke alle kontorbygninger perfekt innredet heller. Det er noen ting du må huske på interiøret og møblene for å gjøre ansatte og kolleger mer effektive. Dette inkluderer for eksempel et rent miljø. Ansatte kan gjøre dette på hjemmekontoret uten problemer. For at du skal få en god start på dagen, er det verdt å rydde opp på arbeidsplassen etter jobb og rengjøre den kort. Hvis dette gjøres hver kveld, tar hele oppryddingen bare fem minutter og kan endre seg mye om morgenen. Du blir umiddelbart mer motivert når en anstendig jobb venter på deg!

Forskjellene mellom hjemmekontor og arbeid i et kontorbygg 3

En konsekvent stil er super viktig i et kontorbygg. Fordi når stiler, farger og mønstre blandes sammen, fører det til distraksjon og stress. Dette kan selvfølgelig ikke endres helt på hjemmekontoret. Likevel har de fleste en stil i interiøret. Et godt tips er at det ikke bør være mye distraksjon rundt arbeidsplassen hjemme. Et sted som for eksempel ikke avslører utsikt over fjernsynet, er en fordel. Dessuten bør ikke så mange lyse eller lyse farger kunne distrahere.

På kontoret er det spesielt viktig at ansatte kan jobbe sammen og jobbe med de samme fagområdene. Strukturert arealplanlegging gir derfor mening. På denne måten jobber alle ansatte i en avdeling på ett nivå. De jobber enten på et åpent kontor eller ansatte som hver dag må utveksle ideer, sitter på et kontorrom. På hjemmekontoret ser det veldig annerledes ut. Takket være internett og telefon kan du raskt utveksle ideer med menneskene som er kontaktpersoner under arbeidet. Men dette er ganske enkelt annerledes enn å jobbe på et kontor.

Forskjellene mellom hjemmekontor og arbeid i et kontorbygg 2

Hva annet er viktig på hjemmekontoret?

For å kunne lykkes på hjemmekontoret, bør ansatte ha et tilstrekkelig stort bord. Et skrivebord er best. Hvis du ikke har et skrivebord, bør du definitivt sitte ved spisebordet og ikke på sofaen ved et lavt salongbord. Dette er ikke bra for konsentrasjon, men det er heller ikke bra for helsen din.

Et annet poeng er teknologien. Imidlertid bør ansatte også gis av selskapet slik at de kan fungere godt. Tilgang til rask WiFi er spesielt viktig for de fleste oppgaver. Hvis dette ikke er tilgjengelig, bør arbeidsgiver kontaktes. Tross alt er det også i hans interesse at oppgavene fullføres raskt. På grunn av det langsomme Internett vil oppgaver bare ta unødvendig lang tid, selv om de ville bli fullført mye raskere.

Forskjellene mellom hjemmekontor og arbeid i kontorbygningen 1

En stor vanskelighet i forhold til å jobbe i et kontorbygg er at andre mennesker også kan være hjemme når ansatte faktisk må jobbe. Disse menneskene kan også være en distraksjon. Så det ville være praktisk hvis den ansatte hadde minst et eget arbeidsrom. Dette kan deretter unngås av romkameratene i arbeidstiden.

Totalt sett ser det ut til å være mer effektivt når arbeidere bare jobber i ett godt møblert kontorarbeid kan. Men hjemmekontoret kan også settes opp pent og uten distraksjoner. Hvor du kan jobbe mer vellykket avhenger litt av menneskene.

Forskjellene mellom hjemmekontor og arbeid i et kontorbygg 4