Flere og flere mennesker jobber hjemmefra på grunn av helsekrisen forårsaket av COVID-19-viruset. Mange synes imidlertid det er vanskelig å bytte fra delte kontorer til sin egen arbeidsplass hjemme, fordi hjemmearbeidsplassen foreløpig bare har blitt satt opp og brukt foreløpig. Men siden i tider med COVID-19 og senere må flere arbeidsgivere tilby teammedlemmene sine muligheten til å jobbe hjemmefra eller til og med tilby det lovlig, er det viktig at hjemmekontoret er satt opp for lange arbeidsdager og med disse oppsettstipsene lykkes.

Gjør ditt eget hjemmekontor til et sted for velvære1

Hva betyr hjemmekontor egentlig??

Hjemmekontor er et begrep som nå knapt kan tenkes på fra hverdagen. Det kommer fra, som man kan anta, engelsk bruk og står for arbeid hjemmefra, kontoret hjemme.

Arbeidslov Dette betyr også at alt arbeid som utføres fra hjemmekontoret kan trekkes fra skatt.

Konseptet er ikke nytt, men har eksistert i årevis, spesielt for deltidsjobber og de som er tilknyttet telefonsentre. Det nye er imidlertid at det er så populært.

Gjør ditt eget hjemmekontor til et sted for velvære 3

Velg riktige møbler og hjelpere

Når du velger møbler, er en ting spesielt viktig: komfort. En viss feel-good-faktor spiller imidlertid også en rolle, ettersom hjemmekontoret er hverdag for mange. Det er også en rekke små hjelpere som gjør arbeidet enklere, og som ikke bør mangle på noe hjemmekontor.

Stjernene i showet: skrivebordet og kontorstolen

Sammen med den matchende kontorstolen er skrivebordet det viktigste elementet på hjemmekontoret. Den ansatte må kunne tilbringe timer her uten at rygg og ledd må lide. Det er spesielt nyttig når de enkelte elementene i kontorstolen er justerbare. Så den kan tilpasses optimalt til kroppsstørrelsen.

Gjør ditt eget hjemmekontor til et sted for velvære5

Skrivebordet må også tilpasses kroppsstørrelsen og dermed til høyden på kontorstolen. Det er også de som kan heves mekanisk slik at du midlertidig kan jobbe mens du står for å avlaste ryggraden. Det er også viktig at arbeidsplassen er organisert. Pulten bør derfor tilby nok alternativer for organisering: alt kan tenkes her, fra braketter for kabler, skuffer for papirarbeid til armlener.

Disse små hjelperne tar deg gjennom det daglige arbeidet på hjemmekontoret

I noen år nå har støydempende hodetelefoner vært populære når du kjører på offentlig transport. Imidlertid er de også ideelle for ditt eget hjemmekontor: Slå av lyden fra naboer, gaten og andre støykilder for å kunne konsentrere deg bedre om arbeidet du har.

Gjør ditt eget hjemmekontor til et sted for velvære6

Det som har blitt uunnværlig på et hjemmekontor og i hverdagen generelt på 2000 -tallet er smarttelefoner og bærbare datamaskiner. Begge er nødvendige for arbeid, fritid og kommunikasjon og er en integrert del av vår hverdag. Nettopp fordi disse elementene er så veldig personlige, er det fornuftig å tilpasse dem etter din egen smak. Ditt design har et utrolig stort utvalg av designalternativer for smarttelefoner, bærbare datamaskiner og lignende! Men faste ledsagere som ryggsekker, nettbrett og tilbehør kan også utformes etter dine egne ønsker. Det gir definitivt moro på hjemmekontoret!

Gjør ditt eget hjemmekontor til et sted for velvære2

Planter mot ensomhet

Innendørs planter kan også gjøre hjemmekontoret til et sted for velvære og skape et bedre humør. Du kan også velge lettstelte planter som en monstera eller kaktus, ettersom litt grønt kan bevises å skape en hyggeligere atmosfære. Tross alt trenger ikke arbeidsplassen å være funksjonell og grå, men kan også gjøres om til en oase av velvære som resten av hjemmet.

Gjør ditt eget hjemmekontor til et sted for velvære4