hjemmekontor markusspiske Pixabay com

Stilig innredning til hjemmekontoret

 Mange selvstendig næringsdrivende og noen ganger ansatte tilbringer ikke arbeidstiden på et kontor sammen med kolleger, men i sine fire egne vegger. Erfarne hjemmekontorer vet altfor godt at dette kan være ganske krevende. Tross alt er det viktig her å kombinere privatliv og hverdagsliv så harmonisk som mulig.

Her spiller ikke bare organisasjonen en viktig rolle, men også innredningen av den private studien. For at arbeidet skal gå bra og fremfor alt produktivt, kreves det møbler av høy kvalitet og et sammenhengende romkonsept..

 Riktig arbeidsplass

 Senteret på hvert kontor, inkludert hjemmekontoret, er skrivebordet. Som regel utføres alle aktiviteter på ham. Fra skriving av fakturaer til kundeoppkjøp til utarbeidelse av kundeordre er det en rekke oppgaver som oppstår hver dag. Det er derfor avgjørende at disse oppgavene kan være fornuftig strukturert i rommet rundt skrivebordet. På skrivebordet, som skal tilby en tilstrekkelig stor arbeidsflate, er det derfor i beste fall et nyttig arkivsystem med rom oppå hverandre. Disse rommene kan merkes og redigeres individuelt etter hverandre på daglig basis. Dette gjør at flertallet av arbeidsflaten er fri og gjør arbeidet mer behagelig. Skrivebordet skal ha nok plass til viktige redskaper som hullemaskiner, stiftemaskiner eller skrivebordskalenderen, slik at de ikke er i veien når dokumenter behandles.

Ha alltid oversikt!

hjemmekontor dokumenter kalkulator

Fotokilde © stevepb (CC0 1.0) – Pixabay.com

Annet utstyr som PC -skjermen eller den bærbare datamaskinen bør selvfølgelig også finne en fast plass på skrivebordet. Når du velger et skrivebord, er det avgjørende at det har en behagelig høyde og er passende størrelse. De som knapt trenger å redigere dokumenter og først og fremst arbeider på PC -en, trenger en mindre arbeidsflate enn en designer som må lage tegninger for hånd daglig. Skrivebordet bør også glede seg, slik at hjemmekontoret faktisk er en glede. Av denne grunn har Kusch, en internasjonal produsent av kontormøbler, satt seg mål om både design og funksjonalitet, ifølge egne uttalelser. Produsenten presenterer mulige kombinasjoner, også for store kontorer på Kusch + Co -nettstedet.

 Bordstolen skal støtte kroppen ergonomisk

hjemmekontorinnredning kontorstol

Bildekilde: kusch.com

Hjemmekontorarbeidere trenger også en ergonomisk skrivebordsstol som kan justeres individuelt slik at arbeidet alltid er morsomt og ikke forårsaker ryggsmerter. Denne stolen bør deretter justeres i høyden slik at bena kan settes opp i en rett vinkel og armene også er i rette vinkler på arbeidsflaten på skrivebordet. For å gjøre stillingen så behagelig som mulig under arbeidet, bør PC -skjermen også være synlig i øyehøyde og uten å vri på overkroppen.

Sørg alltid for at du er i en sunn stilling på jobben

sitter komfortabelt hjemme

Fotokilde: © StartupStockPhotos (CC0 1.0) – Pixabay.com

 Belysningen er også en avgjørende faktor for et hyggelig arbeidsmiljø. I følge Deutsche-Startups.de Fremfor alt bør gründere bruke dagslys så effektivt som mulig. Plasseringen av skrivebordet til siden og så nært et vindu som mulig er ideelt for dette. Ellers er det viktig å velge en direkte lyskilde som en bordlampe på arbeidsplassen og belyse resten av rommet med en kombinasjon av indirekte og direkte belysning.

 Lagringsplass er alt og til slutt

 Filmapper, arbeidsmaterialer og alle relevante redskaper må alltid ha en lett tilgjengelig og fremfor alt fast plass på kontoret. Dette gjør det lettere å utføre det daglige arbeidet systematisk, og det visuelle utseendet på kontoret forblir alltid ryddig og ryddig. Fremfor alt spiller dette en viktig rolle for produktiviteten til arbeidere, fordi arbeidet bare kan utføres effektivt i et klart og distraksjonsfritt miljø. Av denne grunn bør dekorative gjenstander også lagres på kontoret. Ellers vil disse forårsake overdreven distraksjon og individuelle oppgaver vil ta betydelig lengre tid å fullføre. Entreprenører rådes til å bruke skap og hyllesystemer som tilbyr rikelig med lagringsplass. Ofte er det spesielle systemer og kontorvegger spesielt for kontorområdet som ikke bare er praktiske, men også visuelt tiltalende.

Filmapper – klassikerne for hjemmekontoret

hjemmekontormappe organisere filer

Fotokilde: © claudemangen (CC0 1.0) – Pixabay.com

 Det personlige preget på kontoret

 Selv om, som allerede nevnt, dekorative gjenstander bør lagres, trenger kontoret ikke å være uten personlig innredning. Tross alt er det viktig å skape en hyggelig atmosfære på ditt eget kontor der ikke bare arbeideren, men også gjestene hans kan føle seg komfortable. Grønne planter tilbyr gode alternativer for å dekorere og innrede hjemmekontoret. Tell blant dem høyt Tid online både kokospalmen og gummitreet er blant de mest fordelaktige slektene. De krever relativt lite vedlikehold og utvikler fortsatt effekten, fordi grønne planter på kontoret har vist seg å øke ytelsen og skape en avslappet atmosfære.

 Moderne kontor

hjemmekontor moderne møbler

Fotokilde: Pixabay.com © bjaved98 (CC0 1.0)

Entreprenører får mer individualitet med veggmalerier på kontorene sine. Selvfølgelig bestemmer personlig smak hvilke stiler som til slutt kommer på veggene. Hvis du vil få en ekstra fordel her, bør du ta en titt på fargens psykologi. I følge Experto For eksempel har toner som oransje eller gul en veldig positiv effekt på kreative arbeidsprosesser, mens blå og grønne toner sikrer mer ro og ro på kontoret. Når du bruker veggbilder på kontoret, er det viktig å velge noen få bilder og henge dem på spesielt passende steder. Overfor pulten er det for eksempel et godt sted for et bilde som skal gi arbeideren en viss inspirasjon eller motivasjon.