Mange mennesker gjør i dag minst en del av jobben hjemmefra. I vår moderne tid, når datamaskiner og Internett har blitt normale og nettverk foregår over hele verden, er dette nå noe helt normalt for mange mennesker. Ikke bare er det praktisk å ha kontoret hjemme, nei, det sparer også trafikken og nervene dine, for hvem liker å sitte fast i et trafikkork eller på et overfylt tog om morgenen? For at arbeidet skal lykkes, bør noen regler følges på hjemmekontoret.

Sørg for fred og personvern

Sørg for at du kan jobbe uforstyrret. Når det gjelder romkamerater, trenger du ikke nødvendigvis å låse døren, men i det minste fortelle dem at du bare vil bli forstyrret i en nødssituasjon. Hvis det er irriterende lyder, kan du bruke ørepropper eller enda bedre, øreklokker. De blokkerer mye bakgrunnsstøy og omslutter deg dermed i fredelig ro. Det neste punktet er faste telefontider, som du bør sette opp i tilfelle du mottar hyppige anrop.

hjemmekontorstips for studiet

Grønn idyll for kontoret

Grønt skal visstnok stimulere fantasien. Og grønne planter er også gode til helt andre ting. De øker oksygeninnholdet i luften og øker dermed konsentrasjonen. Du vil bli mer våken og sprekere. I tillegg øker fuktigheten. Tørre øyne og tørr hud er mindre vanlig. Se også Kontoranlegg ganske enkelt vakkert og berike hvert rom.

Ergonomi på arbeidsplassen

Ergonomi er en veldig viktig sak for arbeidsplassen din. Føttene dine skal være på et fast underlag. Armer og føtter skal berøre overflaten i rette vinkler. Skjermen rett forover møter den øvre halvdelen av skjermen. Når du skriver, ser hodet litt nedover.

Flere tips

Selvfølgelig bør sollyset ikke være blendende. Det er et vindu å se ut, det er best å plassere det til høyre. Beveg deg oftere i stolen som den berømte fidgety philipp, fordi det er lettere på leddene. Å sitte stivt er dårlig for kroppen, og det kan føre til smerter.

Unngå distraksjoner

Du trenger internett for å forske, men for at arbeidet ditt skal gå bra, bør du egentlig bare slå opp arbeidsrelaterte ting. Alle som sjekker e-postene sine eller gjør andre ting i mellom, mister referansen til det aktuelle emnet og må kanskje møysommelig gjøre seg kjent igjen senere. Hvis du vil få arbeidet gjort raskt og grundig, utsetter du private saker til senere.

Ta med ordre

Et kaotisk skrivebord eller andre tanker kan også forstyrre oss. For å jobbe og engasjere oss i et emne, må vi ha hodet klart. Så reguler først alle nødvendige ting for å kunne engasjere deg fullt ut i arbeidet. Ellers må du stoppe igjen og igjen fordi tankene snurrer i hodet ditt. Et ryddig skrivebord holder deg ikke til å tenke på å rydde opp og ha et fin huskeliste lar deg ikke glemme andre viktige ting. Siden de er skrevet ned, kan de ikke gå seg vill og de forstyrrer ikke arbeidet ditt fordi de må ringes opp igjen og igjen.