Det er ikke bare høy lønn eller gunstige ferieordninger som sikrer at arbeidere gjør en god jobb. Fremfor alt er det en hyggelig og fremfor alt helsefremmende arbeidsplass som øker motivasjonen og produktiviteten vår. Studier viser fem områder der en endring har en positiv effekt, nemlig planter, belysning, stående arbeidsplasser, trening, ernæring og velvære tilbud. Ofte er det små endringer som høydejusterbare skrivebord som forvandler en konvensjonell arbeidsplass til et fremtidig kontor.

Mange tenker på ergonomi på arbeidsplassen

Kvinne som jobber ved et stående skrivebord på kontoret

Ergonomiske kontormøbler fremmer helse når du sitter i lange perioder på arbeidsplassen

Ingenting er mer skadelig for profesjonell effektivitet enn konstant ryggsmerter og hodepine. Begge reduserer vår evne til å prestere og konsentrere oss, forårsaker stress og til slutt et fall i motivasjonen. Eksperter påpeker gjentatte ganger hvor positivt ergonomiske kontormøbler, f.eks. B. Høydejusterbare skrivebord kan påvirke effektiviteten vår.

Det er bevist at feil holdning når du sitter, fører til spenning i nakke- og ryggmuskulaturen. Før eller siden forårsaker disse igjen hodepine og ryggproblemer. De som jobber på kontoret er sannsynligvis kjent med disse klagene. Høydejusterbare skrivebord fra spesialforhandlere er en enkel måte å forbedre holdningen vår mens du jobber og forhindre de nevnte helseproblemene.

Slike skrivebord, som kan justeres elektronisk eller mekanisk til brukerens høyde, sikrer at syklusen med konstant sitting brytes. I gjennomsnitt sitter hver tysker rundt 9,6 timer om dagen (kontorarbeidere opptil 12 timer i døgnet), hvorav de fleste er ved et vanlig skrivebord på kontoret. Ved å skape en stående arbeidsplass blir vårt støttende og muskuloskeletale system utfordret og promotert.

Musklene er mer stresset, ryggraden bringes til sin naturlige form (det menneskelige muskel -skjelettsystemet ble designet for en stående holdning) og blodsirkulasjonen forbedres. Høydejusterbare skrivebord fra spesialforhandlere sikrer derfor at vi inntar en sunnere holdning mens vi jobber.

Ikke bare en trend, men en fremtid - høydejusterbare skrivebord for hjemmekontormøbler

Hva vil skille fremtidens arbeidsplass??

Fremtidens arbeidsplass vil sikre fysisk og psykisk velvære for de som bruker den hver dag. Dette oppnås først og fremst ved å designe en ergonomisk og gjennomtenkt, men samtidig vennlig arbeidsplass som selskap. Det er grunnlaget for et motivert og produktivt arbeid. Men hva inkluderer et fremtidig kontor? Her er de viktigste hensynene til dette emnet.

Høydejusterbare skrivebord og ergonomiske kontorstoler beskytter ryggen og bekkenet

Ifølge ekspertene er en utelukkende stående aktivitet like usunn som en utelukkende stillesittende aktivitet. Studier anbefaler derfor å endre holdning under arbeidet. I tillegg til et høydejusterbart skrivebord, er en ergonomisk formet kontorstol med passende funksjoner også en del av fremtidens kontor. Ifølge eksperter kjennetegnes det av det faktum at i tillegg til høyden, kan setestigningen også endres. En god kontorstol har også justerbare eller flyttbare armlener og et høyt ryggstøtte. Å ha din egen nakkestøtte kan også ha en positiv effekt på holdningen.

Øynene er glade for disse lux -tallene

Når det gjelder belysning, er naturlig lys det ultimate. Hvis kontoret ikke har et tilsvarende stort vindu, kan lamper spesielt utviklet for kontorer brukes. Du bruker et lux -tall for å belyse rommet, som er veldig likt sollys. Ifølge vitenskapen er det optimale lux -tallet for unge arbeidere med friske øyne rundt 500. Hvis eldre ansatte jobber på kontoret, bør tallet være mellom 750 og 1500 lux.

En annen måleenhet for måling av lysstyrke er Kelvin. Den brukes hovedsakelig til LED -lys. Hvis du vil utstyre kontoret ditt med belysning som tilsvarer naturlig dagslyshvitt, bør du bruke lys med 5.250 til 8.000 Kelvin.

Ikke bare en trend, men en fremtid - høydejusterbare skrivebord for hjemmekontorideer

Fremtidens kontor er “grønt”

Det fremtidens kontor absolutt trenger er planter. De som utstyre kontoret med dem, har fordeler på flere måter. Forskning på grønnere kontorer har vist at de kan mer enn å bare løsne atmosfæren. De er også ansvarlige for å regulere fuktigheten på kontoret.

Dette er spesielt viktig i vintermånedene, for spesielt i løpet av denne tiden er inneklimaet ofte altfor tørt på grunn av oppvarmingen. Planter forhindrer for eksempel overbelastede luftveier og de resulterende luftveissykdommene. I tillegg filtrerer planter forurensninger fra luften vi puster inn og er til og med i stand til å motvirke spredning av virus. Deres viktigste funksjon er imidlertid at de produserer oksygen som er nødvendig for konsentrert og effektivt arbeid.

Med større planter i markte potter kan du også lage naturlige barrierer til neste arbeidsstasjon og dermed skape litt mer privatliv. Anleggene fungerer som personvern og støyvern.

Ikke bare en trend, men en fremtid - høydejusterbare skrivebord stående bordstol hjemmekontor

Fleksibel arbeidsplass for mer effektivitet

Å jobbe hjemmefra blir stadig viktigere, ikke minst på grunn av korona -pandemien. Flere og flere selskaper gjør sine ansatte i stand til å utføre denne typen arbeid. Som et resultat skapes det mer plass på selskapets kontorer fordi skrivebord forblir ledige. Hva kan være mer naturlig enn å midlertidig sette en annen ansatt ved det ubrukte bordet.

I denne situasjonen har høydejusterbare skrivebord en stor fordel. Avhengig av modell kan flere høyder lagres. Dette åpner muligheten for at forskjellige ansatte bytter på å bruke skrivebordet. Denne større fleksibiliteten er også en funksjon som vil skille fremtidens kontor.

I forbindelse med en låsbar rullebeholder for hver enkelt ansattes personlige eiendeler, blir høydejusterbare skrivebord multifunksjonelle arbeidsplasser. Dette forsterkes av det faktum at skjermfester og kontorstoler også kan tilpasses individuelt til behovene til de som jobber for tiden på det respektive stedet.

Lær av Google, Facebook og Co. – stille og avslapningsområder

Det sier seg selv at vi skal jobbe på kontoret og utføre oppgavene våre. Likevel setter stadig flere bedrifter opp rekreasjons- og fritidsområder i selskapets lokaler. Denne prosedyren skyldes innsikten om at mange ansatte ikke forlater arbeidsplassen i nærheten, selv i pausene, men blir på stedet. Hvis det er en kantine, drar de dit, noen bruker benker i det fri og flere og flere ansatte er i de rolige områdene som blir stadig mer vanlige.

Disse sonene, der det er komfortable seter eller solsenger for en kort lur, er i økende grad en del av utstyret til moderne kontorkomplekser. Vitenskapelige studier har vist at en liten lur på 15 til 20 minutter hjelper medarbeideren til å jobbe mer konsentrert etterpå og å være produktiv til tjenestens slutt. Høydejusterbare skrivebord fremmer fysisk helse, mens rolige områder sørger for et friskt sinn.

Ikke bare en trend, men en fremtid - bord i hjemmekontor som kan justeres i høyden