Arbeidet må være morsomt: Det skal ikke høres ut som et meningsløst ordtak til noen! Uansett om du tilbringer åtte eller færre timer om dagen på kontoret, utgjør denne tiden en vesentlig del av våre liv. Hvordan vi har det i løpet av denne tiden har en stor innvirkning på oss som personligheter. Derfor er kontormøblene minst like viktige som i hjemmet vårt. Av denne grunn fortsetter livsstilsartikler og programmer å gi dusinvis av tips om dette emnet. Så mange at det er litt av en tråd som leder oss gjennom de viktigste temaene i Planlegging av kontorlokaler leder. Vi har fem viktige punkter klare for deg for å sikre at du ikke forsømmer noe vesentlig.

kontormøbler flott hvit farge

Dette er et must for kontormøbler!

Det store utvalget av møbler for kontormøbler bør tjene til å individualisere arbeidsplassen med forskjellige statister og ideer til originale og skreddersydde løsninger. Imidlertid kan det også gjøre det riktige valget vanskeligere. Så ikke bli distrahert fra det viktigste! Det er lite møbler du absolutt trenger: kontorbord, arbeidsstoler og lagringsplass. Når det gjelder kontorbordet, er det viktigste de riktige dimensjonene. Den skal være bred nok til dine behov og, om nødvendig, gi plass til andre mennesker ved siden av deg eller overfor deg. Når det gjelder størrelse og form, bør den også være ideell for arbeidsplassen din. Stolen skal være best ortopedisk og passe din størrelse. Å beskytte ryggen din bør være en absolutt prioritet: En stol som er for stor eller for liten kan føre til betydelige helseproblemer, til og med skade, på sikt. Arbeiderne skal tross alt ha nok lagringsplass tilgjengelig. Tiltenkte fasiliteter for kontorrekvisita og tilbehør må være passende, da disse vanligvis brukes konstant i det daglige arbeidet.

grå nyanser for kontormøbler

Miljøet: farger, lys, støy

Fargene

Vi tar inn faktorer som lys, farger og støy halvbevisst eller noen ganger til og med ubevisst. De har en varig innflytelse på motivasjonen vår på jobben. De utgjør vårt miljø, for å si det sånn. Generelt anses de lyse og nøytrale fargene å være de mest passende for kontorinteriør. Avhengig av arbeidstype bør du imidlertid også vurdere andre alternativer. For eksempel fremmer det blå intellektuell tenkning og det gule – kreativitet. Andre varme nyanser som oransje vil også få mørkere rom til å se lysere og mer komfortable ut. Så ta deg tid og lær litt mer om det Hvordan farger påvirker holdningene våre under arbeidet. Det er også viktig om og hva slags utsikt du har fra kontorvinduet. For eksempel, hvis du har et bredt panoramabilde med hyggelig utsikt og vakre farger, bør du ta det ut så mye som mulig. Dette fungerer for eksempel med nøytrale kontormøbler eller takket være bruk av farger som tilsvarer omgivelsene.

sonering med gule tepper kontormøbler

Lyset

Hvis du har en sterk flyt av naturlig lys, bør du justere kontormøblene med det. Du vil dra mest mulig nytte av det uten at arbeidet blir svekket av ubehagelige lyseffekter. Tross alt bør du ha passende omgivelses- og arbeidsbelysning for dystre dager og muligens sen arbeidstid. Denne faktoren har en ekstrem innflytelse på kvaliteten på arbeidet!

kontormøbler glass og en stor planløsning

Bråket

Til slutt bør du isolasjonen tenke i arbeidsområdet. Hvis du har et støyende miljø og samtidig en arbeidsprosess som krever konsentrasjon, må du beskyttes mot støy. I et slikt tilfelle bør du også vurdere om du kan bruke romdelere til å lage dine egne arbeidssoner for dine ansatte. Men hvis konstant kommunikasjon er viktig, kan du stole på en åpen romplan.

kontormøbler flotte aksentflater

Den friske og sunne luften

Hvordan skal du jobbe effektivt når du ikke kan puste ordentlig? Tenk på forhånd hvordan du vil ventilere rommet, både i de varmere og kaldere årstidene. Spesielle enheter hjelper til med å rense luften. Men det er også naturlige metoder, for eksempel bruk av innendørs planter. Det er visse arter som gjør denne jobben spesielt godt. I tillegg er de fra et dekorativt synspunkt et meget vellykket bidrag til kontormøbler. Fuktigheten bør også være i sunne proporsjoner. Når alle disse faktorene er i balanse, vil du oppnå sunn luft på kontoret.

buede former for kontormøbler

Evne til å transformere og tilpasse

Uansett hva slags jobb vi har, trenger vi kreativitet i en eller annen form. Dette fører igjen uunngåelig til videre utvikling. Kontormøblene våre bør planlegges på en slik måte at de kan tilpasses og utvides når som helst. Ansatte bør også få muligheten til å individualisere sitt nærmeste arbeidsmiljø. Hvordan fungerer det med mange mennesker på kontoret? Det er mange forskjellige tilnærminger. Her er noen alternativer:

Hvis du stoler på moderne møbler med klare linjer og nøytrale farger, kan det store lagringsområdet brukes til å sette opp lagringsenheter og dekorasjoner.

Det ville også være ideelt hvis plassen under kontorpulten eller på veggene ble brukt så effektivt som mulig.

Hvis du bestemmer deg for romdelere mellom de forskjellige arbeidsområdene, kan de enkelte områdene tilpasses individuelt og utformes.

For at en konsekvent effekt skal oppnås på slutten av dagen, må det imidlertid være en eller to faktorer eller problemer som sveiser det hele sammen. Dette kan være materialer, farger, teksturer, mønstre og andre ting som dukker opp overalt.

kreativ kontorinnredning sporadisk sitteplasser

Hjemmekontor og stil i kontorinteriøret

I dag, når vi snakker om kontormøbler, er temaet tillatt "Hjemmekontor" ikke forsømme. For veldig ofte jobber du hjemmefra. Multifunksjonelle møbler med hjemmekoselig karakter er derfor veldig i trend. Du kan enkelt integrere kontormøblene i den generelle utformingen av leiligheten. Tendensene som er typiske for hjemmekontoret, former forøvrig i stadig større grad de andre, vanlige kontorene. Du bør definitivt vurdere om en av disse hjemmekoselige ideene ikke løsner atmosfæren på det vanlige kontoret og gjør det hyggeligere.

Disse grunnleggende reglene, som vi nettopp har beskrevet, gir oss fortsatt mye frihet ved møblering av kontoret. Men hvis vi holder oss til det, er det sikkert at vi ikke vil gå glipp av noe vesentlig, noe som i stor grad påvirker effektiviteten vår. Nå kan du se på de nyeste kontormøbelkolleksjonene med god samvittighet og tillit!

kontorinnredning hjemmekontor ideer