Sette opp et hjemmekontor praktiske tips og triksSett opp hjemmekontoret perfekt

Flere og flere mennesker setter opp et hjemmekontor for å ta med seg arbeidet hjem eller for å jobbe frilans i dette miljøet. Den virkelige forskjellen på hjemmekontoret og standardkontoret er at arbeidsplassen mer eller mindre slås sammen i det private miljøet. Noen bruker det vanlige skrivebordet til dette, andre gjør et tomt rom til kontoret sitt.

Sistnevnte anbefales definitivt, spesielt av skattemessige årsaker. Hvis du gjør det dyktig, kan du til og med bruke kontoret ditt avskrive skatten tillate.

Sette opp hjemmekontoret Praktiske tips Organisering av arbeidsplassen din

Planlegg hjemmekontoret ditt og implementer det trinnvis

Hvis du vil jobbe hjemme, bør du skape et hyggelig arbeidsmiljø. I beste fall sørger folk som bor i store familier eller delte leiligheter for at rommet lover nok plass og ro. Hvis mulig, gir et vindu nok dagslys og frisk luft. Lys er viktig for inspirasjon og konsentrasjon. Å sitte i et mørkt hjørne hele dagen gjør deg deprimert og reduserer produktiviteten. Når belysningsproblemet er løst, oppstår spørsmålet om tilstrekkelige stikkontakter og en telefon / internettforbindelse. Tips: Hvis Internett / telefon -kontakten er langt unna, kobler du bare datamaskinen til via WLAN og bruker en trådløs telefon. Dette forhindrer et stort virvar av kabler over huset.

Enheter bør heller ikke mangle på et kontor. Standard enhetene inkluderer:

  • skriver
  • kopimaskin
  • skanner
  • faksmaskin

Tips: Alle disse enhetene er nå tilgjengelige i en kombinasjonsversjon. Hvis du ikke har så mye plass, er det bedre å investere i en multifunksjonell enhet som er tilstrekkelig for de fleste krav. Selvfølgelig ser ting litt annerledes ut når det for eksempel gjelder et grafikkstudio. Andre enheter kreves ofte her. Fra fargeskrivere til trykkemaskiner. Disse enhetene går utover standardrammen og krever generelt mer plass.

Et arkivskap sørger for orden på kontoret. Kundemappene, viktige bøker og skattedokumenter kan lagres der. Det er nok plass til kontorrekvisita i et ekstra rom. Forresten, skriverpapir og erstatningskassetter bør alltid være tilgjengelig på lager, fordi dette tilbehøret vanligvis går tomt når det er påtrengende.

Skrivebord og kontorstol – hjertet på hjemmekontoret

Kontorstolen er sannsynligvis det viktigste objektet på hjemmekontoret. Å sitte lenge setter belastning på rygg og rygg og kan i verste fall føre til smerter på grunn av dårlig holdning. Kom avhengig av applikasjonsscenariet forskjellige kontorstoler for hjemmekontorbrukere i spørsmålet. Pulten er selvfølgelig like viktig. I mellomtiden brukes tabeller først og fremst som datatabeller. I beste fall forsvinner kablene i spesielle dokkingstasjoner, slik at arbeidsflaten forblir ryddig. Hvis bordet er stort nok, kan skriveren ta det direkte på dette stedet. Det er imidlertid tilrådelig å sette opp en ekstra mediestasjon for disse enhetene. I beste fall innen rekkevidde, slik at du kan jobbe bedre. Et optimalt skrivebord har også skuffer for odds og ender, penner og annet kontortilbehør. Håndlagde hjemmearbeidere kan også bygge bordet selv med en liten innsats.

Hjemmekontor satt opp bestilling av kontorpult

Om mulig plasseres skrivebordet på siden av vinduet. Alle andre stjernebilder er vanligvis for blendende.

Benkeplaten skal være sjenerøs slik at du kan gjøre andre ting på skrivebordet. For slike tilfeller er det også modeller som kan trekkes ut. På offentlige kontorer må arbeidsstasjoner med én overflate være minst 160 cm bred og 80 cm dyp. Du bør også holde deg til denne anbefalingen for hjemmekontoret for å kunne jobbe konsentrert.

Et godt ergonomisk skrivebord kan også justeres i høyden og i beste fall vippes. Det bør bemerkes at skjermen kan settes opp på en slik måte at den muliggjør blendingfritt arbeid.

Konklusjon: Hver hjemmekontorarbeider skal føle seg komfortabel i sine fire kontorvegger. Den riktige fargen på veggen, inspirerende tilbehør og ideelt sett en ergonomisk kontorstol avrunder den stemningsfulle atmosfæren.