møbelstol i bauhaus -stil stålrotting

 Bli bedre kjent med Bauhaus -stilen

De er en ekte klassiker innen designmøbler: Møbler i Bauhaus-stil er tidløse og har blitt kombinert med nesten alle møbler i nesten 100 år. Det er nettopp på grunn av denne mengden varianter at de stilige og samtidig funksjonelle designbitene har overlevd århundrene og er like populære i dag som noensinne.

Det kreative sinnet som Bauhaus -stilen oppsto i Weimar allerede i 1919 tilhørte Walter Gropius, en tysk arkitekt som alltid var et skritt foran sin tid når det gjaldt moderne designideer. Selv i dag regnes han som en av grunnleggerne av moderne arkitektur. I 1919 grunnla han State Bauhaus i Weimar, en kunstskole som satte kursen for fremtiden. I 1925 flyttet kunstskolen fra Weimar til Dessau. Ytterligere historisk bakgrunn er på denne siden å finne.

 sittegrupper i bauhaus -stil

Det originale bryllupet deres var stilepoken mellom 1919 og 1933. På 1900 -tallet opplevde design, som alltid har blitt ansett som en bro mellom fri og brukskunst, en ekte vekkelse og har siden da ikke bare hatt arkitektur og moderne grafisk design, men fremfor alt også sterkt påvirket møbelindustrien. Møbler i Bauhaus -stilen ser moderne og funksjonelle ut på samme tid og er derfor alltid en inspirasjonskilde for dagens kreative sinn.

 Tro mot stil trenger ikke være dyrt

 Møbler er ikke billige. Hvis du verdsetter et stilig design, må du ofte betale en fin sum for det. Billige møbler, derimot, mangler ofte ekte sjarm. I dag trenger det ikke lenger å være verken billig eller stilig. Hvis du vil bruke lite penger og liker å gjøre håndverk, kan du få såkalt Bygger Hartz IV -møbler – inspirert av Bauhaus -design. Hartz IV-møblene er elegante designideer fra det selvlagde merket, som kan fullføres med litt manuell ferdighet og noen få enkle trinn. I den rustikke, koselige Bauhaus -designen ser de flotte ut og går fortsatt lett på budsjettet.

bestille design i bauhaus -stil

Her er en interessant Intervju med Le Van Bo, som tenkte på det. Han vet hvor uoverkommelige stilige møbler kan være når inntektene er knappe, fordi den nå vellykkede arkitekten og designeren fra Berlin en gang var en Hartz IV -mottaker selv. Han tegnet Hartz IV -møblene ved voksenopplæringssenteret (VHS). De som ennå ikke har oppdaget håndverkeren i seg selv, kan gjøre det der. VHS tilbyr nå spesielle kurs der man underviser i konstruksjonen av Hartz IV -møbelserien. Konseptet viser at en innredningssmak av høy kvalitet ikke trenger å mislykkes på grunn av det nødvendige budsjettet, og at i dag kan hvem som helst innrede seg stilig med litt manuell dyktighet og kreative ideer. “Form følger funksjon” er mottoet til Bauhaus -designerne og møbelprodusentene som har gjort det til sin virksomhet å gjøre moderne og stilig design tilgjengelig for alle lag i samfunnet i dag.

møbelstol i bauhaus -stil kontorstue

 Bauhaus -stilen erobrer møbelmarkedet igjen

 Møbler stiler er en krone et dusin, men hvis du ser nøye ut, blinker et snev av Bauhaus gjennom nesten overalt her og der. Med den grunnleggende ideen om å tenke ut funksjonelle designermøbler som ideelt kombinerer stil og egnethet for daglig bruk, henvendte utviklerne og tenkerne seg til Bauhaus -stilen til en bred gruppe kjøpere. Ikke rart de gode brikkene snart gikk i masseproduksjon. I dag har bildet endret seg litt igjen. Bauhaus står fortsatt for rimelige designermøbler som fengsler med sin form og funksjonalitet, men masseproduserte varer har blitt ekte samler- og samlerobjekter, som med rette bærer navnet designermøbler. Enhver møbelhandler som respekterer seg selv, vil ha den ene eller den andre varen som tilbys, og ekte Bauhaus-fans finner det de leter etter i mange butikker i dag. Selvfølgelig er det også et skikkelig kupp fra tid til annen.

kontorstol i bauhaus -stil hvite eames

Robust og godt bearbeidede bord og Stoler i Bauhaus -stil kan kjøpes på the-designlover.com, hvor det også er vanlige billige tilbud og rabattkampanjer. En ekte klassisk design er stålrøret, som tilpasser seg nesten alle møbler i forskjellige versjoner. Det finnes i moderne og velutstyrte kontorer og medisinsk praksis, samt i arrangementslokaler. En fin kombinasjon er for eksempel Cantilever stol av Marcel Breuer med Kontorbord av Charles Eames – ikke bare på kontoret, men også i den private spisestuen.

  møbler i bauhaus -stil

Dette betyr at Bauhaus -stilen fortsatt sprer et vell av fasetter i dag som er uten sidestykke. Enkle former skaper et moderne utseende som fortsatt utstråler tidløs sjarm og derfor aldri går av moten. Alle som velger et Bauhaus -stykke bringer hjem en ekte klassiker som ikke bare er robust nok til å vare i generasjoner, men som også lett kan følge med morgendagens designideer. Trikset er å redusere det til enkle geometriske former som sirkel, firkant og trekant samt hovedfargene rød, gul og blå, som kombineres med subtile kontraster i hvitt, svart og grått. Materialgrunnlaget er stålrøret, som kan produseres veldig billig i dag og dermed fortsatt gjør det mulig for produsenter å tilby ekte designermøbler for et lite budsjett.

bauhaus stil stol lenestol moderne design