Ikke alle trapper er like, selv om de fyller den samme funksjonen om og om igjen. Utseende gjør en stor forskjell. De er derfor et representativt og veldig viktig område i våre leiligheter og hus, og har vært det i mange århundrer. Trapper er også noen av de viktigste og mest spektakulære stedene i slott og palasser. I den moderne verden er de en visuell forbindelse mellom to etasjer, men også et kunstverk. De kan også oppfylle forskjellige andre funksjoner. Hvordan moderne trapper ser ut, hvordan de er innskrevet i interiøret og hvilke konstruktive og materielle løsninger som er tilgjengelige for dem – vi svarer på disse spørsmålene i de neste linjene.

Trappene og andre elementer i dette rommet ser ut som kunstverk

et flott portrett - vakkert trappdesign

Ulike typer moderne trapper

Spiral trapp

Vindeltrappen er en tradisjonell form, og den er veldig egnet for tilfeller der plassen er begrenset. I dag kan vi se disse utført i mange forskjellige materialer. Designerløsningene er utrolig varierte.

Denne flotte designen minner om 80 -tallet

Gul farge for innredning - trappdesign

L- og U -trapper for innsiden

Svært ofte velger man også trapper i form av bokstavene U eller L. Den lille forskjellen er at L-trappen gjør en 90 graders sving på et bestemt tidspunkt. U-trappen skaper et utseende på flere plan. Avhengig av materialet kan du også se moderne eller tradisjonell ut i dette tilfellet.

Vintage trapper brukes ofte

gul og rosa trappdesign - trappinteriør

Frittstående trapper

De frittstående trappene for interiøret ser moderne ut, uavhengig av materialet de er laget av. Vanligvis er de bare festet til den ene siden, og en vegg brukes ofte til dette. Slik at du kan oppnå et ultramoderne utseende, bør du ideelt velge naturlige materialer som glass, metall eller betong.

Eksempel på en fantastisk kombinasjon av forskjellige materialer

Tre og metall trapper - moderne trapp design

Trapper med lagringsplass og andre funksjoner

Utformingen av trapper med integrering av forskjellige elementer er også ekstremt moderne. Du kan sette den opp med praktisk lagringsplass. En studie eller et lite bibliotek kan til og med innkvarteres i en nisje under trapperommet.

Flytende trappekonstruksjoner ser alltid veldig moderne ut

Tre, vindeltrapp - trappdesign

De forskjellige materialene

Nå er det et spørsmål om hvilke materialer som brukes til etterbehandling av trapperom. Vi vil liste dem nedenfor og beskrive deres fordeler og ulemper.

Å kombinere betong og tre er også spesielt populært

Tretrapper og hvite kapper - trappdesign

Moderne trapper for innendørs bruk av tre

Dette er trolig materialet som har blitt brukt lengst i historien til utforming av trapper. Selv i dag mister den ikke sin popularitet. På grunn av de gode egenskapene er tre fortsatt foretrukket og mye brukt. Å kombinere tre med andre materialer er spesielt populært og veldig moderne.

Trapperom har ofte flere funksjoner

Tretrapper - flott og moderne trappdesign

Trapper i stål for innendørs bruk

Mange moderne trapper er laget av stål. De er spesielt foretrukket på loft og andre loftsleiligheter med industriell karakter. Eklektisk interiørdesign med en moderne teft kan også dra nytte av dette. Selvfølgelig er de preget av det faktum at de sprer en følelse av stabilitet i interiøret.

Moderne trapper bidrar mye til strukturering av plass

Idé laget av tre og metall - trappdesign

Betong trapper

Betongtrappene passer til lignende konsepter som disse, som er laget av metall. De er også veldig stabile, og de kan også kombineres veldig vellykket med andre materialer. Vi synes kontrasten mellom det varme treverket og den kule betongen er spesielt tiltalende. Med trapper som dette har du stor frihet for kreativt arbeid.

Sammenkoblingen av stål og tre er typisk for loftene, blant annet

Metall og planter - flott trappdesign

Glass trapper

Det andre vanlige trappedesignmaterialet vi ønsker å presentere for deg er glass. Dette er sannsynligvis det mest luksuriøse alternativet man kan forestille seg blant de moderne alternativene. Det er mye å si for det, men disse løsningene krever konstant vedlikehold og er ganske dyre i forhold til de andre.

Ståltrapper kan se ekstremt elegante ut

flott aluminiumstrapp - trappdesign

Hva bør du passe på når du kombinerer forskjellige materialer?

Du har faktisk full frihet når du kombinerer forskjellige materialer i trapperommet. Enda mer: du kan tillate deg mye frihet når du designer en trapp når det gjelder former. Poenget er at du kan velge en mellomliggende variant. Den avgjørende faktoren her er opprettelsen av en referanse til dekorasjon og interiørdesign. Formene, materialene og fargene må tilsvare møblene i resten av plassen.

Industriell trapp med bibliotekfunksjon – en spesielt moderne løsning 

Flott interiør i metall - trappdesign

Trappens strukturelle rolle

Trapperommet har en veldig tydelig funksjon, nemlig å koble forskjellige etasjer i leiligheter og hus med hverandre. Det har imidlertid potensial til å tilføre interiøret enda mer merverdi. For eksempel kan det være en aksent på grunn av den vakre designen. Videre kan den strukturere de to etasjene ved trappene og skille dem i to eller flere soner. Tross alt kan plassen under brukes veldig fornuftig, for eksempel som lagringsplass eller til andre formål.

Våre flotte eksempler vil illustrere alt dette og mer! Vi håper at du vil finne stor inspirasjon i det for å designe dine egne hjemmetrapper!

Nok en fantastisk inspirasjon fra tre og betong

Trappdesign - betong og tre - idé

Trappdesign - elegant svart og hvitt design

Trappdesign - ideer for interiørdekorasjon

Trappdesign - metall- og tretrapper

Marmor og andre naturstein brukes også oftere

Trappdesign - flott vindeltrapp laget av marmor

Trappdesign - trapper med flotte skuffer

Trappdesign - hvite og vakre tretrapper

Trappdesign - fantastiske hvite trapper

Takket være vindeltrappen ser alt i dette interiørkonseptet ut som det er laget i ett stykke

Trappdesign - fantastisk spiraltrapp

Trappdesign - opplyste trapper med flotte glassrekkverk

Trappdesign - ekstra eksotisk atmosfære

Trappdesign - tre og skuffer - multifunksjonell trappdesign

Flott eksempel på en praktisk L-formet trapp 

Trappdesign i en vakker hvit farge

Trappdesign - vakre metalltrapper

Trappdesign - trapp med et veldig moderne design

Trappdesign - fantastisk idé i rosa og hvitt

De forskjellige materialene og formene på denne trappen utgjør den rike karakteren til dette monokrome rommet

Trappdesign - fantastiske hvite trapper

Stor plass - fantastisk trappdesign

Fantastiske trinn for den fantastiske trappdesignen