Hvis du liker å bruke fritiden eller helgen på å hekle eller strikke fantastiske hatter, skjerf, tepper eller andre praktiske ting laget av garn, så er det en veldig god sjanse for at du noen gang har hørt om amigurumi. Men vet du virkelig hva dette begrepet betyr? Som du kanskje har gjettet, kommer ordet amigurumi fra japansk. Det er grovt oversatt som små heklede eller strikkede (ami) koseleker eller dukker med fyll (nuigurumi) og beskriver dermed hobbyen og det ferdige produktet samtidig. Amigurumi -kaninen er en av de mest populære og muligens til og med det enkleste motivet for nybegynnere. I dagens artikkel skal vi vise deg fine ideer til påske som du kan bruke til å trekke inspirasjon til fremtidige prosjekter.

Amigurumi -kaninen er et av de mest populære motivene her

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne påskeharen søt vakker

Amigurumi kan være så stor eller liten du vil

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne påskeharen søt liten stor

Lag fantastiske nøkkelringer til påske selv

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne nøkkelhenger

Hvordan ble amigurumi så populær rundt om i verden?

Amigurumi er en unik strikketeknikk som brukes til å lage vakre 3D -verk. Det ble opprinnelig introdusert for Japan av nederlandske hackere på slutten av 1800 -tallet og ble egentlig ikke brukt til å lage søte dukker. I stedet brukte samurai teknikken til å hekle tilbehør og dekorasjoner til katanaene sine. Kan du tenke deg dette?

Amigurumi slik vi kjenner det i dag ble egentlig ikke populært før på 1980 -tallet med den nye kawaii- og chibi -bevegelsen. Den yndige kunstformen nådde vest på begynnelsen av 2000 -tallet, støttet av sosiale medier som Pinterest, YouTube, Instagram, etc. Siden amigurumi krever veldig enkle verktøy og litt dyktighet, ble det en hit nesten over natten.

Hovedtrekk ved nesten hver amigurumi -dukke er det eksepsjonelt store hodet og kawaii -utseendet. I Japan kalles manga- og anime -karakterer med store hoder, uttrykksfulle ansiktstrekk og barnslige design chibi. De blir ofte sett på som en karikatur av en etablert karakter eller til og med skaperen. Antropomorfe dyr i søte antrekk dominerer amigurumi -feltet. Mange heklere bruker den også til å lage sine favorittkarakterer og til og med favorittmat som kawaii sushi med heklede øyne og et stort smil.

Du kan også bruke fargerike rester av stoff til ørene

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne grå kanin påskehare søt

Hvor søte disse kaninene er?

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne morsom liten påskehare

For øyne og nese kan du bruke spesielle perler eller hekle dem med garn

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne søtt påskeharen blått antrekk

Amigurumi -kaninen i japansk kultur

Når vi tenker på søte kaniner, tenker vi vanligvis på påskeharen, kanskje Peter Rabbit eller den hvite kaninen fra Alice in Wonderland. I Japan er kaninen, neko (katt) og bamse mye mer enn bare søte karakterer – de er utvilsomt de mest populære symbolene på kawaii -bevegelsen.

Mofutans mochi, for eksempel, er myke små kaniner som er ekstremt elastiske og klissete, akkurat som den japanske dessertmochien. Molang er en nysgjerrig og drømmende hvit kanin som drar på eventyr med sin uatskillelige beste venn, den lille gule kyllingen Piu Piu.

My Melody er en hvit kanin med en søt rosa hatt og BFF fra Hello Kitty. På den annen side er Kuromi, også en hvit kanin, hennes største rival. Til slutt er det Miffy, en liten hvit kanin laget av en nederlandsk kunstner som også er en ekstremt populær japansk karakter. Uansett om påsken nærmer seg eller ikke, kan amigurumi -kaninen hekles, gis bort og elskes hele året.

Du kan hekle en ekte angora amigurumi kanin med mykt garn

Amigurumi heklet kanin - ideer til påske for å inspirere og etterligne grå kanin søt kjole rosa

Hvordan finner du denne gaveideen til søsken?

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne jentegutt til kaninvenner

Heklet amigurumi -kanin - ideer til påske for å inspirere og etterligne små chibi -kaniner

Nødvendig tilbehør for amigurumi

I motsetning til mange andre strikketeknikker og kunstformer trenger du ikke for mye erfaring eller spesielle verktøy for å hekle amigurumi. Når du mestrer denne unike teknikken, vil du ikke synes det er spesielt vanskelig å lage dine egne utstoppede leker og dukker, eller følge selv den vanskeligste opplæringen.

Amigurumi er en fantastisk hobby, kunstform og strikketeknikk for store og små

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne vakre dekorative påskeharer DIY

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne realistisk kanin gråbrun

De ferdige amigurumi -dukkene kan deretter brukes som en flott dekorasjon for barnehagen. De er fantastiske gaver til forskjellige anledninger, til unge og voksne mottakere. Mange heklere begynner til og med å samle DIY -dukker. Tross alt er de så sjarmerende at det ikke er overraskende hvorfor japanerne elsker dem så høyt. Vær advart, men det er så enkelt og morsomt å hekle amigurumi at det raskt kan være avhengighetsskapende! Alt du trenger for å lage amigurumi:

Heklenål: Til amigurumi trenger du heklenål med en liten størrelse, mellom 2 og 6 mm. Generelt, jo større nål, desto større blir hullene mellom sømmene på de ferdige dukkene dine.

garn: Garn kommer i mange forskjellige tykkelser, teksturer og farger. Du kan velge garn laget av ull, bomull, lin, hamp eller til og med akryl eller mikrofiber. Når du gir en amigurumi -kanin i gave, spesielt for en baby eller et barn, er det viktig å bruke allergivennlig garn som også er vaskbart og tørketrommel.

Fyllmateriale til dukker: Også denne skal være allergivenlig og vaskbar og tørketrommel. For å unngå klumper i amigurumi -kaninen din, riv fyllet i små biter og fyll dukken i små seksjoner.

Det siste, og sannsynligvis det viktigste du trenger for å hekle amigurumi, er mye tålmodighet, kreativitet og godt humør. Som med alle andre kunstformer krever dette alle tre for vellykkede sluttresultater.

Disse tannringene er perfekte DIY -gaveideer for en baby shower

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne tannringe

Gjør-det-selv antistressballer

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne søte stressballer antistress

For å komme i gang, lær den grunnleggende amigurumi -teknikken med noen få enkle instruksjoner. La deretter fantasien løpe løpsk og skap unike karakterer inspirert av din egen fantasi.

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne påskeharen blåhvit

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne påskeharen

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne påskeharen gulrot

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne påskeharen vet søt

Kaninene dine kan også se helt realistiske ut

Amigurumi heklet kanin - ideer til påske for å inspirere og etterligne hvite sorte kaniner som er realistiske

Alle vil gjerne kose med en DIY -dukke som denne

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne hvit påskehare rosa kjole

Amigurumi heklehare - ideer til påske for å inspirere og etterligne kasteputer sitteputer påskehare